Karácsony két napja azonban már egy kicsit enyhébbnek ígérkezik.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kemény fagyok jönnek a következő napokban. 

Kemény fagy érkezik szentestére, még havazás is lehet néhol

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Csütörtökön eleinte főleg réteg- és fátyolfelhőkre lehet számítani, majd országszerte megnövekszik és megvastagszik a felhőzet. Napközben főleg az északkeleti megyékben fordulhat elő hószállingózás. Estétől azon a területen kisebb havazás is lehet, ugyanakkor az északi és északnyugati megyékben már inkább havas eső, ónos eső és fagyott eső valószínű – a déli szél helyenként meg is élénkül. 

Csütörtök hajnalban még általában -9 és -3 fok közötti lehet a hőmérséklet, de fagyzugos helyeken a -10, -13 fok is valószínű. Napközben -2 és +5 fok lehet, délnyugaton lesz enyhébb, északkeleten lesz hidegebb idő.

Szenteste napján, pénteken napközben főleg az ország délnyugati és középső részein felszakadozhat a felhőzet, akár több órára kisüthet a nap. Főként az ország északkeleti felén-harmadán maradhatnak borult területek, ott többfelé várható vegyes halmazállapotú csapadék: eleinte az északkeleti tájakon havazás, délnyugat felé haladva egyre inkább ónos eső, fagyott eső, eső, majd délutántól már mindenütt eső valószínű. A délnyugati szél sokfelé megerősödik. Hajnalban -6, +3, kora délután 3, 14 fokot mérhetnek, ezen belül északkeleten lesz a hidegebb, délnyugaton az enyhébb az idő.

Karácsony első napján, 25-én (szombaton) délelőtt szakadozottabb, délutántól országszerte vastagabb lehet a felhőtakaró. Napközben helyenként, a délutáni, esti óráktól több helyen valószínű eső, zápor. (Szombat hajnalban az északkeleti határ közelében nem kizárt ónos eső. Akkor foltokban köd is lehet.) A délnyugati szelet még többfelé kísérhetik erős lökések. Hajnalban 0, +9, kora délután általában 9, 14, északkeleten 4, 8 fok várható.

Karácsony második napján, 26-án (vasárnp) többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és több helyen számítani lehet esőre, záporesőre. A déli, délnyugati szél helyenként megélénkül. A hőmérséklet hajnalban 0, +7, a kora délutáni órákban általában 8 és 14, északkeleten 4 és 7 fok között várható.

Forrás: met.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Látom tanultatok parasztok linkelés tekintetében, de az ott látottakat értelmezni még nem tudjátok. Csak nemzethyileg jön kemény fagy arra a néhány szokásos helyre, ami az ország 10%-a.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.