Fenyegető kisugárzású álláshirdetésben keresi a munkavállalókat az öt budapesti közszolgáltató összeolvadásából létrejött Budapesti Közművek. Bár jelenleg több dolgozót foglalkoztatnak mint egyesülésük előtt, továbbra is rengeteg munkavállalót várnak.

Tragikus a helyzet Budapesten, már kongatják a vészharangot akkora a munkaerőhiány
Kép: Pixabay

A Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. (BKM) az FKF, a Főtáv, a Főkert, a Budapesti Temetkezési Intézet és a Főkétüsz összeolvadásával jött létre.

Jelenleg 232 betöltetlen állásra lehet az álláskeresőknek jelentkezni.

Az összeolvadást az indokolta, hogy a korábban alvállalkozóknak kiszervezett tevékenységeket a vállalaton belül végezzék el. Az átszervezés során a saját feladatok ellátásával költségtakarékosabban és hatékonyabban képesek ellátni a feladatokat. Míg korábban az ingatlanüzemeltetés, őrzés-védelem, fogyasztókkal való kommunikáció, a költségek kezelése vagy a műszaki tervezést külső beszállítok végezték, azonban mostanra a BKM saját szakemberekkel képes elvégezni ezeket a feladatokat.

Az átszervezés okán jelentősen, mintegy 20 százalékkal csökkent a vezetői létszám.

A BKM lakhatást is tud biztosítani a dolgozóinak, amennyiben azok igényelik a budapesti szállásaikon.

A Budapesti Közművek többek között keres kazángépészeket, hulladékrakodókat, gépjárművezetőket, kegyeleti munkatársakat, de várják szerelők, segédmunkások, minősített hegesztők, kertésztechnikusok, karosszérialakatosok, kontrolling-, és adóügyi szakemberek, ügyfélszolgálati munkatársak, beruházási projektmenedzserek, IT-hálózati rendszermérnökök, műszaki statikus tervezők és projektelőkészítő mérnökök jelentkezését.

A Központi Statisztikai Hivatal októberi munkaerőpiaci jelentéséből kiolvasható,hogy miközben a munkaerő kínálata továbbra is korlátosan nő, az adatok alapján az új belépők szinte egyből el tudnak helyezkedni.

Viszont nem csökken a munkanélküliek száma és egyre több szektorban jelentkezik a munkaerőhiány.

A stagnálás háttérében vélhetően szakképzésből és lokalizációból fakadó eltérések tapasztalhatóak. Mivel a munkaerőpiacon bőven szükség lenne még dolgozókra, a számok alapján nem ott, ahol a betöltendő állások várják őket, illetve nem olyan képzettséggel vagy tapasztalatokkal rendelkeznek, mint amire szükség lenne.

Forrás: mérce
Címlapkép: Pixabay

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Németh István
Ez a munkaerő hiány duma arra jó hogy a nyugat által erőltetett migráció mielőbb mégis betegye a lábát, gyökeret verjen az országba! Ez egy aljas hazugság és undorító nyugati propaganda gerjesztés! Különben, hogy is van az elbocsátásokkal, oda is migránsokat akarnak felvenni a kari-geci -geriék és a bandájuk? Biztos ezt akarják!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
magyar1
Ez curva egyszerű, amilyen munkásra szükség van jobban meg kell fizetni, a rabszolgák pénz nélkül nem akarják az egészségüket tönkretenni.
ómió
Akkor, Mutyigeri nyilván "ezt enyhítendő" rúgott ki félezer melóst!
Németh István
A mutyigeri > kari-geri valóban kirugdalt embereket megtisztelve őket, hogy a Karácsonyt meló nélkül tölthessék! Az, hogy miből élnek meg? Hát hülyék vagyunk !! >> az ÉGI MANNÁBÓL!
Na most a hozzászólásomat ha törölték, vagy nem adták be - mármint a korábbit - akkor sajnos a propeller már megint szemétkedik! Ami nem új, hanem vaskosan leszarni való tényhelyzet!!
kissé felnőttem
orbán elengedett menni 6-800- ezret aztán ez lett lesz ettől szarabb is m,ajd a politikusok ha kubikusnak állnak.
vacsi
"Fenyegető kisugárzású álláshirdetésben keresi a munkavállalókat "
Hol itt a fenyegetés?
Rockxy
a vészharangot dirrekt erre a célra öntötték?
Németh István
Ez a munkaerő hiány duma arra jó hogy a nyugat által erőltetett migráció mielőbb mégis betegye a lábát, gyökeret verjen az országba! Ez egy aljas hazugság és undorító nyugati propaganda gerjesztés! Különben, hogy is van az elbocsátásokkal, oda is migránsokat akarnak felvenni a kari-geci -geriék és a bandájuk? Biztos ezt akarják!
Sámannus
A tizenhat tizennyolc évesek jó ideje képzettség nélkül tolják a migráns munkavállalók szekerét.Demagógék az emberekre tolják amit elkúrtak nem kicsit hanem nagyon. Fusson ki a szeme aki ezt nem látja meg!
Németh István
Sajnos a politikai önös (személyi) érdekek elhatalmasodása minden téren szennyezi és egyre jobban a nemzetünk polgárainak légterét! Az aljas megnyilvánulásaik, és valóban a kevésbé nyitott szemmel és füllel járók nem tudnak, nem képesek gondolkozni ÉS PONT EZEK AZOK kik hátán a nemzetellenes - öncélú - személyek nyerészkedési vágyai alapozódnak! Gondoljunk csak a bige szemétládára, hány ilyen "bige" létezik még! Ezek tejelnek a nemzet ellenségeknek, hogy hatalomra kerülhessenek! Azért teszik ezt, mert még mindíg telhetetlenként még többet akarnak! KORRUMPÁLNAK ??? Igen nyiltan és nézd a törvény őre nem intézkedik! Na ITT KEZDÖDIK A BAJ!! (a termelőknek vissza kell forgatni azt a nem 36 milliárdot - jóval többet - amit kicsalt a moslék az áremelésekkel! Államosítani kell minden vagyonát. A megkárosított Magyar polgárok(ugyebár a termelői árak növekménye kapcsán) minimum egyszeri 100 ezer forintos rehabilitációs összeget kapjanak! (ez azt jelenti, hogy minden állampolgár ha már megszületett és amelyik még él) DE persze ez csak a bige ügy, van még több is - ÉS ez csak egy kis példa volt! Tehát van, volna mit tenni!!! De nem sziktóberban hanem minnnnnél előbb!
Ludas Matyi
nem munkaerö, hanem inkabb berhiany van!
Németh István
Kedves Matyi! Így igaz BÉRHIÁNY van! Sajnos nem célszerű visszafele mutogatni de ez az antali időszaktól futott végig és sajnos nagyjából a mai napig ez érezteti a hatását! Az állami vezetők a saját zsebeik tömésével, akár az ország lenullázása, kiárusítása útján is EZZEL FOGLALKOZTAK!
2010-től indult el egy pozitívabb folyamat! Sajnos minden nem megy egyszerre, de ma már látszik és konkrét esély is van arra, hogy a bérezések terén is jelentős váltózások jönnek! A javuló bel-gazdasági és összességében a kiváló külügyi tevékenység alapvetően biztosíték lehet arra, hogy a bérek emelkedése folyamat legyen! Munka, van lesz, munkahely biztosított, ÉS aki akar az dolgozhat is! Lehet hogy nem éppen vezetőként, hanem beosztottként és 8 órában,vagy 10-ben , de meg fog tudni belőle élni! Mi több egyre jobban! Azt tudomásul kell venni, hogy a kocsmában, a drogért, a dohányért fizetni kell erre a pénzt munkával volna célszerű megkeresni és nem az utcabeli padon alvásból! Na Boldog Karácsonyt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.