Pintér Sándor belügyminiszter nevezte ki F. Kovács Sándort.  

Egy fideszes politikus lesz a Tisza-tó miniszteri biztosa

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A karcagi választókerület fideszes képviselőjét „legfeljebb hat hónapra” nevezték ki a Tisza-tó miniszteri biztosának.

F. Kovács Sándor az országgyűlésben 2018 óta ülő politikus, 2010 és 2018 között a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke pályáját gépésztechnikusként kezdte, de aztán Debrecenben néprajz-múzeológus szakon, az Al Farabi Kazak Állam Egyetemen pedig kazak nyelvből és történelemből szerzett diplomát. Emellett F. Kovács a Magyar-Kazak Baráti Társaság titkára és a Kunszövetség elnöke.

Biztosként feladata lesz

„a Tisza-tó fejlesztésének, hasznosításának és vízgazdálkodásának összehangolása a területi vízgazdálkodásért felelős vízügyi szervek, a települési és megyei önkormányzatok, illetve a mezőgazdaságban és a turisztikában érdekelt jogi és természetes személyek között”.

A politikus már korábban is volt Tisza-tavi miniszteri megbízott, majd 2015 és 2018 között a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács elnöke. A most kapott miniszteri biztosi munkáért díjazást nem kap, csak gépjárműhasználatra jogosult költségátalány nélkül – derült ki a HVG cikkéből. 

Forrás: hvg.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
A Tisza tót is tönkre akarják tenni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kissé felnőttem
párolog a viz kell oda is uj állás zsiros pénzzel ?
human
A Tisza tót is tönkre akarják tenni.
Nessy
Mi ebben a hír ? Az lenne hír, ha szakembert nevezett volna ki Orbán.
Nyírfa
Véreres szemek, lilás arc - alkoholgyanú -, kackiás bajusz, Kunszövetség, kazak egyetem: ennyi kell a fideszes jövőhöz, örvendezzetek!
Értelmet ne keressetek, sem kulturáltságot, szép gondolatokat, de emlékezzetek: egy gyönyörű, szép reményű ország voltunk.
kissé felnőttem
@Nessy: a taxis pintér tette oda én is arra gondoltam az uzsorásokat gyüjtik be de az majd 200 év elmultával lesz ha lesz bolygónk még
Eladott Ország
A méltán híres és elismert Poroló és Mélytisztító Egyetem, diákja volt. Igazi piacképes tudást szerzett, miután a reál nem ment neki. Pont erre a posztra való. "Debrecenben néprajz-múzeológus szakon, az Al Farabi Kazak Állam Egyetemen pedig kazak nyelvből és történelemből szerzett diplomát." "Magyarország előre megy, nem hátra!" Yachtot már nem is kap?! ♫ "Kék tó, tiszta tó", Lopási potenciálunk biztató Előre a sztyeppei tudományok mezejére, kipcsak testvírek. Nincs is fontosabb a XXI. sz. dereka felé haladva, az 5G-s technológiai forradalom küszöbén, a kvantumszámítógépek hajnalán, mint a kazakok tanulmányozása. Talán még az ázsiai köldöknézést tudnám javasolni, amit okvetlenül el kell sajátítanunk, hogy sikeres ország legyünk. A Balatont már ellopták. A Velencei-tó magától kiszárad. A Fertő-tavon az állatvilággal, a tatai Öreg-tónál a lakossággal megy a harc. Mi van még? A Tisza-tó! Bingó! Lopjuk el azt is!
Qqberci
"a Tisza-tó fejlesztésének, hasznosításának és vízgazdálkodásának összehangolása"

Lefordítom: ő fogla megmondani, ki mennyit lophat a környéken...
Eladott Ország
@sgl: ma, 11:01 ♦ Ez az egyetemi csoporttársa, a karcagi választókerület fideszes képviselőjének. . Egy vaskereszt még hiányzik a felhozatalából. Az is megvan, csak reggeli közben beleesett a müzlijébe és megette. A méltán híres és elismert Poroló és Mélytisztító Egyetem, diákja volt. Lehet hogy az is van neki, mikor időnként haknizott Vlaszovnál. Vagy még szövetségesként harcolt a németek oldalán Lengyelország lerohanásában. Meg aztán ilyet magyar katonák is kaptak, csak a viselést engedélyeztetni kellett. Van aki kétszer is. Először II. majd I. osztályút. Háborúban megesik az ilyen. Igazi vízi mérnök, csak nem tartották elég sokáig a víz alatt és rászokott a levegőre.
uploads.disquscdn.com/images/4c4acb7ad32c75f455ea494bed6ea0ab9124ce524c1b157c389997fa2ffc55e9.jpg
Nessy
@Qqberci: Kellő jutalékért, amúgy fideszesen!
CsipkeRózsa
Miért kell minden beruházáshoz, területhez, akármihez miniszteri biztos? Orbán előtt nem is volt ilyen beosztás. Miniszteri biztos, kormány biztos, ilyen megbízott, olyan megbízott, stb. Mit csinál a sok államtitkár, államtitkár helyettes, stb.?
rokker33
Csak nehogy ellopja a Tisza vizét ;) Kinézem belőle :)
csipetke
@CsipkeRózsa: 13:51 Asszem már csak fingásügyi államtitkár nincs,na de majd most,hogy tippet kaptak...Lehet hogy az is lesz.
Pági
@CsipkeRózsa: minek ,minek. Azért, hogy tudják hol is a helyük az uraknak. Érezzék a törődést, aminek totális odaadás az ára.
Sámannus
Amit körbe akarnak betonozni körbe is betonozzák. Ott erőszakolják meg az anyatermészetet ahol csak érik. Minyimum a nádasok fele ki lesz irtva. A fákat a sasokat, őzeket halakat ami él és mozog.
ómió
Bolsi kellett volna? De mi van, ha az efftársak akkor azt is elmutyiznák?
teuton57
@CsipkeRózsa: Nem erted a lenyeget... Amikor a kepviselök szamat csökkentettek, akkor a kibukott fidesznyikeket zsiros allami allasokhoz juttattak. Most is zsiros allami allashoz juttatnak nyaloncokat, ezzel erösitve a sajat tabort. Ami persze ketelü kard, ha nem nem nyalnak ellegge, akkor oda az allas es a penz, lasd spicli-lanya Jucika, korrupt szülök gyereke Szofoso...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.