Negyedszázad alatt régiónkban két hellyel, az ötödikről a hetedikre csúsztunk vissza, ha a gazdasági fejlettséget vizsgáljuk. A kormányzati sikerpropaganda tehát nehezen támasztható alá hosszú távú adatokkal.

Ez nem siker: Magyarország visszacsúszott a gazdasági fejlettségi listán a régióban

Fotó: pixabay.com

Lemaradásunk a kelet-közép-európai térségben azonban egyértelmű – a Világbank 17 országra vonatkozó GDP/fő-mutatóit a 24.hu összesítette.

A 24.hu cikke szerint az elmúlt időszakban a kormányzati propaganda megpróbálta Magyarországot az európai gazdaságok közül a legsikeresebbek közé sorolni. Miközben novemberben történelmi hiányt mutat a költségvetés, 14 éves csúcson az infláció, ingadozva, de trendszerűen gyengül a forint, a kormánypropaganda a „magyar gazdasági csodáról”, illetve a „felzárkózás évtizedéről” írt.

A valóság azonban más, ha a közép-kelet-európai régiót vesszük alapul.

Amennyiben ugyanis a térségbeli versenytársainkat nézzük, Magyarország 2020-ban két helyet visszacsúszott a riválisaihoz képest 1995 óta. Ez jelentős romlás, hiszen nagyjából tíz ország volt a 17 tagú mezőny fejlettebb részében az elmúlt negyedszázadban, és ezek sorrendjében már az egy-két pozíciós elmozdulás is jelentősnek számított, legalábbis két és fél évtized távlatában.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: pixabay.com

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
A sok hülye megérkezett a maga görög csődös történetével. Kupak Lala huszár és Szíjj Ártó Panama Pubi ezeknél már el is felejtődött.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Dehogy nem. Pont, mint ahogy azt megszokhattuk a focialista illibériában.
Majd ómió megnyugtat, ő az egyik legostobább elmebeteg itt.
lusta
Elemezve a helyzetet és folyamatokat, jelenleg esélyünk sincs a javulásra, sőt a románok is rövidesen beelőzhetnek.
ómió
Nyilván a "hitelminősítői előrelépésünk" is ezt tükrözi! Vagy nem így kell hazudni, efftársak!?
Nessy
Az "emútt tíz évben" dübörgött a gazdaság, csak éppen nem haladt előre! Mi vagyunk Európa motorja. Mondta Orbán. Igaz, három ütemű motor! Szív, szuszog, és b..szik menni!
lusta
A sok hülye megérkezett a maga görög csődös történetével. Kupak Lala huszár és Szíjj Ártó Panama Pubi ezeknél már el is felejtődött.
Aki Én
@KisTehen: ,,örülök, hogy helyre tudtam tenni a zavart a fejekben :)"

Akiben te tudsz bármit helyre tenni, azt már régen elvesztettük :(
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 10:26
Maradjunk annyiban,hogy bajnai konszolidálta a hiányt,amit még szeretve imádott gazdád a mihály is elismert amikor külföldön nyilatkozott.Itthon persze mást hazudozott,az nektek szólt,a szavazóinak,a kis tehéntől,a birkákon át a nagy marhákig.Azért most kíváncsi lennék a költségvetési hiányra,meg az államadósságra,mert azaz érzésem mindkettő kétvállra fektette a mihályt.Jövő áprilisban a választások után amikor majd 30 kilósan legeled a füvet,mert mást nem kapsz.Én szóltam.:))
namihami
De hát a Főni azt mondta, hogy hasítunk.
Persze, a ""Negatív növekedés is növekedés!""--miként azt közölte velünk a Nagy Gazdaságfilozófus.
csak úgy....
már az a sokat emlegetett dübörgés is csak hangos döcögés volt!
kissé felnőttem
ugyan fel sem emelkedtünk csak mondják hogy haway didzsi meg papnak is napszeműveg
Toller Béla
Mintha anem fújná az egész értelmiség (az egész az túlzás, de a jóval nagyobb része), hogy Magyarország mellett elsüvít az acceleráció, a gazdasági,a kulturális, mindenféle ...Kezdve a vénkisasszony hoffmann oktatási retrójával, czúnyiné, palkovics, közben a parlamentben a szerződtetett gyökerek, mind a 133-an, az összes felsővezetői poszt, a társdalmiak is, az ombudsmanek, tán még a villamosvezetők is ! Adjuk el, még van ára ...
Gyurka80
@KisTehen: Igen a libbantak elfelejtették mikor böszmeferi alatt "száguldott a pannon puma".Akkor húztak el a szlovákok, lengyelek csehek stb. mellettünk. A pufajkás és bokros lala is tett hozzá előtte.
Gyurka80
@Toller Béla: Az oktatást magyar bálint tette tönkr!
Gyurka80
@Toller Béla: Ezek kellenek neked?:
Karácsony Gergely nem tudta, hogy “valakik” el akarják adni a munkahelyét
bit.ly/3sl7W3G
Gyurka80
@Toller Béla: Folytatom:
Karácsony Gergely nem tudta, hogy “valakik” el akarják adni a munkahelyét
Niedermüller Péter nem tudta, hogy lopják az áramot az önkormányzatnál.
Korózs Lajos nem tudta, hogy Athina egy álmentős, amit mond, az nem igaz
Gajda Péter nem tudta, hogy ki látható a felvételen fehér porral a kezében
Cseh Katalin nem tudja, hogy hol van a 4,5 milliárd forint támogatás
Legény Zsolt nem tudta, hogy hogyan került hozzá 11 ezer doboz ukrán cigi
csipetke
@Gyurka80: 20:35 Orbán és vargajuci nem tudták,hogy mi folyik az orruk előtt volNER ügyben. Ha tudták,mondjanak le,mert bűntársak,ha meg nem tudtak róla,alkalmatlanok a tisztségükre. Mellesleg orbán gazdasága szinte kizárólag a külföldi autógyárakra épül. Ha az audi 2 hétre leáll nyáron,az már meglátszik a GDP-n. A multikat az olcsó munkaerő ígéretével csalogatta ide orbán,azaz,szaré-húgyé kiárusította a magyar munkaerőt.És ez még mindig tart,nálunk a legalacsonyabbak a bérek,talán Bulgária van mögöttünk ebben is. Orbán gazdasága bármikor kipukkadhat,mint a lufi,ha a külföldi autóipar gondol egyet,és elcuccolnak még olcsóbb helyre.
csak úgy....
@Gyurka80: de hová tünt fárkás flórián? az ö lelkin több szárad mint a te szegényes listádon..
Gyurka80
@csipetke: Sajnos sok hülyeséget írsz, nem lehet rá válaszolni!
Gyurka80
@csipetke: Ez a bulgária meg románia beakadt neked a dk-irodán (költözz oda mondta a főnököd)!
csipetke
@Gyurka80: 21:44 21:48 Nosza,sorold fel,hogy melyik állítás nem igaz. És hogy már csak Bulgária van mögöttünk?Ez nem beakadt, ez a tény...Ehhez nem kell dk,se semmi, erre volt képes a gazdád 12 év alatt, levitte az országot a békasegge alá a gödörbe. Ez is tény,sajnos
csak úgy....
@csipetke: igen is,hogy a gyurkának van igaza! és éljen a fidesz...,a gyurka meg kenyéren és vizen! ;) fidesz nélkül csoda szar meg vas se lenne...,buta libbsik, ugye @Gyurka80: !
Gyurka80
@csipetke: @csak úgy... Látom demeciád miatt elfelejtetted a gazdád böszmeferi csődbevitte az országot.
Jozefina
Orbánék minél jobban a sikert szeretnék és propagálják annál trutyisabb a helyzet!!!??
csipetke
@Gyurka80: 10:00 Én még nem vagyok demens,így pontosan tudom,hogy Gyurcsány nem vitte csődbe az országot,attól azért még igen messze voltunk.Mellesleg nekem nincs gazdám,nem úgy,mint neked a maffiavezér,és schadl györgynek,aki a gazdájáról beszél,akinek a szatyor lóvét le kell adnia..Az vajon ki lehet?Habony?Vagy egyenesen orbán?Az első dominó borult,viszi a többit is,remélhetőleg..Korrupció az egekig ér...
Gyurka80
@csipetke: "Gyurcsány nem vitte csődbe az országot,attól azért még igen messze voltunk" Ez tényszerűen NEM igaz! Ha akkor az IMF nem ad AZONNAL hitelt neki , akkor nem tudta volna kifizetni a nyugdíjat és a közalkalmazottakat. Az kellett volna, hogy a hitel utalása hónapokig húzódjon, akkor nem felejtettétek volna el!
Gyurka80
@csipetke: A többi írásod meg feltételezett hülyeség!
csipetke
@Gyurka80: 14:56 A te írásairól már ne is beszéljünk,ha már hülyeségről van szó. Erre még írj valamit,ha szeretnéd,hogy a tiéd legyen az utolsó szó. Én nem akarlak téged meggyőzni semmiről,te se akarj engem meggyőzni,mert nem is tudnál. De nekem az ilyen meddő vitákra nincs szabad vegyértékem. Na csá!
Gyurka80
@csipetke: Gondoltam nem lehet meggyőzni.Jó lenne, ha a jövőnket nem az ilyen gyöpös gondolkodásúak határoznák meg. Inkább unokázzál , ne szólj bele a jövőnkbe.
K-2SO
Orbánt ki kell iktatni. Elég volt ebből a geciből!
K-2SO
A kibaszott CIA-é hol a faszban van?

Most tényleg egyedül kell kiiktatnom Orbán Viktort - de tényleg?!
Kiiktatom a gecit.
Nem?
De!
K-2SO
Málna, mit szólsz ehhez, hogy egyedül iktatom ki Orbán Viktort.
Valami vélemény - te geci fideszes kurva!
K-2SO
Málna, hány rá valamit a világra, te faszszopó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.