Nincs túl jó véleménnyel az ellenzéki előválasztás után történtekkel (illetve nem történtekkel) kapcsolatban Török Gábor.

A politikai elemző az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt vázolta, hogy ellenzékváltás nem történt, de igény az lenne az ellenzéken belüli átrendezésre. 

Felmerültek olyan pletykák is, hogy

nem Márki-Zay lesz az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, erre Török úgy reagált, hogy ez nyilvánvaló öngyilkosság lenne, hiszen nem véletlenül nyerte meg a hódmezővásárhelyi polgármester az előválasztást.

Az elemző szerint nem egységes ellenzék van, hanem ellenzékek különféle érdekekkel. Úgy vélte, talán a kampányhelyzet el fogja nyomni az ellentéteket, igaz, ezek szőnyeg alá söprése azzal is jár, hogy „nyilvánosan szinte láthatatlan, érzékelhetetlen az ellenzék politikai teljesítménye”. 

Török úgy látja, az ellenzék a legjobb helyzetben a Fideszhez képest a szavazatok számában van, ott tényleg majdnem fej fej mellett vannak, de minden másban – a politikai munkában, a politikai szervezettségben, az anyagi háttérben, a politikai kommunikációban – „ordító a különbség”, ami miatt a kormányoldal győzelme számít papírformának.

Nagy egyenlőtlenséget lát a két oldal között.

Míg a Fidesz egy oldalán látunk egy hatalomgyárat egy propagandagépezettel, egy iszonyatosan tudatos, könyörtelen, következetes kommunikációval, a másik oldalon meg egy széttartó, össze-vissza, impotens politikai kampányt egyelőre.

Lehet, hogy ez változik az utolsó hónapokra, de hát amit eddig látunk, azok alapján szerintem összehasonlíthatatlan a két oldal teljesítménye – fejtegette Török Gábor.

Forrás: atv.hu

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
@Pipás: Akkor a Fidesz már rég megbukott volna :(
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pipás
Az értelmes embernek nem kell kampány. Elég visszatekinteni az elmúlt pár év eseményeire.
Gauntlet
@Pipás: Akkor a Fidesz már rég megbukott volna :(
RonaGyuri
@RonaGyuri: A valódi poén még most is hiányzik

már az is véleményes, hogy erre – pontosabban ezekre – a tényre az olvasóik figyelmeztették a derék firkászokat

A derék 444.hu „Amikor az ellenzéki Fidesz 1300 kérdést tett fel a kormánynak karácsony előtt” címmel számol be róla, hogy őket biza emlékztetni kellett, mert nem ugrott be.
Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóság (NAIH) elnöke – „az információszabadságot felügyelő szerv vezetőjeként” - tudta közölni, hogy „Mindenkitől elvárható, hogy a szolidaritás és egymás megbecsülése nevében ezt tiszteletben tartsa, hiszen az információszabadság alkotmányos joga egyébként is végső soron a közösséget kell, hogy szolgálja.”.
Hogy miről van szó? Rápirított a kíváncsiskodókra, hogy ne bosszantsák a derék miniszteriális NER-társait felesleges kérdéseikkel!
A portál bevallotta, hogy „egy olvasónk, felidézett egy 2003-as hírt, amikor még egészen máshogy álltak az adatnyilvánosság és a karácsonyi pihenés viszonyához az akkor még ellenzéki Fideszben.”. Ennek kapcsán idézik: „Index, 2003. december 23.
Megdolgoztatja a minisztériumi apparátusokat a Fidesz. Az ellenzéki párt a karácsonyi hivatali szünet előtt pénteken adott ezer írásbeli választ igénylő kérdést a kormányzat működésével kapcsolatos ügyekben.”. S ha már hozzáteszik a másik mókát: „Origo, 2008.12.20.
Munkát ad a Fidesz a minisztériumok ügyosztályainak, két nap alatt körülbelül 1300 írásbeli kérdést intézett a kormányhoz. ”.
Azonban – ha unszolásra is - felébredező emlékezetük nagy hiányossága, hogy a téma nagy összefüggése valahogy elkerülte a b. figyelmüket.
Elfelejtették felemlíteni, hogy mindkét esetben az illetékes a „az információszabadságot felügyelő szerv vezetőjeként” nem érezte szükségét, hogy megszólaljon és szóvá tegye!
Igaz akkor még nem létezett a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, csak teljes körű jogelődje a Magyar Köztársaság adatvédelmi biztosának hivatala.
Az meg kit érdekel, hogy az is a derék...
Gazella
Régóta hamis megmondó ez a törók.. narancs seggét nyalva.
Rizikó
Ez az ellenzék megy a levesbe és jön a Fidesz következő kétharmada. Lehet hazudozni önmagának is az ellenzékiek soraiban, ami nem változtat a tényen. Ez az alkalmatlan, semmirekellő banda bukik.
Béla333
@sgl: Sajnos olyanok a hazai viszonyok, hogy a magát ellenzékinek gondoló csapat véleményvezérei(?) az építő kritikát nem tudja elfogadni.
A mai napig megkapom én is az ide írogatóktól, hogy Fideszes vagyok, csak azért, mert az elmúlt 30 év politikusi aljasságaiba beleértem mindkét oldali disznóságokat, sőt! Azt állítom, hogy ezek egymással összejátszva, a hátunk mögött összekacsintva, közösen rabolták le az országot. A szemünk előtt!
Ilyet sem lehet mondani, mert akkor nem vagy ellenzéki.
Vagy fehér, vagy fekete. Más árnyalat ebben az országban nem létezik.
És pont ez a gondolkodás kell, hogy az elmúlt évtizedekben csak a Fidesz és szövetségesei és az MSZP és szövetségesei közül válasszunk.
Pedig a világ olyan színes...
Sámannus
Baszd meg te a kecskét nyikhaj fostalicska.
csak úgy....
bolond ez a török! ha a következö pár hónapban is így dübörög az infláció és a nyomor magyarországon,akkor még a leg fanatikusabb fideszhívek sem szavaznak orbánra és a bandájára!
nem kell drága ellenzéki kampány,hiszen a fideszék kampányolnak nekik!
ha mégis fideszék gyöznek,akkor úgy megszorítják a csomagotokat,hogy abba belegebedtek ! még a shikariknak is kinyílik majd a szeme.
Béla333
@csak úgy...: 09.27
Azért azt ne felejtsd el, hogy a Fidesz hívek nem szeretnek/tudnak gondolkodni. Ők mindent elhisznek, amit a maffia eléjük tesz.
Már most lehet tudni, hogy egy esetleges megszorító csomag, ha ők győznek, akkor az unió,Brüsszel, libsik és az ellenzék miatt van, ha meg az ellenzék győz, akkor meg azért, mert lám! képtelenek jól kormányozni.
Fideszesnek lenni hit kérdése, nem az értelemé!
Nyírfa
@sgl: Gyakorlatilag igazad van. De@Horizont:-nak is abban, hogy átesel a ló túlsó oldalára, ami taszítóvá teheti a bejegyzéseidet: tudod, sokszor a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve.
Nem is írtam volna, vitatkozzatok, de, ha már a kommunikáció a fő favoritod a politikai munkában, akkor Te az egyik legnagyobb hibát követted el: neki mentél egy ősellenzéki társadnak, úgy, ahogy azt a pártok esetében Te kifogásolnád a legjobban.
De hagyjuk a politikát, nézzük az emberi oldalát a vitátoknak: kaptál egy intést - joggal -, ami nem lépte át a józanságra felhívó figyelmeztetés határát. Te pedig előkaptad a kommunikációs kispuskádat, és elkezdtél lövöldözni vele, arra az emberre, akivel egyébként egy oldalon állsz, száz éve ismered, és biztosan tudod róla, hogy soha nem támadna meg Téged.
Jut eszembe, ma még karácsony is van. Mi lesz holnap?
csak úgy....
@Béla333: igazad van, sajnos a butaság nagy úr és ezt fideszék ügyesen ki is használják!
Nyírfa
@Béla333: A szocialista kormányok idején a korrupció egyértelműen az MSZP egyes politikusait jellemezte,akárcsak a hozzá nem értés vagy az ej ráérünk arra még mentalitás.
És akkor berobbant egy fiatalember, aki eleinte rém ellenszenves volt, de idővel kiderült, hogy alaposan felkavarta az állóvizet, haladásra ösztökélte a szocialistákat, aminek azok hősiesen ellenálltak, s ellenállnak ma is.
Ez a fiatalember, akinek tanulnivalója akadt bőven, elmondta a XXI. század egyik legnagyobb beszédét, amely dörgedelmes volt, irányt mutatott, s hatásával felbolygatta a magyar belpolitika állóvizét.
Dicsérni jöttem Gyurcsányt, nem temetni. Ellenben temetném a szocilista pártot mint érdemtelent az ország ügyeinek a vitelében.
Tudom, tudjuk, hogy Te az LMP-re esküdtél fel, én is szavaztam rájuk, rögtön a megjelenésük idejében, de azóta nagyon sok víz lefolyt a Dunán, s kiderült, hogy ők sem jobbak a Deákné vásznánál.

De most olyan helyzet van, amelyben a három testőr szlogenje kellene, hogy érvényesüljön: Mindenki egyért, és egy mindenkiért.
ómió
Efftársilag ez csupán kampány kérdés?
tudode
Figyelemreméltó Török Gábor politológustól szőr mentén megemlített "anyagi háttér" különbéség!
.
Ami megérne egy misét!
.
Annál is inkább, mivel a fideSS alapítók selejtjei nem lennének sehol a Soros alapítvány, a székházmutyiból erre, arra amarra lecsippentett lóvéből, jusson is meg maradjon is alapon
.
----- :Ennyit kapott Sorostól Orbán és a Fidesz, mikor igazán kellett
magyarnarancs.hu/belpol/ennyit-kapott-sorostol-orban-es-a-fidesz-mikor-igazan-kellett-103546
.
Részlet:
.
(...) """ a Fiatal Demokraták Szövetsége annyi Soros-pénzt kapott, mint egyetlen másik akkori „alternatív” szervezet (pártkezdemény) sem: közel négymillió forint értékű eszközadományt, és 4,2 millió forint készpénzt, ez mai értéken számolva majdnem 125 millió forintot jelent. Ekkora forrást sehonnan máshonnan nem tudott volna szerezni a Fidesz a rendszerváltás előtt; ebből futotta az alapvető infrastruktúra megteremtésére. "" (..)
-------------------
.
Majd ami a székházmutyit illeti:
.
---- 25 éve lett vége az ártatlan srácok korszakának
.index.hu/belfold/2018/01/10/fidesz_szekhaz_botrany_mdf_tiszti_kaszino_1993_orban_viktor_simicska_lajos_varga_tamas/
.
„”””1993. január 11-én a Fidesz eladta az állami MKB Banknak a Váci utcai pártszékházat. A befolyó pénzből Orbánék elkezdték felépíteni a párt gazdasági hátterét. ( ..)
Cserébe viszont saját lábakon túl tudtak élni 1998-ig, a kormányra kerülésig.”” (…)
------------------
.
Volt/van ma már közlóvé az un. többpártrendszer aláaknázására.
.
Hol vannak már a kisgazdák, az MDF, az SzDSz, stb pártok
.
---- Csaknem 100 milliárdot költhetett Rogán Antal tácája kormánypropagandára
hvg.hu/gazdasag/20200120_miniszterelnoki_kabinetiroda_zarszamadas_kormanyzati_kommunikacio
--------------
.
Miközben az ÁSZ csak
.
---- Öt ellenzéki pártnál talált hiányosságot az Állami Számvevőszék
168.hu/itthon/ot-ellenzeki-partnal-talalt-hianyossagot-az-allami-szamvevoszek-222201
-------------
..
Alea iacta...
Havanagi
@sgl: Na,ezekről beszélhetett volna Török.Nem állandóan az ellenzéket ócsárolni.Érdekes módon Török mindig megjelenik,vagy ír egy cikket amikor támogatni akarja a fideszt a véleményével.Ő is csak egy csicska, nehogy már pártatlannak mondja valaki.Nem mondom azt,hogy az ellenzék bírálatában kevés az igazság,de álljon már meg a menet.Vegyünk példát az életből.Az a gyerek,akit állandóan szidnak,leszólnak,így akarják jobb teljesítményre ösztönözni ,annak nem nőnek szárnyai.
Havanagi
@csak úgy...: Török nem bolond,hanem fidesz csicska.
Toller Béla
A fidesznek kifejezett szerencséje van ezzel az ellenzékkel. Nem is siet a kultúra gyarapításával, jó ez így neki ! Majd "kap" az ország ezt azt, majd a jó ramszesz "ad" neki valamit, minden évben...
Béla333
@Nyírfa: 09.57
Egy pár dologban pontosítok:
1./ Az MSZP és annakidején annak az elnöke: Gyurcsány ugyanúgy része volt a politikusi prostitúciónak, ha tudta a párt politikusai által elkövetett disznóságokat és nem lépett, akkor azért, ha meg nem tudta, akkor meg mitől lenne ő nagy kaliberű valaki?!
2./ Az öszödi beszéd nem a nyilvánosságnak szólt, mert ha annak szánták volna, akkor azt Gyurcsány a Parlamentben mondta volna el. Ez egy zártkörű, de kiszivárgott beszéd, így ezt a XXI század legnagyobb beszédének titulálni, igen nagyfokú elfogultságra mutat.
3./ Gyurcsány tevékeny részese volt a jelenlegi abszurd helyzet létrejöttének, elég ha csak Polt jelenlegi helyzetének a bebetonozására gondolunk.
4./ Én az LMP-re nem esküdtem fel, valóban úgy gondoltam és úgy gondolom ma is, hogy 2018-ban az ő kormányra kerülésük lehetett volna egy jó kilábalás az elmúlt 30 év posványából, de ez nem kellett az országnak, így most mehetünk egy hosszabb és nehezebb úton.
5./ Most valóban olyan időszak van: vagy minden ellenzéki elfogadja végre, hogy Márki-Zay kellett az ellenzéki érzelmű szavazók többségének és így őt támogatjuk, vagy a leváltásán ügyködünk, így a Fidesz hatalomban maradását segítjük elő. Lehet mindenkinek gondolkodni és választani!
verőce21
Orbánt szereti a Nép, ezért savanyú a szőlő lipsiknek!
Nyírfa
@Béla333: 11.18

Jelzem, most én pontosítok: a korrupciót csak a kormányon lévő koalíció egyik tagjával kapcsolatban említettem, az akkori ellenzékben hepciáskodó fideszről nem szóltam, mert nem ők kormányoztak. Azonban ez nem jelenti azt, hogy ők mentesek lettek volna a visszaélésektől: Dunát lehetne rekeszteni az ügyeikkel, amelyek a színre lépésük óta gyűlnek.
1-3.) Gyurcsány, látszólag a tőle megszokott lazasággal kezelte az MSZP randalírozását, de azért a látszólagra fektetném a hangsúlyt, mert nem jöhetett volna létre az őszödi beszéd, ha nem vette volna komolyan a kormányzást. Szerintem abban az időben még nem érett meg az államfői feladatok ellátásra, nem tudta a helyükön kezelni a szocialistákat. Igen, 2006-ben le kellett volna mondania, de ezt utólag merem csak kijelenteni, utólag pedig könnyen okoskodik az ember.
4.) Az LMP olyan belső válsággal küszködött a 2018-as választások előtti időben, amely teljességgel alkalmatlanná tette őket nemhogy a kormányzásra, de még az esetleges koalícióban való részvételükre is. Nem akarom részletezni, ők és a Jobbik hogyan tették lehetővé a fidesz győzelmét, ezek a tények azonban nem mentik fel a többi pártot a felelősség alól. Úgy gondolom, még ha nem is volt a fidesznek többsége, az ellenzék az akkori mivoltában nem volt kormányzóképes.
5.) Én nem bízom Márki-Zayban, de, ha nem kerül elő egy nála sokkal hitelesebb személy, és a pártok valóban felsorakoznak mögé, akkor legyen.
Eladott Ország
Török Gabika, néha azért vegyél levegőt is a fidesz seggének nyalása közben, anyád majma!
csak úgy....
@verőce21: krumplival még a "cigók" is szeretik! :) oszt,hogy a dinka nyugdíjas? 80 ezerér viheti..
verőce21
@csak úgy...: De nagyra vagy azzal az 1200-1300 eurós rokkantnyugdíjaddal, te dinka!
kissé felnőttem
@Nyírfa: akkor számoljatok és ha nem 22 % fideszes támogatja Gattyánt és a teljes ellenzék is akkor mire lehet jutni 2/3 ra és kell nektek ennél tőbb mert én már 12 évet nem fogok élni pedig másképp képzeltem ezt a kalóz világot ott tartok személy szerint akár az ördöggel is ha leváltja orbánt csak megemlitem gondolati okfejtés képpen akár TÖRÖK G ÁBORNAK IS EZT elemezze
csak úgy....
@verőce21: én rád vagyok büszke és köszönettel is tartozom neked !- szinte naponta látom rajtad és shikarin keresztül,hogy igazam volt mikor leléptem és mennyire jól tettem! :)
Sámannus
Buzi-e vagy fostalicska, a letiltott facéval ki reklámozza magát, talán az ellenzék?
Csak azt mond má el te mire vered ki akit imádsz, vagy egy girhes kecskére? Hogyé vakarod a töködet ilyenkor?
Nyírfa
@kissé felnőttem: 17.54

Az ördög ellen az ördöggel? Nem érzed az ellentmondást?
bencemacska
@sgl: ma
"Szóval balfasz banda az ellenzék, néha felébrednek aztán visszalszanak."
Nagyon sok mindennel egyetértek az általad elmondottakból, de egy q... szót sem írtál arról, hogy mit tettél te - mint ellenzéki - hogy ne így legyen. Talán egy kicsit segíteni kellene a " sok balfaszt", hogy ne legyen az, hanem okosabb legyen!
Neked is jó tanácsokkal kellene őket ellátni a lekicsinylő kritika helyett. A jó tanácsok is segítenének, meg a biztatás is nagyon elkelne.
Legalább a kiöregedettek helyét át kellene venni a tüntetéseken! Ma már 5 ember tömeg!
verőce21
Most olvasom, Makizaj bekattant Karácsony másnapján!
Kijelentette, támogassátok J. Pétert, ha szabadulni akartok a "rezsimtől", mert Ő már tehetetlen!
Háááááá…Háááááááááááá…Hááá…! :)
kereső
@Béla333: Tegnap 11:18
Csak két dátum- emlékeztetőül: 2007. 02 hó-2009.03. Gyurcsány mszp elnök.(ezt meggelőzően, ezt követően semmiféle párt tisztség) Tehát az mszp összes kollaborációjáért, az összes korrupcióért, a fideSS-meszp 70-30 megállapodásért GYF a felelős.
2./" Az öszödi beszéd nem a nyilvánosságnak szólt, mert ha annak szánták volna, akkor azt Gyurcsány a Parlamentben mondta volna el. Ez egy zártkörű, de kiszivárgott beszéd, így ezt a XXI század legnagyobb beszédének titulálni, igen nagyfokú elfogultságra mutat."- némi ellentmondás van itten is. Téníleg nem a nyilvánosságnak szólt, viszont gyakorlatilag az első öszüfit(mert kettő volt!), megismételte a parlamentben a beiktatásakor - amelyben beszámolt az ország valós helyzetéről.
Érdeklődöm tisztelettel- miért is nem kéritek számon orbánon a "nem nyilvánosságnak szánt kötcsei beszédet, amelyben meghirdette a centrális erőtér politikáját? Miért nem emlegetitek és kéritek számon, hogy végig hazudta a 2006-2010 közötti időszakot, hiszen amit megvalósitott köszönő viszonyban sincs mindazzal, amit akkor "igért" az országnak. Ezzel szemben kiderült, hogy gyakorlatilag akkor mindazzal megvádolta gyurcsányt, amit ő megtett 2010 után. Mert ha azt mondod, hogy a 2004-2009 közötti időszak ugyanolyan volt , mint most, akkor hazudsz- és ezért hazug, és álságos MZP kijelentése a 2010 előtti időszakról.
Csak ennyi @Béla- toljad tovább a fideSS szekerét. Az öszödi beszédet meg nem érted- de nyilatkozol róla, úgy mintha ismernéd.
Rizikó
Tavasszal eltakarítjuk az ellenzéket, ahogy Bayer mondotta. Elég volt a megosztó, uszító, hazudozó, külföldről pénzelt törpe kisebbségből.
A többség megunta a packázást és a gyalázkodàst.
verőce21
@sgl: Egy válóperes és "Összefügg a gyöngyöspatai kártérítések és börtönbiznisz, mindkét ügyben a ... Magyar György..." ügyvédnek panaszkodsz...?
kereső
Amikor az ellenzék "vezére"- (a fene sem vágyott vezérre), arról elmélkedik nagy nyilvánosság előtt, hogy a rendszerváltás utáni kormányok legjobbika az első(98-2002) orbán kormány volt, amikor 20 kritikából 17 a jelenlegi ellenzéket ekézi, amikor arról beszél, hogy a dk-sok csaltak az előválasztáson, mert csak dk-sok voltak a sétrakban, amikor arról értekezik, hogy ne kampányoljanak a hat párt elnökei/vezetői, amikor leváltott ellenzékről beszél-és azt az mszp-t sorolja a "tiszták" közé amelyik korrupcióban párja a fideSS-nek, akkor min is csodálkozunk.És miközben ő bőszen ekézi a "nem tiszta" ellenzéki pártokat és tagjait/szimpatizánsait- őt csak hódolat illeti és nem birálat. Egy arra méltatlan és alkalmatlan ember lett az "ellenzék" listavezetője. Ez egy olyan csapda, amelyet semmivel elfedni nem lehet- jó kampánnnyal(amelyet megtiltott) sem.
kereső
@sgl: Engem idézel, és rizikónak válaszolsz? Közlöm, nem vagyok az.
Rizikó
@sgl: Eltakarítjuk a külföldi pénzen vett bérpolitikusokat és a kicsi, de hangos, nemzetellenes támogatóikat.
Itt nem lesz lázongó, magyarellenes tábor, mert felszámoljuk. Nem tűrünk el Magyarországon idegen ügynököket.
Ez ugye elég világos!
Rizikó
@Horizont: Nem mondtam még, hogy mi lesz, ha nem rendesen szólsz hozzám?
Rizikó
@Horizont: Tudod, én sem nevezlek semminek, így ezt tőled is elvárom. Ha esetleg ez megterhelő lenne, akkor ne szólj hozzám. Valahogy túlélem.
verőce21
Nagyon benézték ezt a Makizajt, az USA-beli tartótisztjei...!
Rizikó
@verőce21: Márki, Cseh, Fekete Győr, a bukás receptje.
Lepényleső
...esélye annyi van amennyit a bán szán nekik,- természetesen demokratikusan,- ahogy óhajtja a bán,- szolidan?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.