A Fudan Egyetem elleni, és az álláskeresési járadék 9 hónapra növelése érdekében indított népszavazási kérdésekre gyűjtik a szignókat.

Több párt is megerősítette az ATV-nek, hogy csütörtök estig már több mint 45 ezer aláírást gyűjtöttek össze a múlt csütörtökön indult népszavazási kezdeményezés támogatására. 

ATV: csütörtök estig 45 ezer aláírást gyűjtöttek össze az ellenzéki pártok a népszavazási kérdésekhez

Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

A két kérdés – amelyeket Karácsony Gergely főpolgármester nyújtott be még nyáron, és a Kúria is továbbengedte azokat – a következőképp hangzik:

- Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról, a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról szóló 2021. évi LXXXI. törvényt?

- Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 270 nap legyen?

A cél az, hogy 200 ezer aláírást gyűjtsenek össze január közepéig.

Forrás: atv.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@Sámannus: Én még nem, de a jövő héten sort kerítek rá. Aláírtam volna, ha a megszokott helyen kint lett volna a sátor, de most , elég érthetetlen módon, hanyagoltak minket.
ómió
Na! Az efftársak megfúrnák a Gyurcsány efftársuk által kisírt Fudan Egyetemet is?
Sámannus
@Nyírfa: Szerintem figyelni kell, mert az ünnep miatt nem nagyon érnek rá a szervezők.
Nyírfa
@Sámannus: Abszolút, de a kerületünk eddig teljesen kimaradt, ez biztos, mert kerestem az aláíró helyeket. Eléggé rosszul érint, ha utaznom kell, ugyanis kerülöm a tömeget, amennyire csak lehet. Nagyon csodálkoznék, ha hozzánk nem települnének ki, majd vasárnap újra megnézem a tájékoztató oldalakat.
Sámannus
@Nyírfa: Az elektronikus regisztráció sincs teljesen megszervezve, legalábbis az első esetekben én is próbálkoztam vele, és csak megyén kívül volt lehetőség aláírni. később megjelent a listán az én városom is, de közben az egyik aktivista körbe hordta nálunk az íveket.
Szóval mázli is kell hozzá.:)))
Nyírfa
@Sámannus: Mintha kicsit váratlanul érte volna őket, hogy lehet aláírást gyűjteni, bár tény, hogy az ünnepek késleltetik a munkát. Meg a választási iroda.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.