Egy ember meghalt, egy pedig megsérült egy kisboltban, amikor rájuk szakadt a raktározásra használt galéria a Baross utca 82. szám alatt – írja a Telex.hu.

A rendőrségi honlap azt írta, egy férfit a tűzoltók emeltek ki a romok alól, őt a mentőszolgálat munkatársai megpróbálták újraéleszteni, de a helyszínen belehalt sérüléseibe. Egy ott dolgozó nőt kórházba vittek. A BRFK gondatlanságból elkövetett emberölés vétség gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettessel szemben.

Budapest: egy ember meghalt többen megsérültek, amikor leszakadt egy kisbolt galériája

Fotó: Police.hu

A helyszínen lévő kollégánk elmondása szerint a bolt előtt óriási halomban állnak a sörök és egyéb élelmiszerek, ezeket a helyszínelők hozhatták ki a járdára. Az érintett járdaszakasz lezárva, fehér ruhás helyszínelők és rendőrök dolgoznak, kérdezik ki az embereket, rögzítik a nyomok. Egy nő az utcán egy ellátott fejsérüléssel telefonál.

Budapest: egy ember meghalt többen megsérültek, amikor leszakadt egy kisbolt galériája

Fotó: Police.hu

A helyszínen Szili-Darók Ildikó alpolgármestert is meg tudtuk kérdezni, ő azt mondta, egy üzletkötő halt meg, „aki az árut hozza-viszi”, és aki a tulajdonos személyes ismerőse volt. A könnyű sérült egy alkalmazott. Azt is mondta, hogy jobban kell majd az önkormányzatnak ellenőriznie a jövőben, hogy ezek a kis galériák mennyire terhelhetők, betartják-e a terhelési előírásokat az üzletek. Azt mondta, statikusok vizsgálják azt a mennyiségű árut, ami fel volt halmozva.

Az önkormányzat intézkedett, hogy a szemét el legyen szállítva, írtak egy kérvényt a tulajdonosnak, de a tulajdonos délután a Teve utcában volt kihallgatáson, mondta Szili-Darók.

A Józsefváros Újság értesülése szerint a baleset délelőtt 11 körül történt, a katasztrófavédelem azonnal kivonult, a VIII., IX. és XX. kerületekből is érkeztek autók. A tűzoltók két embert sikeresen kimentettek a beszakadt galéria romjai és az ott tárolt dolgok alól, ők könnyebb sérülésekkel megúszták a balesetet. Egy személy mentése 13 órakor fejeződött be, őt azonban nem tudták élve kihozni a romok alól.

Forrás: Telex.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
E tákolmányt ki készítette,s a műszaki átvevőnek valyon mi a végzettsége,- százezer a zsebbe?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.