Pár futó hózáportól eltekintve nyugodt és hideg lesz a kedd, de a szerda is hasonlóval készül az előrejelzés szerint.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden az ország nagy részén napos idő várható, a Tiszántúlon és északkeleten lehetnek közepesen vagy erősen felhős területek. Délutántól északnyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet. Északkeleten néhol futó hózápor nem kizárt, másutt csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél az Északi-középhegységben és a Tiszántúlon helyenként élénk lesz, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között valószínű. Késő estére -2 és -8 fok közé hűl le a levegő.

Napos és hideg idő lesz kedden

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Kedd éjjel északnyugat felől tovább növekszik a fátyolfelhőzet, amely időszakosan meg is vastagszik. Szerda hajnalra nagyobb területen csökken a felhőzet. Nyugaton foltokban köd képződhet. Számottevő nem valószínű. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -8 fok között alakul, de néhol ennél több fokkal hidegebb is lehet.

Szerdán országszerte csökken a felhőzet, így általában gyengén vagy közepesen felhős időre van kilátás, sok napsütéssel. Estétől nyugat felől felhősödés kezdődik. Csapadék nem valószínű. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. Kora délután -2, +3 fokot mérhetnek.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.