Az ország vezetői elítélik a magyarok megnyilvánulásait. 

Bosznia elítéli Orbán kijelentéseit – rasszistának, idegengyűlölőnek és durvának nevezték, ki akarják tiltani az országból

Fotó: MTI/Benko Vivien Cher

Boszniai tisztviselők és vallási vezetők is elítélték Orbán Viktor miniszterelnök és Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár kijelentéseit, miszerint kihívás Bosznia-Hercegovinát beintegrálni az Európai Unióba, méghozzá a nagyszámú muszlim lakossága miatt. 

Kovács kedden írta ki a Twittere, hogy

„Boszniával az a kihívás, hogy lehet integrálni egy országot kétmillió muszlimmal”.

Orbán a keddi sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy Magyarország támogatja Bosznia uniós pályázatát, és hogy ő mindent megtesz, hogy a Balkán stabilitását összeurópai érdekké tegyük. 

Szerdán aztán megérkeztek a reakciók Boszniából: néhány párt azt kérte, tiltsák be Orbán tervezett szarajevói hivatalos látogatását.

A helyi iszlám közösség vezetője pedig „idegengyűlölőnek és rasszistának” nevezte Orbán kijelentését.

Ki is adtak egy közleményt, amiben ezt írták:

„ha ilyen ideológiák válnak az egyesült Európa politikájának alapjává, akkor ez visszavisz bennünket azokba az időkbe, amikor az európai egységet hasonló fasiszta, náci, erőszakos és népirtó ideológiákra kellett építeni, amelyek a holokauszthoz és más szörnyű bűnökhöz vezettek”

Az ország elnökségének bosnyák tagja szintén „szégyenteljesnek és durvának” nevezte Orbán nyilatkozatát. Azt mondta, „az EU számára nem kihívás kétmillió boszniai muszlim integrálása, mert mi egy őshonos európai nép vagyunk, amely mindig is itt élt, és európaiak vagyunk”.

Forrás: Telex.hu

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
@David: Csillapodjál,,öreg... Végén még a nyelvedre taposol...Nyugodj,,Orbán elvtárs szeret téged.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
@RonaGyuri: ki kell emeljem: Right-wing populist Orbán!!
Eladott Ország
Nem kell már a bűnöző román cigányt kitiltani Boszniából, mert várják idehaza a büntetés végrehajtás dolgozói. Viktor várunk! Ami késik az jön! Arról nem is beszélve, hogy ez a skizofrén idióta, barom, a magyarokat járatja le és szinte már minden hidat felégetett maga körül.
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/242850414_1194555897690982_3495906803865729828_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=NVKvhx0RGkgAX9m9iUe&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=00_AT-eoZ1soq5e9JY-Xw9LtFACHZr3crNwm52t8d4WPhnrQg&oe=61C9CC3A
Namely
Ühüm, a bosnyákok helyében, akik Hitler oldalán irtották a zsidókat, követtek el iszonyatos bűnöket, de amikor a Vörös Hadsereg jött, azonnal futottak, kicsit visszafogottabban náciznék.
Aztán megnézném azt is, hogy hány iszlamista kiképzőtábor van náluk.
Aztán azt is, hogy hol volt merénylet az utóbbi 5 évben és abból mennyi volt a muszlimok és a pedofil, tömeggyilkos, ún prófétájuk miatt.

@sgl: Orbán és társasága tényleg lop, de melyik politikus nem? A cikkhez pedig végképp nincs köze.
Amit itt mondott, az úgy igaz, ahogy mondta, ha pedig szerinted nem, akkor azokat az országokat sorold fel, ahol sikeres a muszlim integráció.
ómió
Szóval, most azért "rasszista" meg "idegengyűlölő", mert támogatja a csatlakozásukat! A "junijó" meg, ugye, amelyik elhajtja őket, mint Botmixer efftársnő a magzatot, az maga az "élő humánum" és a "kebelreölelés örök mementója"! Vagy csak az értelmezésképtelenek számára?
kereső
@David: Tegnap 17:44 Na, igen. Előre a 19. századba!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.