Az ünnepek alatt sokan nem tartózkodnak otthon, így érdemes észnél lenni! 

A K&H statisztikái szerint a 2018 óta eltelt három évben a decemberi kárbejelentések száma átlagosan 1100 volt, az átlagos kárérték pedig 50 ezer forintot tett ki. A társasághoz jelentett károk esetében nem jellemző a kifejezetten karácsonyi ünnepekhez köthető kártípusok számának jelentős megemelkedése december második felében. A vezeték elfagyások, kisebb lakástűz-esetek illetve betörések az ünnepi időszakban sem haladják meg a bejelentések 1-1 százalékát.

Az ünnepek alatt megsokszorozódnak a bűncselekmények – ezekre figyeljen, ha nem akar úgy járni, mint Kevin a Reszkessetek, betörőkből

Fotó: IMDb.com 

Mindezek elkerülése érdekében azonban az ünnepi időszakban is érdemes pár óvintézkedést megtenni – írja a Blikk.hu. A katasztrófavédelem kisokosa szerint különösen figyelni kell arra, hogy a kiszáradt adventi koszorú nagyon könnyen lángra kap, ezért a gyertyát ne a terítőre, hanem mindig egy tűzálló alátétre kell tenni.

Az égő gyertyákat soha nem szabad felügyelet nélkül hagyni fontos, hogy olyan izzók, fényfüzérek kerüljenek kihelyezésre a lakásban, amelyek megbízható gyártótól, kereskedőtől származnak. A gyenge minőségű izzók tűzveszélyesek lehetnek, sőt, akár áramütést is okozhatnak.

Amennyiben hosszabb időre elutazik a család, akkor a betörők ellen is érdemes felkészülni: bezárni az ablakokat, kiüríteni a postaládát, esetleg meg lehet kérni a szomszédot, nézzen rá néha a lakásra, hogy minden rendben van-e.

Kaszab Attila, a biztosító vezérigazgatóhelyettese szerint nem árt a lakásbiztosítás biztosítási összegeire és a fedezeteire is figyelniük a lakásbiztosítással rendelkezőknek. Előfordulhat ugyanis, hogy az idén megvalósított felújtások miatt megnőtt az ingatlan újjáépítési értéke vagy több nagyobb értékű tárggyal bővült a lakás.

Éppen ezért érdemes elővenni a meglévő lakásbiztosítási szerződést, és a megfelelő értékekre igazítani. Így gondoskodhatunk arról, hogy a felújított lakásunk, vagy házunk értékére szóljon a biztosítás – összegezte a szakember.

Forrás: Blikk.hu 

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Csak szólok: Kevin igencsak jól járt, mert ügyesen elbánt a bűnözőkkel! =))
egyébként a kép jobban ment volna az Orbán döntött a következő KE-ről hírhez! =))
simmering73
Itt az ideje, hogy a cikk írója végre megnézze a filmet, hogy ne írkáljon hülyeséget.
Eladott Ország
Sokkoló jelenet...engem nem tudtok megijeszteni, kivéve a mi kedves potrohos vezetőnket, Európa DNS-t. Igaz ezt Simicska kicsit másképp fogalmazta meg.
www.facebook.com/tiltottsziget/videos/451501768895385/
division
A film trilógia (főleg a 3. része, bár ott már más volt a gyerek főszereplő) minden karácsonykor való leadása már felér egy bűncselekménnyel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.