80 épület gyulladt ki az utóbbi három napban.

358 alkalommal riasztották a tűzoltókat karácsonykor, 3 halálos lakástűz is voltFotó: Pixabay

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) információi szerint Szenteste 134, karácsony első napján 123, a másodikon pedig 101 tűzoltói beavatkozásra volt szükség. A beavatkozások kétharmada műszaki mentés volt, csupán az esetek egyharmadában volt valóban tűzoltásra szükség: pénteken 36, szombaton 27, vasárnap pedig 17 épület gyulladt ki – írja a hvg.hu.

A legtöbb alkalommal kisebb tüzekhez riasztották a tűzoltókat,

de naponta három-négy nagyobb tűzeset is történt a három karácsonyi nap alatt.

Vasárnap három halálos lakástűz is történt. Először nem sokkal dél előtt a rendőrség egy vecsési családi házban egy korábbi tűz nyomait fedezte fel, és egy holttestet talált. Tűz már nem volt a helyszínen. Majd Szentes külterületén fél egy körül kigyulladt egy húsz négyzetméteres romos kis ház. Mire négy perc alatt a tűzoltók a helyszínre értek, az épület már teljes egészében égett, a teje beszakadt. Egy órán át oltották. A romok átvizsgálása közben egy holttestet és egy megolvadt gázpalackot is találtak. Végül a miskolci Dankó Pista utcában egy panelház harmadik emeleti lakása füstölt. Az ott lakók a tűzoltók kiérkezése előtt behatoltak a lakásba, eloltották a tüzet. A hálószobában egy holttestet találtak. A miskolci tűzoltók megállapítása szerint a hálószobában egy asztal és ruhák égtek.

Az OKF figyelmeztett: a karácsonyfatüzek időszaka még csak most kezdődik, hiszen a fűtött lakásban a fenyők mostanra száradnak ki annyira, hogy könnyen lángra kapjanak.

Forrás: hvg.hu
Fotó: Pixabay

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.