Negyedszázad alatt régiónkban két hellyel, az ötödikről a hetedikre csúsztunk vissza, ha a gazdasági fejlettséget vizsgáljuk. A kormányzati sikerpropaganda tehát nehezen támasztható alá hosszú távú adatokkal.

Ez nem siker: Magyarország visszacsúszott a gazdasági fejlettségi listán a régióban

Fotó: pixabay.com

Lemaradásunk a kelet-közép-európai térségben azonban egyértelmű – a Világbank 17 országra vonatkozó GDP/fő-mutatóit a 24.hu összesítette.

A 24.hu cikke szerint az elmúlt időszakban a kormányzati propaganda megpróbálta Magyarországot az európai gazdaságok közül a legsikeresebbek közé sorolni. Miközben novemberben történelmi hiányt mutat a költségvetés, 14 éves csúcson az infláció, ingadozva, de trendszerűen gyengül a forint, a kormánypropaganda a „magyar gazdasági csodáról”, illetve a „felzárkózás évtizedéről” írt.

A valóság azonban más, ha a közép-kelet-európai régiót vesszük alapul.

Amennyiben ugyanis a térségbeli versenytársainkat nézzük, Magyarország 2020-ban két helyet visszacsúszott a riválisaihoz képest 1995 óta. Ez jelentős romlás, hiszen nagyjából tíz ország volt a 17 tagú mezőny fejlettebb részében az elmúlt negyedszázadban, és ezek sorrendjében már az egy-két pozíciós elmozdulás is jelentősnek számított, legalábbis két és fél évtized távlatában.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: pixabay.com

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
A sok hülye megérkezett a maga görög csődös történetével. Kupak Lala huszár és Szíjj Ártó Panama Pubi ezeknél már el is felejtődött.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csipetke
@Gyurka80: 14:56 A te írásairól már ne is beszéljünk,ha már hülyeségről van szó. Erre még írj valamit,ha szeretnéd,hogy a tiéd legyen az utolsó szó. Én nem akarlak téged meggyőzni semmiről,te se akarj engem meggyőzni,mert nem is tudnál. De nekem az ilyen meddő vitákra nincs szabad vegyértékem. Na csá!
Gyurka80
@csipetke: Gondoltam nem lehet meggyőzni.Jó lenne, ha a jövőnket nem az ilyen gyöpös gondolkodásúak határoznák meg. Inkább unokázzál , ne szólj bele a jövőnkbe.
K-2SO
Orbánt ki kell iktatni. Elég volt ebből a geciből!
K-2SO
A kibaszott CIA-é hol a faszban van?

Most tényleg egyedül kell kiiktatnom Orbán Viktort - de tényleg?!
Kiiktatom a gecit.
Nem?
De!
K-2SO
Málna, mit szólsz ehhez, hogy egyedül iktatom ki Orbán Viktort.
Valami vélemény - te geci fideszes kurva!
K-2SO
Málna, hány rá valamit a világra, te faszszopó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.