A családi pótlékot pedig 50 százalékkal emelnék, ha ők kerülnek kormányra. A fedezet szerintük megvan.

Online közvetített sajtótájékoztatón mutatta be szociális programját hétfőn az ellenzéki összefogás. Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke az eseményt azzal kezdte, hogy kijelentette, Orbán Viktor gazdaság- és társadalompolitikája megbukott – írja a 444.

Az ellenzék azt ígéri, leállítja a kilakoltatásokat és szociális bérlakásprogramot indítanak

Fotó: Facebook/Párbeszéd Magyarországért/videórészlet

Rajta kívül Korózs Lajos MSZP-s politikus és Jámbor András (Szikra mozgalom, közös ellenzéki képviselőjelölt) vett részt a sajtótjékoztatón. 

A cikk szerint Márki-Zay Péter árnyékkormányának szociális szóvivőjeként Kanász-Nagy arról beszélt, hogy egekben van az infláció, elszabadultak az árak, mint ahogy a társadalmi egyenlőtlenségek is, miközben a szegénység egyre mélyül. Kanász-Nagy szerint "soha ilyen drága nem volt a karácsonyunk és a szilveszterünk, mint idén év végén."

A szóvivő szerint szociális fordulatra van szükség, és beígérte, hogy kormányváltás után megemelik a családi pótlékot, szociális bérlakásprogramot indítanak, és támogatnák a fogyatékkal élő hozzátartozójukat ápolókat. 

 Jámbor András (aki a VIII-IX. kerületi közös ellenzéki országgyűlési képviselőjelölt, győzelme esetén a Párbeszéd-frakcióba ülne be) arról beszélt, hogy Magyarországon egy évtizede lakhatási válság van. Megemlítette a Diákváros-projektet, mint az egyetlen nagyobb lakhatási beruházási tervet, de azt meg a kormány "törölte el", a helyére pedig "egy országot eladósító kínai magánegyetemet akar behozni". 

Jámbor András a következő ígéreteket tette meg a cikk szerint:

"támogatni fogják az önkormányzati és a szociális bérlakások felújítását,

panel- és gangfelújítási programot indítanak,

lakhatási támogatási rendszert hoznak létre,

támogatják a lakáscafeteria kiszélesítését,

újraindítják a lakáscélú előtakarékossági programot,

határozatlan időre felfüggesztik a devizahitelesek kilakoltatását,

kártérítési alapot hoznának létre a hitelkárosultaknak,

kiszélesítenék a családi csődvédelem intézményét,

és visszavezetnék az országos szociális rendszerbe a lakásfenntartási támogatást és az adósságkezelési szolgáltatást."

Korózs Lajos (MSZP) arra tért ki, hogy a krízissegélyezést vissza akarják adni az önkormányzatoknak, mert a települési támogatás semmire nem volt alkalmas. Azt is elmondta, a szociális dolgozók bérét 50 százalékkal emelnék meg, növelnék az otthoni szakápolás óraszámát és a szolgáltatások körét is. 

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a devizahitelesek kilakoltatását is megállítanák az RTL Híradó anyaga szerint.

A cikk szerint kedden az egészségügyről, szerdán a gazdaságról, csütörtökön pedig az oktatásról ismerteti elképzeléseit az ellenzék, ugyancsak sajtótájékoztatón.

Forrás: 444.hu, rtl.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Virág Árpád
Ezt már igérték 2006-201 időszakban is! Lakásépítésből sem lett semmi!
Virág Árpád
Ezt már igérték 2006-201 időszakban is! Lakásépítésből sem lett semmi!
vacsi
Ígérnek ezek fűt-fát - de semmit nem tartanának be! Volt már ilyen, nem is olyan régen: 2006-ban talán, és Gsurcsány neve fémjelezte - meg a Libás Bajnai...
Yoda69
Nagyon helyes.
Azt is vizsgaljak ki hogy az eddig kilakoltatokkal jogosan jartak el, s ha nem akkor azokat a volner fele lopott milliardokbol karpotoljak.
ómió
A "szociális bérlakásprogram", ugye, majd a ránk eresztett migráncsok számára lenne? De a devizahitelt, efftársak, ki ne felejtsétek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.