Ahogy arról korábban beszámoltunk, gyászmisét tartottak Kóbor János emlékére december 17-én 19 órakor a Szent István Bazilikában.

Megtelt a Bazilika a Kóbor János emlékére tartott gyászmisén – így búcsúztak szerettei, barátai
Életének 79. évében meghalt Kóbor János Liszt Ferenc-díjas rockénekes, a Kossuth-díjas Omega együttes alapító tagja – tudatta a zenekar a Facebook-oldalán 2021. december 6-án. A felvétel a megalakulásának 55. évfordulóját ünneplő Omega együttes budapesti koncertjén, 2017. december 28-án készült. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A rövid betegség után, a koronavírus szövődményeinek következtében elhunyt Kóbor János hamvait végakaratának megfelelően a Balatonba szórják, ám az a szertartás csak a szűk családnak szól.

Megtelt a Bazilika a Kóbor János emlékére tartott gyászmisén – így búcsúztak szerettei, barátai
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Kóbor János halálhíre megrázta az egész országot. Az énekestől pénteken vehettek búcsút szerettei, barátai és pályatársai a Szent István Bazilikában, ahol gyászmisét tartottak a tiszteletére, amelyet Mohos Gábor Esztergom-Budapesti segédpüspök celebrált – írja a Blikk.hu.

Megtelt a Bazilika a Kóbor János emlékére tartott gyászmisén – így búcsúztak szerettei, barátai
Az első sorban Molnár György gitáros (b) és Debreczeni Ferenc dobos (b3), az Omega együttes tagjai, Kóbor János özvegye (b6), mögötte a második sorban Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (j), mellette Selmeczi Gabriella, a Fidesz parlamenti képviselője, Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára (b), a harmadik sorban középen Gömöry Zsolt, az Edda Művek rockegyüttes billentyűse, mögötte Pataky Attila, az Edda Művek énekese, dalszövegíró Kóbor János rockénekes emlékére tartott gyászmisén a Szent István-bazilikában 2021. december 17-én. Kóbor János Liszt Ferenc-díjas rockénekes, a Kossuth-díjas Omega együttes alapító tagja életének 79. évében, 2021. december 6-án hunyt el. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A búcsúztatón Kóbor János pályatársa és barátja, Frenreisz Károly, valamint az Omega rajongói klub vezetője, Gazdag László is beszédet mondott. 

Megtelt a Bazilika a Kóbor János emlékére tartott gyászmisén – így búcsúztak szerettei, barátai
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Forrás: Blikk.hu
Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Kónor és a Bazilika?!?!
Velencében a Szent Márk éppen foglalt volt? Esetleg a Szent Péter Vatikánban?
ágimami
@namihami: Szerintem ez egy nagyon nem ideillő poszt volt!!:DDD
Még viccnek is durva!!
Illene Kóbor nevét helyesen leírni, hisz egy LEGENDA volt, ha nem is mindenkinek, de nekem és több százezer emberrel együtt igen!!
A zenéjükön nőttem fel, nagyon hiányzik!!!♥♥♥
namihami
@ágimami: Te tévedésben vagy. A 65 évemmel a kezdetektől hallgattam a Nagy Triót, közöttük őket is. (bár az ""űrkorszakos"" Omega nekem már nem nagyon jött be) De az, hogy egy olyan embernek tartsanak a Bazilikában emlékező gyászmisét, aki egész életében nemhogy vallásos nem volt, de még a hit közelségét se súrolta, az számomra (bár komoly ateista vagyok) a vallás és a vallásos érzelem megcsúfolása. Amikor egy ilyen embernek, pusztán a látszat és a felhajtás kedvéért, óriási csinnadrattával zajló ""hűhát"" celebrálnak. Az egész Bazilika csupán annak tudható és (szerintem) tudandó be, hogy a felcsúti kertvégi focipályára az Omega lett a fénypontnak kikiáltva. Bár már akkor is volt (és éppen a tagok között--Mihály Tomi), aki meg se jelent a dekorbemutatón. Mint amiképp most is ""műsorszám"" lett belőle.
A betűelírás pedig pusztán figyelmetlenség. Talán egy KóBor név nem olyan bonyolult, amiben egy rossz betű nem a tudatlanságból, hanem a melléütésből eredő tévesztés a kiváltó oka.
(remélem, hogy most nem találhatsz betűhibát)
ágimami
@namihami: Sok mindenben egyetértünk,(gondolok itt a vallásosságára ami szerintem sem volt) néztem kb. 10 percet a "ceremóniából", de megmondom őszintén elkapcsoltam, mert az idegeimre mennek ezek a "celebráló papok" (én is ateista vagyok annak ellenére, hogy annó meg lettem keresztelve) arról nem beszélve, hogy nem kellett volna 1 órán át közvetíteni!!

Reméltem, hogy a név-elírás csak melléütésből alakult!
Lepényleső
Az igazi nagy katolikusoknak gyászmiséket ha itt tartanak,akkor hol ejtik meg az egyház állítólagos tagjainak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.