A svájci nagykövetség a Facebook-oldalán reagált Orbán Viktor keddi kijelentésére.

A svájci nagykövetség reagált Orbán Viktor ementális sajtos hasonlatára: "a lyukak nem az oltástól keletkeznek"

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A miniszerelenök a nemzetközi sajtótájékoztatóján egy újságírói kérdésre azt válaszolta, nem szeretne a sokadik oltástól úgy kinézni, mint „egy ementáli sajt”.

Miután az ementáli egy svájci keménysajt, a nagykövetség megszólítva érezte magát. Mint írták, a svájci hatóságok is arra ösztönzik a lakosságot, hogy a Covid-19 elleni védelem fokozása érdekében adassák be maguknak a harmadik oltást.

„Ami a svájci sajtot illeti, meggyőződésünk, hogy a lyukak nem az oltástól keletkeznek. Abban azonban biztosak vagyunk, hogy a svájci sajt és különösen egy finom svájci fondü kellemes hangulatot teremt, és jó hatással van kedélyállapotra is!”

– írta a svájci nagykövetség. 

Forrás: hvg.hu

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
A svájciak igen kultúráltan és finoman fogalmaztak a válaszukban ennek a tahó bunkónak. Minden megszólalásából süt a neveleletlen bugrisság. A miniszterelnöki sajtótájékoztatót ne keverje egy kocsmaszintű beszélgetéssel, ott lehet jópofizni meg hülyeséget beszélni. Ebből is az látszik, h komoly újságírói kérdésekre nem tud válaszolni, mert az igazságot nem mondhatja ki, így kénytelen elütni a válaszokat idétlen hasonlatokkal meg az általa szeretett dakota közmondásokkal. Pedig ezekkel önmagát égeti csak leginkább, no meg az országra is elég szar fény vetül így.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
pedig tudhatnák, hogy egy korlátolt műveletlen paraszt-bunkó!! =))
lampa laz
A svájciak igen kultúráltan és finoman fogalmaztak a válaszukban ennek a tahó bunkónak. Minden megszólalásából süt a neveleletlen bugrisság. A miniszterelnöki sajtótájékoztatót ne keverje egy kocsmaszintű beszélgetéssel, ott lehet jópofizni meg hülyeséget beszélni. Ebből is az látszik, h komoly újságírói kérdésekre nem tud válaszolni, mert az igazságot nem mondhatja ki, így kénytelen elütni a válaszokat idétlen hasonlatokkal meg az általa szeretett dakota közmondásokkal. Pedig ezekkel önmagát égeti csak leginkább, no meg az országra is elég szar fény vetül így.
Eladott Ország
Szíjjas Kakadu' bekérette már őket? Ementáliba szorult Futsalos Peti hímtagja és Marokmarcsáért' kiáltott!...
uploads.disquscdn.com/images/6fbeff3dd9a35801f8a01456afb8a775e0a998c43cbd390545cd870440625171.gif?w=800&h=248
Eladott Ország
Orbán, te ne szólj bele, mert a disznósajtkészítéshez sem értesz!
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/186479357_1108675089612397_4709450279662104589_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=52IuRezp4WkAX-O4uVL&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=00_AT8NmEC3qkkKVaWY1mBQleu8_Jalh0M_MERa5tgaIrngmw&oe=61E99749
Viktor, ez nem disznósajt! A dakoták a navahók az irokézek már be vannak oltva! Következő a kipcsakok kirgizek azerbajdzsániak! Miért kell nekik mindig másokkal foglalkozni? Van itthon is elég gond azt kellene tisztességesen megoldani ! Gyűjti a mocsok a szavazatokat ez egy számító szarházi!
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/187314538_1110317692781470_5223683659130507573_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=56E0Se2gshYAX8RYrMV&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=00_AT_cbNNeNqX2vY17HANyuodyNf1hRqkWiPGYHDU2sYwkpA&oe=61E9D7DB
ómió
Ó, igen! Helvéték "túlműveltek" a magyar észjárás megismeréséhez! Már, ha értetlenségük leírása így korrekt.
jesz
a svájci megmagyarázó szarjon sünt...
Vagy húsz éve mondta egy politikusunk példabeszédként, hogy valami bűzlik dániában...pont ugyanez volt a hatás...nagykövet, stb..

Ha azt mondja, hogy olyan lesz a magyar, mint egy szúette gerenda, az jobb?

Ezt csak az nem értette, aki nem akarta..

...de sebaj, Kínában ma hajnalban újból lezártak egy tizenhárom milliós várost, mert egy új vírus jelent meg. Kijárási tilalom van.
Qqberci
nem szeretne a sokadik oltástól úgy kinézni, mint „egy ementáli sajt”

Sértés is volna a sajtra nézve...
Nyírfa
Ez nagyobb szúrás volt, mint amit az injekciós tű okoz. Vonulj vissza, Orbán, fiatalon is bárdolatlan voltál, ez azóta csak rosszabbodott: ahogy építed le a demokráciánkat, ahogy rombolsz magad körül, úgy esel szét Te is.
nezelodo
A drága miniszterelnökünk csak saját demagóg paneljeit érti. Egy virológus használta példaként a sajtszeleteket. Ha egymásra rakjuk őket, hiába lukas, itt-ott, a lukak nem esnek egybe. Minél több szeletet rakunk egymásra, annál átjárhatatlanabb lesz. Egy egy szeletet tekintsünk oltásnak, maszkviselésnek, kézfertőtlenítésnek. távolságtartásnak, tömegrendezvénynek elkerülésének, egészséges életmódnak, stb. együtt adják ki a betegség elkerülésének technikáját. Ha ezt nyegle módon félremagyarázza, csak magáról állítja ki a bizonyítványt.
magyar1
Pedig jópofa volt a hasonlat és igaz.
Pági
@KisTehen: azért példát nem vesznek róla
Pági
@nezelodo: igen szemléletes volt a demonstráció
Pági
@sgl: lehet, hogy csak papíron van annyi, és pont választásokkor
nejlontacskó
@magyar1: most akkor, oltáspárti ez a vadbarom, vagy nem az?
nezelodo
@Pági: Igen, szemléletesen adta elő a doki, de sajnos az emberek nem veszik komolyan, (ráadásul a politika a lovak közé dobta a gyeplőt, a kommunikációban pedig elbizonytalanított). Jó lenne, ha megértenék, hogy nem csak egy dolog, a maszk, vagy az oltás segít, hanem sok minden más is, aminek mindegyike picit hozzáad a lehetséges biztonságunkhoz. Természetesen 100 % biztonság nincs, de ha közelit az arány hozzá, talán megúsznánk. Most a karácsonyi sokadalom, ahogy a korábbi tömegrendezvények és a lazaság igencsak rontotta az esélyeinket. Aztán egy pillanatra megállunk a döbbenettől, ha valaki meghal, aztán a többség elhessegeti a gondolatát, hogy ez csak mással fordulhat elő.
magyar1
@nejlontacskó: Annak kell lennie, de lehet, hogy a kormány és maga Orbán is unja már ezt az őrületet ami e körül forog, holott ezer más dolguk lenne.
magyar1
@nezelodo: Tegnap kb. de.11. körül láttam az utcán rövid nadgrágban egy férfit ment az autójához, ilyen hülyék nem csoda, hogy megbetegszenek.
magyar1
Egyébként nehogy úgy járjunk mint az antibiotikummal, hogy olyan sokat szedünk, hogy már nem hatnak.
csagyi
Azért a svájciaknak is lehet gratulálni.Végighallgatták az egész anyagot és sikerült nekik a leglényegesebb mondatot kiragadni. A többi vélhetőleg nem is volt érdekes amire válaszolniuk kellett volna. Ezt szülte meg a nagy odafigyelés.A hírközlőnek is sikerült felfigyelni a külföldi reakcióra ami eddig csak egy képletes vicc lett volna. Te gondoltad volna mit tesz az ügyben egy sajt? Így viszont hátra dőlhetünk:megkapta a súlyos kritikát a sajt.
Most már mehetünk előre nem hátra.
nejlontacskó
@magyar1: ennek is, megvan a veszélye. Nem is hiányzik már más mint, hogy multirezisztenssé váljon ez a szar...
magyar1
@nejlontacskó: De ha ennyire erőltetik és már a sokadikat vetetik fel szerintem ez lesz belőle.
namihami
Erről a felcsúti faluvégiről már minden, csak a legminimálisabban is értelmes embernek, az elefánt és a porcelánbolt-összefüggés jut eszébe.
És a sakk--azzal a bizonyos sötét paraszttal.
Bözsi
Nem védem orbànt, de legalàbb ki merte mondani, hogy lassan màr tényleg elég a harmadik oltàssal. Aki akarta, értette a hasonlatot.
Baker
Így kell ezekkel..picit megpöckölni az orrukat, majd kiröhögni :)
Baker
@Bözsi: A "klasszikus" influenza is eleinte sokkal halálosabb volt, de még ma is érdemes évente beadatni szezon előtt.
magyar1
@Baker: Én megöregedtem úgy, hogy sosem adattam be, lehet, hogy éppen el is kaptam de lehet, hogy nem.
Baker
@magyar1: Persze, mert az oltások hatására legyengült!
magyar1
@Baker: Mert az a régi influenza mikor kezdődött?
Bözsi
Magyarról lefordítva nehèz visszaadni, mit is akart a lyukacsos sajttal mondani. Sztem nem a svàjci sajtot kritizàlni!Ez esetben értékeltem, hogy a vilàgon elsô politikusként elmondta a véleményét! Ki a franc akar szàzhúsz oltàst kapni még! Nem vagyok orbànpàrti!!!
Lepényleső
E sajt ha jó hatással van a kedélyállapotra,- nem lehet,hogy a bán degeszre ezzel eszi magát naponta,
nekünk belőle meg csak a lyukakat hagyja?
magyar1
@Baker: Amúgy felmerül a kérdés a régi influenza terén is, hogy minden évben mutálódott és új vakcinákat adtak be, de honnan tudták előre a vakcinagyártók, hogy milyen lesz a mutáció?
teuton57
@magyar1: A mutacio elmondanta nekik 1 evre elöre... Tenyleg ilyen hülye vagy, hogy ilyen összeesküveseömeleteket hiszel? Azt sem tudod, hogyan es miert alakul ki egy mutacio! Talan olvasni kellene megtanulni, de nem a Göreny agymeneseit...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.