A Fidesz alelnöke többek közt csalónak titulálta a nőt, aki két és fél millió forintot és egy bocsánatkérést vár.

A Blikk cikke szerint két és fél millió forintra perli be Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselőt a "csengeri örökösnőként" ismertté vált P. Mária. Az asszony azt is szeretné elérni, hogy Kósa bocsánatot kérjen, amiért csalónak nevezte őt. 

Blikk: beperli Kósa Lajost a "csengeri örökösnő"

Fotó: Facebook/Kósa Lajos

Mint ismert, Kósa még a 2018-as választás előtt azzal került a hírekbe, hogy rendszeresen találkozott a nővel, aki állítólag egy ötmilliárd eurós örökség várományása volt, és az összegből többmillió eurónyi ajándékot ígért többek között Kósának és édesanyjának is. Ezt egy közjegyzővel hitelesített dokumentumban is rögzítették, amit Kósa is aláírt – de Svájcban is voltak együtt egy bankban – összegzi a Telex a képtelen történetet. A cikk szerint az időközben előzetesbe került nő és a Fidesz alelnöke között megromlott a viszony, méghozzá annyira, hogy az ajándékozási szándékot a nő végül visszavonta, és Kósa meghallgatását is kérte ügyében. Ezutóbbiról még nem döntött a bíróság, bár az ügyészség korábban kihallgatta a politikus.

P. Mária ügyvédje, Helmeczy László a következőket nyilatkozta a Blikknek:

Beadtam a keresetet, amelyben a védencem azt kéri, kérjen tőle bocsánatot Kósa Lajos és fizessen neki 2,5 millió forint sérelemdíjat, mert több nyilatkozata is személyiségi jogot sértő, rágalmazó és becsületsértő volt. Köztük az, amelyben Kósa Lajos azt állította róla, hogy csaló, csalásért már el volt ítélve, de ez nem igaz, még büntetőeljárás sem volt folyamatban ellene korábban.

A cikk szerint a keresetet a Debreceni Törvényszék már befogadta. A védőügyvéd szerint védence korábban jó hírnévnek örvendett Csengeren, Kósa Lajos baráti köréhez tartozott, tízmilliós adományokkal támogatta az iskolákat és különböző jótékonyság szervezeteket. 

Erre egyszer csak azt mondja a korábbi barát kamerák előtt róla, hogy bűnöző és el volt ítélve. Attól, hogy előzetesben van pillanatnyilag, az ártatlanság vélelme őt is megilleti

- magyarázta a lapnak.

A kacifántos ügyben, melyben az ügyészség azzal vádolja P. Máriát, hogy 780 millió forintot csalt ki többektől a nem is létező örökségre hivatkozva, P. Mária azt állítja, hogy őt is átejtették, és csak azért fogadott el pénzösszegeket az örökség megszerzése ügyében, mert jóhiszeműen azt hitte, hogy az örökségből azokat majd kamatostul visszafizetheti.

Forrás: blikk.hu, telex.hu

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Csizmás Kond: De egy két korrupcióval, hivatali visszaéléssel már hivatalosan vádolt képviselő sem szavazhatna a parlamentbe, hogy meg legyen a kétharmad.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
Milyen az olyan amikor egy erkölcstelen csaló személy becsületsértést emleget,...hol volt az ő becsülete amikor hazudott és csalni akart ?
kissé felnőttem
na már csak a kupak meg a nyomkövető és teljes les a kép
Nessy
@Csizmás Kond: Ezt sok embertől lehet megkérdezni, "alsó - felső szinten".
percsi
@Csizmás Kond: A zsák megtalálta a foltját!
A Kósa talpig becsületes, bánatára nem ment a számlája a tiszteségesen megszerzett több száz millió. Furcsán hangzott a szájából a sértegetés.
Kitudódott az ország elnökéről, hogy ingyen pénzért tartotta a markát, gyorsan sértegette az üzletfelét, hogy mentse az irháját. Sikerült, hisz a nőt meghurcolták, ő meg továbbra is sütkérezik az élet napos oldalán.
Csizmás Kond
@Nessy: Kéne is és aszerint kéne igazodni...akkor nem pereskedne egy csaló.
Csizmás Kond
@percsi: Így is lehet fogalmazni...beleugrott egy ellenőrízetlen hazugságba, de az még nem csalás.
Nessy
@Csizmás Kond: De egy két korrupcióval, hivatali visszaéléssel már hivatalosan vádolt képviselő sem szavazhatna a parlamentbe, hogy meg legyen a kétharmad.
human
Hát itt minden pofon jó helyre megy :)
rokker33
5 milliárd euró az 1750 milliárd forint :) :) Ennyire hülye hogy lehet valaki hogy ennek bedőlt :D :D :D kósa kósa zokni van az agyad helyén vagy csak szimplán Fideszes hülye vagy és hozod az elvárt szintet :)
Nessy
@Csizmás Kond: Köszönöm, neked is! :-)))
szép új világ
A Camedy Centrál élőben közvetíthetné a két félkegyelmű összecsapását. Ez lenne Debrecenben az évszázad "mérkőzése".
jesz
az a két és fél millió érthetetlenül kevés...nincs vér a pucájában 25 milliót kérni?.. Van neki, nem számít...a 2,5 milliótól csak röhögőgörcsöt kap..
A bocsánatkérés egy teljesen értelmetlen formalitás...mondhatni szart sem ér...fizessen, az jobban fáj(pár percig)
percsi
@Csizmás Kond: Nem vagyok abban biztos, hogy amit elmesélt történet, az úgy is volt. Egy nyilvános perben, független bíróval, kiderülne, hogy nem is olyan ártatlan. Egy magas pozícióban álló tisztességes egyén nem szokott pitiáner csalókkal szóba állni. Ez az ember sokkal nagyobb bűnt követett el a csaló nőnél.
percsi
@jesz: Itt nem a pénzen és a bocsánatkérésen van a lényeg, hanem a bírósági per elindításán. A bíróságnak kötelező minden tényt vizsgálnia, és kiderül majd, hogy Kósa nem áldozat, hanem nagyon is bűnös!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.