A beoltottak száma 6 239 410 fő, közülük 5 951 491 fő már a második oltását is megkapta, 3 124 497 pedig már a harmadik oltást is felvették. A beoltottak több mint fele tehát már a megerősítő oltást is felvette.

Elhunyt 139 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 38 167 főre emelkedett

Fotó: pixabay.com

3359 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 233 744 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma – írják a kormányzat járványügyi honlapján.

Elhunyt 139 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 38 167 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 060 360 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 135 217 főre csökkent. 5159 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 464-en vannak lélegeztetőgépen. Az omikron vírusvariáns Magyarországon is terjed, ezért továbbra is az oltás felvételére kérjük az oltatlanokat és a megerősítő oltás felvételére a négy hónapnál régebben oltottakat. A szülők számára folyamatosan nyitva a regisztrációs és az időpontfoglaló honlap az 5-11 éves gyermekek oltásához. Az ünnepek alatt is van lehetőség oltásra időpontfoglalással.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Címlapkép: pixabay.com

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Medvepapa
@Pálinkás Pál: Igen. valóban ok halnak meg a legtöbben, mert nyomták beléjük ész nélkül a méregdrágán megvásárolt Kínai vakcinát. Amire még a Kínaiak is felhívták a figyelmünket, hogy a 60-éveskre nem volt kipróbálva. Lám visszaütött a kapkodás. Most csak azt kérdezném, Miniszterelnök út! Hogy tud az emberek szemébe nézni. Ön tömeggyilkos.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
" a negyedik hullám a fiatal, oltatlanok hulláma lesz "..by merkely...ebbe sem lett igazad seggnyaló...
Bélabácsi
Ésszerűbb lenne a napi statisztikát oltottak, és oltatlanok számai alapján kétfelé bontani. Mindenki eldöntheti kér vagy nem kér oltást...(melyik statisztikában akar szerepelni)
Tunes1106
@Málna: Miért nem, mindenki aki oltást kapot regisztrálták ,még azt is tudják melyik vakcinát kapták szám szerint, Csak az a lényeg hogy nem akarják kiadni. Aki a rendszerben van oltott a többi nem ennyi.
Pálinkás Pál
@Bélabácsi: nos..igen hülyén nézne ki, meg nem tenne jót az oltási kampánynak hogy több az oltott halott...gyanítom ,mivel az idősek jó részét beoltották,de továbbra is ők halnak, egy ideje már az oltott elhunytak vannak többségben...
Nessy
Érdekes, az intenzíven, meg covid osztályon dolgozók kissé másképp látják az elhunytak korosztály bontását! Nekik azért jobban hiszek, mint az operett törzsnek!
Pálinkás Pál
@Nessy: ??...én beszéltem intenzívesekkel...nagyjából azok halnak, akik vírus nélkül is mentek volna..
Nessy
@Pálinkás Pál: Ezek szerint kórháza válogatja! Tudod, ha az ember 50 évet tölt egészségügyi vonalon, nekem, is, meg a fiamnak is, aki évekig dolgozott országos intézetnél akad egy két ismerőse. Nem publikus a beszélgetés. De veled nem óhajtok erről a témáról véleményt cserélni. A gerontofóbiád nem az én világom.
Pálinkás Pál
@Nessy: mi a gerontofóbia?...én nem kitalálom, hanem a tényeket leírom...a mai napig a covid halottak átlag életkora 75 év..szerinted ezt én a kisujjamból szopom?..nem..és ha nem is közlik hivatalosan, azért gondolom tudsz átlagot számolni?..és ha megtennéd, akkor nem kéne a meglepettet játszanod minden alkalommal...
Medvepapa
@Pálinkás Pál: Igen. valóban ok halnak meg a legtöbben, mert nyomták beléjük ész nélkül a méregdrágán megvásárolt Kínai vakcinát. Amire még a Kínaiak is felhívták a figyelmünket, hogy a 60-éveskre nem volt kipróbálva. Lám visszaütött a kapkodás. Most csak azt kérdezném, Miniszterelnök út! Hogy tud az emberek szemébe nézni. Ön tömeggyilkos.
csak úgy....
a sógorokat ismét lehagyta a dübörgö magyar egészségügy, ott "csak" 57- en unták meg az életüket!
Clavigo
38ezer halott... Csak gratulálni tudok az egy személyben ,rendeletileg kormanyzó csutkai Surmónak..
Málna
@Tunes1106: Saját példát mondok: kedves ismerősöm áttétes daganatos volt, valószínűleg pár hete lett volna hátra. Elkapta a Covidot, pár napon belül elvitte. Oltott volt, bár a második oltását is több, mint fél éve kapta. Hozzád csak annyi jut el ebből, hogy oltott volt. Tehát azt az oldalt erősíti, hogy nem véd az oltás. Pedig ebben az esetben szó sincs erről.
Tunes1106
@Málna: de felírják kovid halottnak, voltan kovidos oltatlanul, 6 napot kórházban is infúzión. van barátom oltottan kovidos már másodszor, oltottak közül van akin simán átment van aki szarul volt. Léllegeztetőn töltött egy hetet, de van olyan is aki mint egy infulenzás tünetekkel meg úszta bizonyítottan koviddal. Nem tudom ki tudná ezt megmagyarázni hogy ez miért van.
division
@Pálinkás Pál: @Nessy: @Málna: @Medvepapa: twitter.com/IHME_UW/status/1473690258965475334
3 milliárd omikron fertőzött is lehet 3 hónapon belül.
division
@Nessy: Hiába voltál te 50 évet az egészségügyben, Pali virológus akkor is mindent jobban tud, és PONT!!!
division
@Tunes1106: A genetika nagyon sokat számít, az oltással együtt együttműködve nagyobb az esély mint oltás nélkül. Pár rokoni, baráti esetből nem kell levonnod még pontos következtetéseket.
Tunes1106
@division: Nem vonok le csak csak ez az egész egy érdekes dolog. Másfél éve mondta a főnököm hogy nem az a kérdés hogy elkapjuk e a vírust ,hanem hogy mikor?
division
@Tunes1106: Jól mondta. Amennyiben az omikron képes lesz kicselezni a védelmi vonalat, csak az oltás előzheti meg és a genetika együttesen a tömeges megbetegedéseket, de főleg a súlyos lefolyásokat. Nem véletlen, hogy a Biontech gőzerővel dolgozik az új vakcinán, csak félő hogy késő lesz már március végén. Most nincs jobb védelem mint a 3 oltás.
Tunes1106
@division: Figyeld meg ha az időjárás jóra fordul áprilisban csökkenni fognak a betegek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.