A meteorológiai szolgálat tájékoztatása szerint a következő napokban csapadékos, de meleg idő várható. A Kékestetőn a meteorológiai állomásnál kora reggel 18 centiméteres hóvastagságot mértek.

Az ország egy részén még mínuszok vannak, másutt pedig már 14 Celsius-fok – erről számolt be Facebook-oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken késő délelőtt.

Északkeleten mínuszok, délnyugaton 14 fok van – megszűnt az ónos eső miatti riasztás

Fotó: met.hu

Azt írták: folyamatosan emelkedik a hőmérséklet, északon is egyre nagyobb terület éri el a pozitív hőmérsékleti tartományt, és a csapadék is gyengült. Az ónos eső veszélye, az arra vonatkozó riasztás is megszűnt.

Egyelőre nagy a hőmérsékleti kontraszt északkelet és délnyugat között, előbbi területen fagypont alatt alakul a hőmérséklet, míg utóbbi tájakon már 13-14 fokot is mérhetnek.

Kitértek arra is, hogy a frontérzékenyek számára nem könnyű ez az időszak, és még nincs vége. A nagy hőmérséklet-különbség megterhelheti az arra érzékenyek szervezetét – hívták fel a figyelmet.

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a következő időszakban csapadékos – jellemzően esős –, de enyhe idő várható.

Az ország északkeleti részén több centis hótakaró van, a meteorológiai szolgálat Facebook-bejegyzése szerint 24-én, pénteken kora reggel a Kékestetőn található meteorológiai állomásnál 18 centiméteres hóvastagságot mértek.

Forrás: mti.hu, met.hu, propeller.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.