Úgy érzi, többletfelelősséggel jár, hogy ő lehet az első női köztársasági elnök.

Novák Katalin: „Vannak, akik rutinból, reflexszerűen támadnak mindent, amit Orbán Viktor bejelent”Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Nvoák Katalin az index.hu-nak adott interjújában arról beszélt, hogy a nemzet egységének kifejezésére törekszik majd, a jogállam lebontásához soha nem fog hozzájárulni. A családokért felelős miniszteri tisztségéről az év végével lemondó politikus hangsúlyozta: jelentősen csökken a különbség Magyarországon a vágyott és a ténylegesen megszülető gyermekek száma között, az elmúlt években 123 ezerrel több gyermek született hazánkban, akiket szüleik korábban elsősorban anyagi okok miatt nem mertek volna vállalni.

Amikor arról kérdezték, fontosnak tartja-e hogy nőként kapott jelölést, elmondta:

Magyarország első női köztársasági elnökének lenni többletfelelősség. Az elmúlt napokban számtalan nőtől hallottam, hogy ezt a saját sikerének is érzi.

Novákot több támadás is érte a nevezést illetően, hiszen a kormánypártból érkező politikusról sokan úgy gondolják, hogy csak Fidesz intézkedésit fogja végrehajtani.

Vannak, akik rutinból, reflexszerűen támadnak mindent, amit Orbán Viktor bejelent, mert azt gondolják, az nekik szükségszerűen rossz. Akik azt mondják, én csak egy bábu leszek ebben a tisztségben, valójában nem engem, hanem a nőket becsülik le. Nem feltételezik, hogy egy nő önálló döntésekre képes, szuverén közéleti szereplő lehet.

– mondta erről. Hozzátette, hogy nem tartja aggályosnak, hogy egy pártpolitikust, sőt, egy kormánytagot választottak meg a posztra, ugyanis szerinte csak a pártpolitikusok minősítik őt pártpolitikusnak. 

Arról is megkérdezték, hogy mi történne, ha arra kerülne a sor, hogy az elnöksége alatt az Alaptörvényt, vagy egy kétharmados jogszabályt próbálnának meg feles többséggel megváltoztatni. 

A jogállamiság lebontásához én soha nem fogok hozzájárulni

– mondta határozottan.

Forrás: index.hu
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Te nem csak a nőkre vagy szégyen, hanem a "bábuk"ra is.
"A jogállamiság lebontásához én soha nem fogok hozzájárulni"- azt már lebontottátok. Ha,az orbáni "jogállam" lebontására gondoltál- az meg hazugság. Mert az nem jogállam.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Te nem csak a nőkre vagy szégyen, hanem a "bábuk"ra is.
"A jogállamiság lebontásához én soha nem fogok hozzájárulni"- azt már lebontottátok. Ha,az orbáni "jogállam" lebontására gondoltál- az meg hazugság. Mert az nem jogállam.
134.bátor
Tèvedni tetszik. Nem a nőket becsülik le,akikkritizálnak,hanem csakis tèged!!
Eladott Ország
Infláció, munkanélküliség, korrupció, családi gondok? “A szeretet tartja össze a családot” ( Novák) "Jajj de szép szavak egyem a zuzádat te borzasszemű, most szerinted felfedezted a meleg vizet?! Ne ilyen közhellyel gyere lécci, amit mindenki tud ovis kora óta, ne ilyen banális mondatokat csépelj a közönségednek! Ecseteld már reálisan, hogy hogyan enyhítsék a fájdalmukat mindazok, akik a járvány idején az összeomlott egészségügy, az elmaradt műtétek, kezelések miatt veszítették el valamelyik drága családtagjukat! Meséld már el, hogy ugyan hogyan segítsék az idős, beteg szüleiket azok a fiatalok, akik kénytelenek voltak egy külföldi, normális országba költözni, magányra ítélve ezzel a szüleiket! Beszélj már arról te édes somlói galuska, hogy ugyan hogyan és mikor tudna hosszú és kellemes órákat tölteni délutánonként egy fiatal apuka a gyerekeivel, ha arra kényszerül, hogy túlórázzon és másodállást vállaljon, mert a fizetése a nagy semmire elég?! Ugyan magyarázd már el, hogy egy átlagos anyuka hol találjon időt, pénzt és energiát arra, hogy gyakran eljusson fodrászhoz, kozmetikushoz, manikűröshöz, pedikűröshöz, edzőterembe, divatszalonba azért, hogy negyvenévesen ne ötvennek nézzen ki! Mondd mit tesz a kormány azért, hogy az emberek türelmét, teherbírását ne az otthonon kívül történt dolgok emésszék fel?! Mert ugye, egy nyugodt, egzisztenciális problémákat nélkülöző ember otthon is könnyen átlép a nézeteltéréseken, mosolyogva legyint. Akinek viszont a mindennapi gondok elszívják a lelki tartalékait, az egy súrlódást sem képes csata nélkül elviselni, robban az első szóra. Szóval kedves Kócosszemöldök, az üres, patétikus frázisaid tartogasd a szeretteidnek, próbálj néha értelmesen beszélni. Hátha sikerül.
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/215782248_546807236684001_8940515661410689350_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-5&_nc_sid=9267fe&_nc_ohc=Y7j38c0Ant4AX9aqasQ&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=00_AT-Bea9W-zkb3uqtwh5qh_PBOg90Fm77XsdcjGnws2fmtQ&oe=61CF22B5
Bástya Béla Elvtárs
Pontosan! A lipsik! Arra sincs koncepciójuk, ha nyernek; meg arra se, mi lesz ha vesztenek!
Nessy
Keresse fel a háziorvosát, és kérjen valamit az üldözési mániája ellen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.