A családügyi tárca nélküli miniszter év végével távozik posztjáról, miután Orbán Viktor miniszterelnök köztársasági elnöknek kérte fel, és Novák lemondott posztjáról. A pontos végkielégítési összeg még nem ismert.

A Népszava cikke szerint akár közel 6 millió forintos végkielégítést is kaphat távozásával a családügyi miniszter. Novákot Orbán Viktor miniszterelnök kedden nevezte meg a Fidesz jelöltjeként a köztársasági elnöki posztra, amit Novák Katalin el is fogadott, és nem sokkal később lemondott posztjáról.

Népszava: akár közel hatmilliós végkielégítést is kaphat Novák Katalin

Fotó: Facebook/Novák Katalin

A lap szerint az összeg a volt családügyi tárca nélküli miniszter háromhavi illetményének felelhet meg (bruttó 5 millió 938 ezer 200 forint lehet az összeg), mivel a miniszternek idén március óta bruttó 1 979 400 forint volt a fizetése. Novák Katalin január elsejétől már miniszter.

A jogszabály szerint ha egy miniszter/államtitkár legalább három évet dolgozott végig a posztján, akkor hathavi illetmény jár neki végkielégítésként. Ám ha lemond a posztjáról, akkor csak a fele – három havi – fizetés illeti meg. Novák a mniszteri poszt mellett azonban korábban államtitkár is volt, vagyis azt, hogy pontosan mennyi lesz a végkielégítése, jelenleg nem tudni.

"A Miniszterelnökség oldalán elérhető életrajza szerint két évig miniszteri tanácsadó volt a külügyi tárcánál, majd ugyanott frankofón ügyekért felelős miniszteri biztos lett újabb két évig, miközben már kabinetfőnök is volt a humántárcánál. Ezek mind vastagon politikai posztnak számítanak, ahogy az a hat év is, amit család- és ifjúságügyért felelős államtitkárként húzott le az Emberi Erőforrások Minisztériumában. Innen jutott el tavaly a tárca nélküli miniszteri posztig.

Ebből az következik, hogy egyéves miniszterség ide vagy oda, ha nem mondott volna le magától, akár a hathavi pénz is megillette volna Novák Katalint.

Azonban a köztársasági elnökjelölt a parlamenti mandátuma után semmit sem kap, ugyanis személyéről még a jelenlegi országgyűlés választ majd, s ha megszavazzák, akkor le kell mondania képviselőségéről, nem várhatja meg az országgyűlési megbízatásának megszűnését. Akkor ugyanis azok a képviselők, akik nem folytatják a parlamenti munkát, szintén háromhavi tiszteletdíjuknak megfelelő összeget kapnak kézhez. Ez Novák Katalin esetében 3 millió 633 ezer forintot érne, mert miniszterként csak a képviselői alapjuttatás illeti meg, s ez március 1-je óta havi 1 millió 211 ezer forint. Mivel azonban önmagában az államfői jelölés még nem jár együtt a parlamenti képviselő mandátum elvesztésével, vélhetően januárban és februárban ezt az összeget még megkapja."

- olvasható a cikkben.

A miniszter 26 millió forintos hiteltartozást tüntetett fel vagyonbevallásában, valamint több nagy értékű ingatlant Budapesten, Szegeden és Balatonlellén. Hogy ki lesz az utódja, még nem ismert. 

Forrás: nepszava.hu

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
"Végkielégítés nem jár azoknak, akik maguk mondanak fel. Végkielégítés csak azonnali hatályú felmondás esetén lehetséges, ennek indoka pedig az, ha a munkáltató megszegi a munkaszerződést, és nem teljesíti az abban vállalt kötelezettségeit. Az, hogy a miniszterelnök bejelenti, hogy a munkavállalót államfőnek jelöli, és ő a jelölést elfogadja, nem tekinthető ilyen indoknak. Munkajogi szempontból sem jár a végkielégítés Nováknak, nemcsak morálisan elfogadhatatlan."
olkt.net/segelyt-talan-nem-fog-kerni-a-csaladzaklato-novak/
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Néggyel kezdtük. A végén lesz az 16 is.
tudode
Az még a jövő zeneBONÁJA, hogy Göncz Ápárdhoz hasonlóan képes lesz-e a NEMZET EGYSÉGNEK a képviseletére az, aki részt vett az egyeduralkodó szélsőjobb undabundájában
.
----- Gábor György az Orbán-Meloni-Novák-találkáról: miért ott találkoztak, s mit láthattak odabent? Röviden összefoglalom!.
varosikurir.hu/gabor-gyorgy-orban-meloni-novak/
.
„”””” Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke és Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter dicsérendő felkészültségről és tudatosságról tanúskodva a római Santa Maria sopra Minerva templom előtt találkozott Giorgia Melonival, a Fratelli d’Italia elnökasszonyával. A templom lépcsőjén üldögélve az ókori Minerva-szentély fölé épült reneszánsz homlokzatú templomban látott nevezetességeket beszélték meg éppen.””” (…)
-------------------
.
Mert a JUDÁSPÉNZNEK ára lehet a NEMZET EGYSÉGÉNEK olTÁRÁN!
kereső
Novák lemondott. Völner lemondott(eáaadásul búnözött)- akkor miért is jár "végkielégités? Mondjuk a képviselőknél sem értem, hiszen határozott idejű "szerződést" kötnek, amelynek végén miért is jár nekik a végkielégités?
Ja, tudom- mert az JÁR, mint aláirós pali bácsiank az élethosszig tartó luxus.
jesz
Addig, amíg az a gazember vesztegető képviselő szabadlábon van úgy, hogy még végkielégítést is kap, addig nincs miről beszélni...
CsipkeRózsa
Felajánlja az eddig, kirekesztett családok részére, akik valójában szintén családok.
VESZ-ÉSZ
Úgy hírlik a fideszes körökből,hogy a tébolyult vezér először a feleségé akarta elnöknek,
de az nem vállalta a kissé zavaros múltjuk miatt.Másodiknak Ráhelkére gondolt,de lebeszélték róla,
mert az szar ügy lenne,hát maradt a Katóka,aki a szektavezérért mindenre képes és hajlandó is.Ezek gazemberek,de ha a betegagyú fanatikusok sokan vannak,akkor ez van.kirabolnak minket.
simmering73
"Végkielégítés nem jár azoknak, akik maguk mondanak fel. Végkielégítés csak azonnali hatályú felmondás esetén lehetséges, ennek indoka pedig az, ha a munkáltató megszegi a munkaszerződést, és nem teljesíti az abban vállalt kötelezettségeit. Az, hogy a miniszterelnök bejelenti, hogy a munkavállalót államfőnek jelöli, és ő a jelölést elfogadja, nem tekinthető ilyen indoknak. Munkajogi szempontból sem jár a végkielégítés Nováknak, nemcsak morálisan elfogadhatatlan."
olkt.net/segelyt-talan-nem-fog-kerni-a-csaladzaklato-novak/
germicid
az a nagy baj,hogy ebben a körben annak is jár,akit kirúgtak..és még a jutalmazás sincs kizárva...
namihami
Orbán jelölte, ""...amit ő el i fogadott.""
Ilyen önfeláldozó nőkre van szüksége ennek a hazának.
Tisztára, mint az ""egri nők"".
ómió
De ilyen összeg, ugye, csak efftársaknak járna?
kissé felnőttem
lehetvvám vele a patikákban is fizetni meg az ablakot aki nála megpucolta lesz miből kifizesse.
magyar1
A pofátlan végkielégítések kora nem járt le mégsem ahogyan anno a fidesz ígérte?
kissé felnőttem
@magyar1: ez akkor téma ha róluk van szó a tőbbinél ugyan nem
kissé felnőttem
@ómió: eftásnédrol szól ne keverj örülj neki ho nem kelli éhezni mint neked
ómió
@kissé felnőttem: Na! Már a tetves efftársaidat is másra hazudnád? Szégyelled őket? Hát, azt nem csodálom! Amúgy, ti ott a proligettóban mind "éheztek"? Vagy csak a hatalomra, hogy végre nagyban is lophassatok?
Lepényleső
...amennyi jót tett,többet nem érdemelhetett,
hiszen az csak öt évi átlagos kereset,- negyven évet ha valki a közösbe be tett?
kissé felnőttem
@ómió: tetves gyülölködő huzz anyádba ott csiripelj itt mi vagyunk itthon bocskoros és felejts el mert nem lesz ám mindig karácsony keress magadnak egy lányt azzal élvezkedj ha tudsz patkány bérenc
ómió
@kissé felnőttem: Ha tetves, gyűlölködő patkánybérencet látnál, szarkupac efftárs, kukkants a tükörbe! Ott meglátod! "Iránymutatást" meg a tetves efftársaidnak adjál, hogy egy irányba - a bolsi latrina felé - "haladjatok"! Odavalók vagytok!
kissé felnőttem
@ómió: nálam a tükörre a te pofádat tettem
ómió
@kissé felnőttem: Tükröt mondtam, nem bolsevik gyűlöletfalat, barompofa! Az elmebajod neked már ennyit se enged disztingválni?
kissé felnőttem
@ómió: olvasni ha tudnál SOHA NEM voltam párttag akkor kit bolsizol?
ómió
@kissé felnőttem: Olvasni, ha tudnál, értenéd: téged bolsizlak,téged, ki a bolsik nótáját fújod! Eszerint tagkönyv nélkül is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.