Az első fokú elutasítás ellen fellebbezéssel lehet élni, ami miatt a bírságot nem kell még megfizetni.

Első fokon elutasította a Fővárosi Törvényszék a Bige László érdekeltségébe tartozó Nitrogénművek csoport azonnali jogvédelemre vonatkozó kérelmét – erről számolt be a Magyar Nemzet cikke szerint a Mediaworks Hírcentrumnak a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) – írja a 444.

Elutasította a törvényszék Bige Lászlóék kérelmét, de még nem kell a milliárdos büntetést befizetniük

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A GVH a cikk szerint kedden kapta kézhez a bíróság határozatát, ám a Fővárosi Törvényszék döntése nem jogerős, a cégcsoport ugyanis nyolc napon belül fellebbezéssel élhet ellene a Kúriánál. Ha fellebbeznek, akkor a Kúria döntéséig nem kell megfizetniük azt a 11 milliárd forintos bírságot, amit még októberben rótt ki rájuk kartellezés miatt a GVH. A versenyhivatal azt is közölte a kormányhoz közelálló sajtóval, hogy eddig a Nitrogénművek csoport felől nem történt befizetés. Ha élnek a fellebbezéssel, akkor a büntetést idén már biztosan nem utalják át – olvasható a cikkben.

Mint ismert, a GVH október végén jelentette be, hogy a teljes műtrágyapiacot érintő kartellezést tárt fel, amely 2009 és 2016 nyara között zajlott. 2017 őszén 11 cég ellen indult versenyfelügyeleti vizsgálat, végül nyolc kapott közülük bírságot – együttesen 14,1 milliárd forintos szankciót kaptak, ami rekord. A kartellezésben a GVH a Bige érdekeltségébe tartozó hat vállalatot találta sárosnak, mert hogy a GVH szerint ők szervezhették a kartellt. A kartellezést Bige László tagadta.

Bige ősszel még azzal került be a hírekbe, hogy az ellenzéki előválasztás győztesét, Márki-Zay Pétert támogatni kívánta, és felajánlott neki annyi pénzt, amennyit kér. 

Forrás: 444.hu, magyarnemzet.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Nehogy már Márki efftárs kampánya "inséget" szenvedjen! Mert, ugye, itt nem áll a "tézis", hogy "kevesebbet kell kampányolni"!
rokker33
Vén buzinak több 100 milliárdja van és nem tud befizetni 11 milliárdot?Az a baj hogy ezek a milliárdos gecik azt hiszik, hogy mindenki felett állnak, csak azért mert sok pénzük van!
jesz
@rokker33: a másik nyolc sem fizetett...húzzák, ameddig csak lehet.
csak úgy....
bolond volna bige fizetni ezeknek mikor straßburgig is elmehet..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.