Beáldozta-e a Fidesz Völner Pált, kiket ránthat még magával a végrehajtók korrupciós botránya, hogyan illik ez a NER rendszerébe – erről is beszélt a hvg360-nak adott interjúban Hadházy Ákos független képviselő. Több kérdésben az ellenzéki összefogást is bírálta, elárulta, gyanús-e neki a Városháza-ügy, szokta-e kritizálni Márki-Zay Pétert, és hogyan képzeli el a jogi felelősségre vonást.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: ESCOBAR
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
@sgl: Érthetetlen. A végén nem az ellenzék és nem a fidesz fogja eldönteni az ország további sorsát, hanem az, amit Hadházy rossz esetként említ.
A békés forradalomban benne vagyok, ha az óriás tüntetéssel jár, és nem megyünk haza utána, mint akik jól végezték a dolgukat.
Csak kétséges, hogy mit lépne Orbán, bevetné-e ellenünk a TEK-et, a felfegyverzett Palotaőrséget, a rendvédelmi szerveket, a szélsőjobbot, az ultrákat, vagy eljátszaná, hogy önként átadja a hatalmat, bízva benne, hogy úgy hazavágta a gazdaságot és az államigazgatást, hogy úgyis megbukik egy új kormány.
És mit szólna az EU? Készen állnának-e beavatkozni az orbáni szövetségesek, vagy bölcsen kivárnák , milyen irányt vesznek a belpolitikai események?
karma1
@Nyírfa: Az EU gazdasagi tarsulas - nekik fegyveres beleszolasuk nincs. Legfeljebb a NATO fogja kib@xni az orszagot, mert megbizhatatlan kategoriaba csuszunk.
Valoszinubb hogy kivarnak, mi lesz az "ereszd el a hajamat" vege - kulonben olyan sulyosan belekeveredhetnek, amit ma egyetlen nyugati demokracia sem engedhet meg maganak.
De ha a puhos nem tudja magat turtoztetni, az mar nem forradalom lesz, hanem polgarhaboru: magyar fordit magyar ellen fegyvert, eles lovedekkel.
Azt viszont tutira elerjuk, hogy a multik ezerrel fognak elhuzni az orszagbol, es tovabbrakni a beruhazasaikat Romaniaba, meg az eurot nemsokara bevezeto Bulgariaba is.
Viszont lehet, hogy orban addig trukkozik, amig nem lesz mas megoldas, mint a felkeles. (A nemetkozi historiakban 1956-rol "appraising" = felkeles-kent emlegetik es nem forradalom = revolution-kent)
Nyírfa
@karma1: Az EU nemcsak gazdasági társulás, hanem egy közös értékek alapján szerveződő közösség. Ha Orbán bevetné az ellenzék ellen a fegyveres testületeket, vagy ránk engedné a gárdákat, abba az EU-nak lenne beleszólási joga, azonnali szankciókkal, politikai állásfoglalással, ami ultimátum lehet az uniós tagságunkat érintően. Tényleg megkockáztatná Orbán, hogy a német ipar belengesse a kivonulásukat, a kereskedelmi láncok bezárjanak, az euró 400 ft fölé ugorjon, és beálljon az államcsőd?
Átgondolta Orbán, hogy az EU nélkül Kelet sem olyan "barátságos", és feltételeket szabna a további hitelfolyósításhoz, politikai, netán katonai támogatáshoz?
Igen, a NATO beinthetne, akár be is vonulhatna, de ki is zárhatna minket.
Orbán talán arra játszana, hogy az EU nem akar elveszíteni minket, hogy nagyon jól elvagyunk mi itt schengeni övezetben, az autógyárakkal, a beépült vállalatokkal, és felhasználhatná a helyzetet újabb kedvezmények kicsikarására, maga mellé állítva a lengyel, a szerb, a szlovén vezetőket.
De: az unió léte forogna kockán, ha Orbán ilyen lépésekkel próbálna diktálni, és , ez esetben, meggyőződésem, hogy ennek a folyamatnak csak egy vesztese lehet: Orbán és Magyarország. Ezt a magyarok már nem fogják eltűrni, és itt lenne vége egyszer s mindenkorra az Orbán-rendszernek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.