A Magyar Közlönyben jelent meg kedd délután egy módosítás az állami és önkormányzati alkalmazottak – ide tartoznak a pedagógusok is – kötelező oltásáról – írja az mfor.hu.

Kásler Miklós mentesítheti a fizetés nélküli szabadság alól az oltatlan tanárokat?
Fotó: Pixabay

A rendelet szerint, az az állami vagy önkormányzati foglalkoztatott, aki december 15-ig a védőoltást nem vette fel, az intézmény dolgozói és tanulói egészségének és életének megóvása érdekében 2022. január 3. napjától

vagy fizetés nélküli szabadságon van,

vagy a köznevelési intézmény, illetve a szakképző intézmény, valamint egyéb, a munkavégzéssel összefüggő intézmény területére egy, a saját költségére elvégeztetett, 72 óránál nem régebbi – SARS-CoV-2 PCR teszt – negatív eredményének igazolásával léphet be.

A módosítás szerint az a foglalkoztatottat, aki a védőoltást nem vette fel december 15-ig, a munkáltató felhívja, hogy december 30-ig a védőoltást vegye fel, és annak felvételét meghatározott módon igazolja. Akinek egészségügyi indokból nem javasolják az oltást és ezt orvosi szakvélemény is alátámasztja, azt mutassa be eddig az időpontig a szakvéleményt.

A rendelet szerint, ha a foglalkoztatott 2022. január 3-tól igazolja a védőoltás felvételét, vagy az orvosi szakvéleményt bemutatja, ettől az időponttól a fizetés nélküli szabadsága megszűnik.

A módosítás azt is rögzíti, hogy különös méltánylást érdemlő esetben Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a járványügyi és köznevelési szempontokra tekintettel – az Operatív Törzs javaslatának figyelembevételével – a foglalkoztatottat mentesítheti a jogkövetkezmények alól.

Forrás: mfor.hu
Címlapkép: Pixabay

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.