A teljes népesség körében 3, míg a pártválasztók között 5 százalékos az előnye az ellenzéki összefogásnak. 

December 9. és 14. között készített közvélemény-kutatást a pártok népszerűségéről a Republikon, vagyis a felmérést már Völner Pál  fideszes államtitkár és miniszterhelyettes korrupciós botrányának kirobbanása után végezték el. 

A Republikon felmérése szerint erősödött a Fidesz, de még vezet az ellenzéki összefogás

Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje (k), valamint a korábbi miniszterelnök-jelöltek: Karácsony Gergely (MSZP, Párbeszéd, LMP, j2), Dobrev Klára (j), Jakab Péter (b2, Jobbik) és Fekete-Győr András (b, Momentum) az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án

Fotó, címlapkép: Szigetváry Zsolt

A Telex nyomán a hvg.hu arról számolt be, hogy az 1000 fős reprezentatív felmérés szerint a teljes népesség körében 36-33 százalék arányban vezet az ellenzék a Fidesszel szemben, a biztos pártválasztóknál ez az arány 48-43 százalék. 

A cikk szerint ez az 5 százalékpontos különbség azért fontos, mert a legtöbb szakértő úgy szokott számolni, hogy "a választókerületek megrajzolása és a határon túlról érkező szavazatok miatt ekkora ellenzéki előny jelentené azt, hogy mandátumszámban is van esélyük legyőzni a Fideszt."

Ugyanakkor a mostani felmérés a Fidesz erősödését is mutatja, a eljes népesség és a pártválasztók között is 2 százalékot javított a kormánypárt az előző havi adatokhoz képest. Az ellenzéki térfélen a Demokratikus Koalíció (DK) támogatottsága több hónapnyi csökkenés után nőni kezdett. A Momentum hibahatáron belül, de erősödött, a Jobbik a cikk szerint továbbra sem jött elő abból a gödörből, ahová az előválasztás után becsúszott – de még így is az ellenzék második legerősebb pártja. 

A pártot választók között a DK 16, a Jobbik 10, a Momentum 9, az MSZP 7, az LMP és a Párbeszéd 3-3 százalékon áll. 

Az ellenzéki összefogáson kívül maradó Magyar Kétfarkú Kutya Pártot (MKKP) 3 százalékra mérték a pártot választók között, a Mi Hazánk pedig 4 százalékon áll a felmérés szerint.

Forrás: telex.hu, hvg.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
Mert a fidesznyik olyan, hogy amikor a hátába döfik a gazdái a kést, még akkor is azt hörgi, hogy, de Gyurcsány nagyobbal szúrt volna!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Tiszta hülyét csináltok a fideszrajongókból. A múlt héten még arra élveztek, hogy torony magasan vezet a fidesz, most meg vezet az ellenzék?
verőce21
Az lenne még frankó, ha Gubás Gabi bejelentkezne miniszterelnök jelöltnek...! :)
Eladott Ország
Csak azt nem értem mitől erősödött a fidesz. Kövér Lászlónak titkos úszómedencés villája van Székelyföldön. Az Országgyűlés elnökének kabinetfőnöke, Veress László családja használ egy II. kerületi ingatlant, amit egy elvben határon túli magyarokat támogató alapítvány vásárolt meg. Az alapítvány egy Kövér Lászlóval baráti viszonyt ápoló tajvani milliárdos közbenjárásával jutott hozzá több mint 300 millió forinthoz, a külföldről támogatott szervezetek listájára mégsem került fel. A pénzből a villalakáson túl egy Audi A6-osra is futotta, amit a kuratórium elnöke használ, a sógornője pedig 1,8 millió forint adományt kapott, bár nem is határon túli. Úgy látszik minél többet lopnak, annál jobban erősödik a fidesz?!
24.hu/belfold/2021/11/03/kover-laszlo-kabinetfonok-veress-laszlo-visontai-kalman-hataron-tuli-magyarok-tamogatas-adomany-luxuslakas-villa-frank-liu-tajvan/
ómió
Szóval, "széles tömegek" követelik a mielőbbi gázáremelést! Így kell hazudni, efftársak!?
Katalina62
Ez majd kiderül a választások idején! Akár igaz, akár nem ez a felmérés!
Emmersson71
Mert a fidesznyik olyan, hogy amikor a hátába döfik a gazdái a kést, még akkor is azt hörgi, hogy, de Gyurcsány nagyobbal szúrt volna!
Emmersson71
@verőce21: Még indíthatják valahol Orbánék képviselőnek...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.