A járvány miatt megrángatott turizmusban a SZÉP-kártyák jelentették a stabil bevételt eddig, de jövőre élelmiszert is lehet fizetni a kártyákkal.

A turizmus.com-nak nyilatkozott Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke – olvasható a 24.hu cikkében.

A Szállodaszövetség elnöke aggódik, hogy a SZÉP-kártyáról élelmiszerre is lehet majd költeni

Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke beszédet mond Az utazó magazin által meghírdetett, az elmúlt év legjobb turisztikai szolgáltatóinak járó díjak átadóján a Continental Hotel Budapest szállodában 2021. július 21-én.

Fotó, címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

Baldauf a következőket mondta: 

A járvány okozta gazdasági válság a turisztikai szektort sújtotta a legnagyobb mértékben és úgy tűnik, hogy a 2022-es év is a kilábalás éve lesz, emiatt aggasztó, hogy az eddig stabil bevételt jelentő SZÉP-kártya költések a rendelet miatt csökkenhetnek.

Baldauf elmondta, a szakmát teljesen váratlanul érte a kormányfő néhány nappal ezelőtti, a SZÉP-kártyák felhasználhatóságát érintő bejelentése. Arra is kitért, hogy a tavaly bevezetett adókönnyítések célja is az volt, hogy a turizmus és a vendéglátás újra beindulhasson a járvány okozta leállások után. A SZÉP-kártyák a szállodások vezetője szerint nagyban hozzájárultak a belföldi kereslet növekedéséhez, valamint "a járvány miatt nehéz helyzetbe került vidéki, sok esetben családi üzemeltetésben lévő szálláshelyek, éttermek túléléséhez."

A cikk szerint a Magyar Közlönyben megjelentek szerint a SZÉP-kártyákon lévő, a vendéglátás alszámlára utalt juttatásokkal 2022. február 1. és május 31. között "a kereskedő által értékesített élelmiszer vásárlására is felhasználható, a melegkonyhás vendéglátóhelyeken kívül."

Baldauf Csaba azt is fontosnak tartja, hogy a SZÉP-kártya keretösszege és kedvezményes adózási feltételei 2022-ben is megmaradjanak, de azt is kiemelte, hogy fontos lenne a turizmusfejlesztési hozzájárulás megfizetése alól mentesíteni legalább 2022. július 30-ig a vállalkozásokat. Ezek a támogatások Baldauf szerint a nagymértékben növekvő költségek miatt is fontosak lennének.

Forrás: turizmus.com, 24.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
Elfogultságnak tartom az ilyen kijelentéseket.
namihami
Ebben az az igazán furcsa, hogy az emberek (legalábbis egy rétege) fontosabbnak érzik az evést, mint a szállodázást?
Hát bizony, kedves Szállodavezér Úr, az emberek már csak ilyenek.
Néro
A tökömet se érdekli , hogy a Mészáros Mészáros és Mészáros szállodáiban nem nő emiatt a bevétel. A többi meg egyébként is baxhatja és éljenezheti tovább Fitymáékat.
Rizikó
@kissé felnőttem: A nemzet érdeke előrébb való mint a franciák hasfájása.
Lepényleső
Ilyen a piramis játék,- nem zavarta amikor csak neki fizették?
Most a kifizetésekben egy szintet le vittek,a piramisba életet így leheltek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.