A koronavírus elleni vakcináknak és a gyors oltási programnak köszönhetően sikerült eljutni oda, hogy Magyarország érdemi korlátozások nélkül át tudja vészelni a járvány újabb hullámait – jelentette ki pénteken Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Győrben.

"Hálát adhatunk a Jóistennek" – Szijjártó elmondta, miért nincs érdemi korlátozásokra szükség Magyarországon
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A tárcavezető a győri Apátúr Sörház és Tanműhely megnyitó ünnepségén hangsúlyozta, hogy az elmúlt másfél-két évben az élet gyakorlatilag a pandémia kezeléséről szólt.

Kiemelte,

hogy sok szó esett a járvány egészségügyi és gazdasági vonatkozásairól, de érdemtelenül kevés arról, hogy az milyen hatást fejtett ki a közösségekre, a közösségi életre, utóbbi ugyanis hosszú időre teljesen ellehetetlenült.

Szijjártó Péter úgy fogalmazott:

Ezen időszak alatt rájöhettünk arra, hogy a közösségi élet is olyan, mint a levegő, hogy természetesnek vesszük, amikor meg elkezd fogyni, akkor nekiállunk fuldokolni

Hozzátette:

Ezért hálát adhatunk a Jóistennek, hogy a korlátozásokon, zárásokon, mindenfajta adminisztratív intézkedéseken most már túl lehetünk

Majd hangsúlyozta, hogy

az oltóanyagok megjelenésével, azzal, hogy mindenkit beoltottak, akit csak lehetett, sikerült eljutni oda, hogy a járvány sokadik hullámát, a vírus sokadik variánsát is át tudja vészelni Magyarország drasztikus korlátozások nélkül.

Rámutatott:

Ma már inkább a futball Európa-bajnokság teltházas mérkőzései vagy a nyári fesztiválok eufóriája maradt, és minden, ami előtte volt a közösségek szempontjából, az csak rossz emlék

Végezetül gratulált az Apátúr sörfőzde létrehozásához, és aláhúzta, hogy a bencések mindig a történések ütőerén tartják a kezüket, kifejezetten modern szellemiségű rendről van szó.

A Jóisten tartsa meg a bencések életkedvét, világra nyitottságát, szerepét hazánk jövőjének alakításában, az "Ora et labora" szellemiségében

- mondta.

Forrás: MTI
Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Emmersson71
Hányan haltak meg az utóbbi 2 hétben, Kakadu miniszter?!
lusta
Ezt majd az elhunytak családjainak tessék szíves lenni elmondani.
Nessy
Kéretik nem előre inni a maci bőrére! Még az omikron csak benézett, majd a karácsonyi ünnepek után érkezik meg.
Macskaszem
Nálunk azért nincs szükség korlátozásokra, mert mi lesz@rjuk vastagon mennyi "zömében idős, krónikus beteg" hal meg covidban. Sőt, minél több, annál jobb a járványkezelésünk, mert szerintünk "a nyugdíjasok felélik a jövőt ".
Nagyjából ezt akarta mondani a Kaka-du, csak nem merte ilyen lényegretörően.
Pálinkás Pál
@Emmersson71: nagyjából annyian, mint évtizedek óta ebben a két hétben..
kissé felnőttem
" Hogy ha nékem sok pénzem lesz felülök a repülőre " te kis pocok pöcők pedró 10 évig hordhatnád a fizetésedet a Szt. Péternek is olyan nagy csavargót csináltak belőled eridj és törleszd!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.