Ahogy arról már korábban mi is beszámoltunk, rendkívüli bejelentést tett a miniszterelnök: októberi szinten rögzítik a lakossági jelzáloghitelek kamatait. Először februárban lesz majd alacsonyabb a törlesztőrészlet.

Orbán bejelentése után kitört a káosz: esik a magyar tőzsde, zuhanásban az OTP
Kép: Facebook/Orbán Viktor

Ez röviden ez azt jelenti, hogy a bankok, elsősorban persze a Magyar Nemzeti Bank (MNB) folyamatosan azt kérte a lakosságtól, hogy fix, kiszámítható hitelekkel adósodjon el a bankok felé.

Aki megfogadta a jótanácsot, és kicsit drágább, de változatlan kamatozású hitelt vett fel, most jól pórul jár, míg aki nem fogadta meg a jótanácsot, és változó, igaz, a felvétel pillanatban kisebb kamattal adósodott el, most kap egy kamatsapkát.

Amint azt a Portfolio észrevette, a hírre esni kezdett a Budapesti Értéktőzsde, a BUX index a legrosszabbul teljesítő európai börzék közé ugrott délutánra.

Ez annak köszönhető, hogy az OTP árfolyamát érzékenyen érintette a hitelezők számára kedvezőtlen intézkedés, a nagybank részvényei zuhanórepülésbe kezdtek.

Orbán Viktor bejelentésének hatására jelentősen lejjebb került az OTP árfolyama,

már 7,4 százalékot esett a részvény

az OTP papírjánál ekkora esésre több mint 3 hete nem volt példa.

A bejelentés értelmében októberi szinten rögzíti a már felvett jelzálogfedezetű hitelek kamatait a kormány. Az intézkedés január elején lép hatályba, és 2022 közepéig tart, így a februári törlesztőrészletek már alacsonyabbak lesznek, mint a korábbiak – ez nem kedvez a hitelezőknek, ennek köszönhetjük a befektetők heves reakcióját.

Forrás: portfolio 
Címlapkép: Facebook/Orbán Viktor

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
@Horizont: 16:50
Ez a bejelentés is az Orbán rendszer agóniájának egyik jele lehet.
A nagy baj viszont az, hogy eközben úgy "hazavágja" az országot, hogy még az unokáink is megszenvedik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Istenem, hogy ez miért nem jutott eszébe, amikor a Kósa+zselés bedöntötte a Forintot, pedig a svájci Frank hitelesek díjazták volna! Jó a tőzsdén akkor is húzták volna a szájukat...
Szalay Miklós
A politika és gazdaság aktualitásainak tömör elemzése. Benne: osztogatás, kamatok, hatósági árak és rezsicsökkentés, Márki-Zay és Novák Katalin, stb…:

egyvilag.hu/index.shtml#PT110_politikagazdasag
magyar1
@Szalay Miklós: Az, hogy egy fideszes hű legyen Orbánhoz nem róható fel neki, képzeld el, ha Gyurcsány lenne hű Orbánhoz?!
teuton57
@ómió: Hülyegyerek! A nem csak az olvasasnal hianyoztal az iskolabol, hanem a mateknal is? Aki a magasabb, de allando kamatszintet valasztotta -a többseg pedig ezt tette, mert felt a kamatemelestöl!- az most jol jart szerinted??? Persze amilyen hülye vagy, O1G is szerinted jol tette, hogy joval magasabb kamatozasu külföldi kölcsönöket vett fel, mint az EUban kapott volna. Szerinted ki fizeti a többletkamatot, ö??? HJa majd megtanulsz az efftarsaidtol olvasni, akkor nezz annak is utana, hogy az O1D altal az IMF kölcsön visszafizeteseert felvett kölcsön magasabb kamatait hany evog kellett pluszban fzetni? Mivel efftarsilag analfabeta vagy, elarulom: közel 3 ev plusz! Miböl lett fizetve???
magyar1
A pár hónapot sem bírja a gazdag otp bank, így is jól járt minden intézkedéssel mert a halalsztásokkal a kamatok nőttek, szerencsétlen adósoknak úgy is többet kell majd fizetni, de a hülye ember nem tanulja meg, hogy nem menjen a bankokhoz hitelért. Bár a szemét kormányok eleve megteremtették az alapjait a fennmaradásukkal azzal, hogy kötelező a munkabéreket számlára utalni.
ómió
@teuton57: Ezzel a hülyegyerekkel magadat ébresztgeted, bolsiék idiótája!? Akkor, intenzívebben, mert nagyon rád férne! Az, hogy ki milyen típusú hitelt választott, egyéni döntés volt. A kormány most azokon segített, akik megszívták! Bolsiéknál - nálatok - ilyesmi segítség a bajba jutottak irányába maga a fehér holló kategória! Ez ártott meg az efftársi metabolizmusodnak? Úgy már érthető! Magasabb kamatozású kölcsönt meg akkor szoktak felvenni,(és ez utánatok mindig indokolt), ha az eredeti "alacsonyabb kamatozású" olyan járulékos hátrányokkal (népzsebelési kötelezettség - ahogy az efftársaid felvették, diktátumok szó nélküli végrehajtása, seggnyalás, stb.) jár, ami több kárt okoz, mint a kamatkülönbözet! Amiből meg az állam gazdálkodik, az minden esetben közpénz, amiből területenként változtathatóan és differenciáltan jut, de ez nálatok, bolsiknál rendszeresen kiegészül a népzsebelésből származó sarcokkal is! Ha meg efftársilag analfabétát látnál,bolsiék idiótája, kukkants a tükörbe, ott megláthatod!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.