A kormányfő az újabb Szamizdat-írásában arról ír, hogy a magyar államnak az Alkotmánybíróság iránymutatása után kötelessége megakadályozni az önazonosság jelentős sérelmét, ami a menekültek betelepítésével jönne el.

A magyar államnak kötelessége megakadályozni az önazonosság jelentős sérelmét, akkor is, ha ez az Európai Bíróság döntése vagy az uniós hatáskörgyakorlás hiányosságai miatt következik be – írta Orbán Viktor a Szamizdat 15. című, a miniszterelnöki honlapon hétfőn megjelent írásában.

Orbán az önazonosságot félti a menekültektől

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A kormányfő emlékeztetett: az Európai Bíróság ítéletével arra kötelezte Magyarországot, hogy – ellentétben az Alaptörvény szabályaival – engedje be azokat a migránsokat, akiket eddig a kerítés és a magyar határőrök feltartóztattak.

A magyar határőrök nem engedték, hogy a migránsok belépjenek. Ha ezt jogellenesen megtették, nem maradhattak Magyarország területén. Menedékjog iránti kérelmük elbírálását Magyarországon kívül kellett kezdeményezniük – írta Orbán Viktor.

Az Európai Bíróság döntése miatt a magyar kormány az Alkotmánybírósághoz (Ab) fordult azzal a kérdéssel, mi a teendő. Az Ab három döntést hozott – közölte a miniszterelnök.

Egyrészt megerősítette, hogy a kormánynak Magyarország alkotmányos identitását meg kell védenie, akkor is, ha ez ellentétes az Európai Bíróság ítéletével.

Másrészt kimondta, hogy amennyiben az unió intézményei nem gyakorolják hatékonyan a megosztott hatásköröket, azokat a magyar hatóságok gyakorolhatják.

Leszögezte továbbá, hogy a migráció és az emberi méltóság kapcsolata az őslakosok szempontjából is vizsgálandó – tette hozzá a kormányfő.

Orbán Viktor az Alkotmánybíróság döntését történelmi jelentőségű határozatnak nevezte, amely "nem könnyű olvasmány". Középpontjában az ember, illetve az emberi méltóság áll "úgy, ahogyan az Európában már csak elvétve látható" – emelte ki a miniszterelnök.

A kormányfő azt írta: az emberi méltóság védelmében a nemzetközi bíróságok ugyanazt az utat járták be, mint a "progresszív Európa" társadalmai általában. Kiszakították az egyént természetes nemzeti, nyelvi, kulturális, családi és vallási közösségeiből. Tagadják, hogy az ilyen közösségekhez tartozás az önazonosság és így az emberi méltóság része, és azt is, hogy ez alapjogi védelmet érdemel.

Ma már csak egyének léteznek, akik "tulajdonságok nélküli emberek", élhetnek bárhol, beszélhetnek bármilyen nyelven, imádkozhatnak bármilyen istenhez – tette hozzá.

Orbán Viktor szerint a hagyományos közösségek teljesen védtelenné váltak, mert nemcsak a politikai progresszió áll velük szemben, hanem a jog is.

Ma az európaiaknak nincs joguk eldönteni, kivel kívánnak egy hazában élni, még akkor sem, ha a tömeges bevándorlás az egyéni identitásuk alapját jelentő hagyományos közösségek felbomlásához vezet – hangsúlyozta a kormányfő. Úgy fogalmazott: "Végső soron, alapjogi értelemben ma az európaiaknak nincs joguk hazájukhoz, nyelvükhöz, kultúrájukhoz, családjukhoz és Istenükhöz."

A miniszterelnök jelezte: az Alkotmánybíróság határozata ezzel szemben foglal állást, "a feje tetejéről a talpára állítja vissza az emberi jogok rendszerét". Felhívta a figyelmet arra, hogy ebben a megvilágításban érdemes olvasni mindazt, amit a testület az Európai Unió hatásköreiről és Magyarország szuverenitásáról ír.

A magyar államnak kötelessége megakadályozni az önazonosság jelentős sérelmét, akkor is, ha ez az Európai Bíróság döntése vagy az uniós hatáskörgyakorlás hiányosságai miatt következik be – hangsúlyozta a kormányfő. Hozzátette: az nem fordulhat elő, hogy a Magyarországon élők hagyományos társadalmi környezete demokratikus felhatalmazás és állami ellenőrzés nélkül változzon meg.

"Haza csak ott van, hol jog is van" – emelte ki Orbán Viktor írása végén, hozzáfűzve, hogy az Alkotmánybíróság szerint a magyaroknak joguk van saját hazájukhoz.

Forrás: mti.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Az önazonosságáért való aggódása bizonyára fordítottan arányos a letelepedési kötvények árának emelkedésével.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Az önazonosságáért való aggódása bizonyára fordítottan arányos a letelepedési kötvények árának emelkedésével.
Néro
Önazonosság meg a Nagy Orr Bán. Volt ez az izé már minden csak akasztott ember nem.
Na annak még lennie kéne.
K-2SO
1. Milyen önazonossága van annak, aki volt már minden és mindennek az ellenkezője is?
2. Orbán: félázsiai származékok vagyunk

Hát én meg Orbántól félteném az önazonosságom, ha nem szarnám telibe Orbánt a hülye dumájával együtt.
Egy normális, egészséges lelkületű embernek nem kell féltenie az önazonosságát senkitől, még ha körülötte mindenki más, akkor sem, mert az egy megingathatatlan dolog az emberben legbelül.
Persze a fideszes gyökerek, akik Orbán agymosása és elvtelen irányváltásai miatt folyamatos cognitív disszonanciával küzdenek, nekik biztos, hogy van félnivalójuk ebből a szempontból is.
Pági
Ha idejön valami idegen náció tagja, akkor már én is olyan, az leszek? Az én önazonosságomnak annyi?
Csizmás Kond
Az özanonosság megtartása azoknak szól akik hajlandóak megmaradni annak aminek születtek, és nem azoknak akik már amúgy sem tudják meghatározni önmagukat.
kissé felnőttem
akiket te idehoztál azok veled önazonosak mert azzal is számolj akik itt ragadtak és a nemzeted részei lettek ezt is irja ám az állásfoglalása az AB. nek és az emberi mivoltok??? " Anyám kun volt apám félig székely vagy tán egészen az " ne te döntsd el ácsi !
kissé felnőttem
olvasni való ma pld " Egy alig ismert trükkel jönnek Magyarországra fizetős bevándorlók " akkor mit akar orbán az önazonulásával , el kéne olvasni aztán ...fotó europai unios utlevél magyar cimer stb? ja nem én találtam ki
Giovanni Alba
Nehéz megtalálni a valódi mondanivalót ebben a katyvaszban, mert logikusan végiggondolva ezek szerint az erdélyi székelyek már románok, és sosem voltak magyarok.
Történelmi párhuzamként felmerülhet az is, hogy önazonosságunk régen odalett a török uralma alatti 150 évben, plusz a maradékot elintézték az osztrákok.
De ha ez így nem igaz, mert mindenek ellenére megőriztük az önazonosságunkat, akkor ez nem más, mint aljas indokból, politikai haszonszerzési céllal elkövetett felelőtlen riogatás, közveszéllyel való fenyegetőzés, pánikkeltés.
tudode
Miről is szólhat szavak halmazaként ez a SZAMIZDAT hetyempity?
.
ad 1/ Hasonlóan ahhoz, amikor a pinyóban Soros György lóvéjából kapott nyomdában, a 80-as években, az egypártrendszer ellenében, ellenálLÓKÉNT nyomtatták a röplapokat, amelyet egyeduralkodóként SzamIZdat LÓgóval ma már ez Európai Unió, és az Európai Bíróság ellenzékeként közpénzből szabadon terjesztheti, fitogtatva jogi tudományát, belelátva az egész világ a cinkelt blattjaiba, finomítva a migráncsokat menekültekre::
.
----.Ellenállók a 80-as évekből – és Orbán Viktor
www.szabadeuropa.hu/a/ellenallok-a-80-as-evekbol-es-orban-viktor/31365627.html
--------------------
.
Emlékszünk arra még, hogy volt idő amikor még nem szaladt el vele a döglődő dakotalova
.
----- Orbán Viktor több millió bevándorlót vár
www.origo.hu/itthon/20010608orban.html
------------------------
.
Nem ügy, lelke rajta azzal, hogy bárki válhat menekültté!
.
De ami az egyeduralkodó tollából ered. nevezetesen az, hogy
.
"Haza csak ott van, hol jog is van" – emelte ki Orbán Viktor ahhoz képest, hogy 2010-ben felesküdöt a IIIl. Magyar Köztársaság alkotmányára,
.
----- Orbán Viktor Miniszterelnöki esküje a Parlamentben - 2010
www.youtube.com/watch?v=gTz-9pVSvqk
----------------
.
Esküjét megszegve. új módi "salátatörvénybe" rejtve Horn Gyula 4/5-ös alkotmányozási jogszabálya helyett 2/3-al alkotmányohatott, azaz alaptörvényezett, amely megalapozta mindannyiunk jelenét, jövőjét, ma már az un. olcsóbb állam ígéretével a 133 "bátor" atyafi nyomogatja a karmester óHAJÁNAK megfelelően a gombokat!
.
Ennyit a "Haza csak ott van, ahol az egyeduralkodó szája íze szerinti jog van", és mindenkinek KUSTI!
.
Hol él ez az ember, elszállva önmagától!
ómió
Pedig az efftársaknak pont úgy hiányzik az iszlamizáció, mint a hatalom!
Gazella
@ómió: vezireddel egyutt nagy elmebeteg vagy.
ómió
@Gazella: Csak nem találva érezted a bolsi elmebetegségedet? Ezért hazudnád rám?
kereső
Azt sem tudja mit jelent az "önazonosság".
Clavigo
Hogy fordulnál már fel te Szarputtony...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.