Idén szinte minden élelmiszer ára jelentősen emelkedett, a sertéságazatból sem lesz kivétel.
Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Egy családi vállalkozás vezetője, Kövér Zoltán arról beszélt a hellovidek.hu honlapnak, hogy nagyon durván emelkedtek az árak ebben a szektorban is.
"A disznóbél ára is emelkedett, a sóé, a fűszereké is. Sokan nem tudják, de a mangalica szalámit, amilyet gyártanak, 4-5 cm átmérőjű, 50-60 cm hosszú, úgynevezett kuláré vastagbélbe töltik, úgy 60-70 dkg-os lesz egy ilyen szalámi. És mivel a bél ára felment rendesen, egy kiló szaláminál 400-500 forintba kerül csak csak maga a bél. Ha pedig juhbélbe töltik a virslit, az egy kilónál már 500-600 forintos bélköltséget is jelenthet"
- mondta el Kövér Zoltán.
Egy másik vállalkozás vezetője, Murányi József is arról számolt be, hogy a takarmányok ára nagyon felment.
Elmondása szerint ilyenkor, a téli időszakban, karácsony előtt a sütnivaló kolbászt és a hurkát viszik a leginkább az emberek, de a füstölt karaj, a szárazkolbász vagy épp a tepertő is szépen fogy. A hurka ára egységesen 1200 Ft/kg, legyen szó véres vagy májas hurkáról, a sütnivaló kolbász pedig 1700 forintba kerül az ő standján.
"Nyilvános disznóvágásokat egyelőre nem tartunk, de lehet, hogy nálunk is ez a jövő zenéje..."
- mondta Murányi.
Forrás: hellovidek.hu
12 hozzászólásarrow_drop_down_circle
- egyéb helyen nem lesz mit vestítenünk?
Lásd még: "Milyen üzemanyag áremelés? Én mindig 5.000-ért tankolok!"
Új hozzászólás