Így néz ki Bócsán egy metagenomikai alapon, 633 millió EU-s pénzből épített kutatóállomás:) Egy kis kupac homok, egy nagyobb halom trágya, egy ipari áramot adó doboz. Megint oda kellett utaznom, hogy elhiggyem, de hát tényleg. A megítélt támogatásból 474 milliót ki is fizettek!

Hadházy újabb ügye: ez az izé került 600 millió forintnyi uniós pénzbe Bócsán

Fotó: Facebook

- ezt írja Facebook-oldalán Hadházy Ákos független parlamenti képviselő

Ezeknél a csodáknál nem is az a fontos, hogy nem valósult meg semmi, hanem hogy ki és miért engedte, hogy erre a semmire ELŐRE kifizessenek majdnem félmilliárdot, a támogatás nagy részét. A céget már 2019-ben fel is számolták. A tulajdonosok neve számomra nem mond sokat, de valószínűleg van fideszes kapcsolat, a semmire kifizetett hatalmas előleg erre utal. Mint az a tény is, hogy hiába van Pusztaottlaka onnan 180 km-re, a Kologarn Kft-nek tulajdonrésze volt Simonkáék hírhedt Paprikakert-TÉSZ cégében

- írja a politikus.

Azóta persze Varga minisztériumában érzékelhették, hogy valami nem jól van, mert az egyik hivatalos adatbázisból szemérmesen már törölték a projektet, de a másikban, a Térképtérben még megtalálható.

Ebből kitűnik amúgy, hogy az "innovációs" pályázat egy hatalmas kamu, mint ahogyan nagyon sok hasonló "kutatási" pályázatról tudunk. Érthető, hogy az apparátus számára kihívást jelenthet az ilyen pályázatok elbírálása, hiszen laikusok számára nem biztos, hogy a sok latin szó mögött azonnal észre lehet venni,

hogy mekkora kamu az egész.

De egyrészt lehetne erre készülni szakmai bírálóbizottságokkal, másrészt ha működne az ügyészség és lebuktatna ilyen eseteket, akkor sokkal kevésbé lennének bátrak ezek az elkövetők

A teljes pályázati összefoglalót nem teszem ide, csak pár sor másolok be. Az egészet amúgy úgy lehetne fordítani, hogy egy nagyon tudományos trágyakezelő üzemet akarnak létrehozni (tudjuk persze, hogy nem akartak, csak a pénz kellett)

- írja a parlamenti képviselő, majd így folytatja:

"Metagenomikai alapon optimalizált, termesztéstechnológia-specifikus szerves talajkondicionálók kifejlesztése

A technológiai folyamat során szeretnénk egy olyan kutatási programot – melynek komplex genetikai vizsgálatok lennének az alapjai – mely program eredményeképpen mindegy lenne, hogy milyen típusú trágyát dolgozunk fel, mert az adalékanyagok hozzáadásával mindig egy állandó minőség lenne elérhető, továbbá a társaság a kiterjedt kapcsolataira való tekintettel, a különböző kertészetek, szőlészetek, gyümölcsösök részére a különböző vizsgálatokkal meg tudná állapítani, hogy a területek milyen elemekkel rendelkeznek, és pontosan milyen tápanyagban gazdag szerves trágyára mint energia forrásra van szüksége. "

Címlapkép: Facebook

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tothjani
Nálunk egy EU kézilabda ligás Sportcsarnok épült 650 millióért alatta 80 férőhelyes mélygarázzsal.
És a Fidesz kiderítette hogy a Jobbik közeli vállalkozó 30%-al túlárazta, ezért tönkretették a vállalkozást és elvették a csarnokot.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bence
Csak azon csodálkozom , hogy van még mit , miből ellopni ! Ja kérem az orbán által felvett gigahitel minden lopást elbír !
ómió
@Dr. Proktor: Látom, téged "komolyan befolyásolnak"! Kár, hogy a bolsi értetlenség irányába!
nezelodo
Lári-fári! Lehet, hogy innen vitte az a most szegedi, korábban állítólag Csepregi szoci félkegyelmű, az MZP-nek a trágyát, csak eltéveszttette a címet, mert a fődakotának kellett volna vinnie.
namihami
Ezért 600 milla? Csak?
Szinte ingyen van.
Béla333
De most komolyan! Tudna egy maffiahívő mutatni egy-két olyan projektet, ahol hasznosan lett elköltve az Unios pénz?
Ahol nem felülszámlázva, ellopva oldották meg az ügyet?
Ahol legalább egy év múlva is úgy működik minden, ahogyan a pályázatban szerepelt?
Elképesztő az a lopás, ami itt van!
Boldog Karácsonyt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.