A légúti tünetekkel jelentkező, potenciális koronavírus-fertőzöttek csak nehezen tudnak beszélni a háziorvosokkal, ezért Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere elrendelte, hogy a háziorvosoknak biztosítani kell a páciensek számára az online vagy a telefonos elérhetőséget.

Itt az újabb teher – Kásler elrendelte, a háziorvosoknak vissza kell hívniuk a beteget telefonon, ha azok keresik őt

Fotó: pixabay.com

A beérkező, de nem fogadott hívásokra pedig minél hamarabb reagálniuk kell visszahívással.

Az utasítás ezen kívül elrendeli, hogy a háziorvosok valamennyi koronavírus-gyanús betegnél végezzenek gyorstesztet, lehetőség szerint a rendelőben, azonban ha erre nincs lehetőség, akkor elvégezhető a

„beteg tartózkodási helyén, vagy közös megállapodás alapján bárhol máshol”.

Forrás: index.hu

Címlapkép: pixabay.com

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Néro
Rendeld el annak a 800 ezer ember háziorvosának aki NINCS is. A kurva anyátokat hülye seggek kivágtatok egy egyébként sem létező rendszerből egy csomó orvost mer hülyék vagytok te csontokat keresgélsz nyúnyóka viszi haza a lóvéját eszetlen minitek Dr Petikével százmilliárdokat basz el ... Inkább kussoljál !!!
Takarodjatok már el !
Néro
Nehéz lesz. Ahogy beér mellé teszi a telefont mengeletanonca meg mehet a picsába.
Ezek tényleg elmeroggyantak ! Mégis akkor mikor a faxba látják el a velük szemben rendelőben ülő beteget ?
Az elbaxot egészségügyi rendszerükben egy időpont kéréses tekefont nem lehet felhívni órákon keresztül pedig ott rendelés sincs !
Barmok vagytok mint mindenben.
Nessy
Van még valakinek valami ötlete, mivel vegzálja a háziorvosokat ? Pláne az üres praxisok esetében !
vacsi
Előfordulhat, hogy éjjel kettőkor hív vissza? Mert akkor ér rá?
szegfue
Nagyon "érdekes", hogy "A beérkező, de nem fogadott hívásokra pedig minél hamarabb reagálniuk kell visszahívással"..:) Hiszen, ha nem fogadják a beérkező hivásokat, akkor honnan tudnák az orvosok, kit is kellene visszahivniuk?! Nagyooooooooon elmés találmány.
Namely
@szegfue: ez egy jogos kérdés lett volna 1963-ban. De most már nem gondolod, hogy megvan ennek a technológiája?

@Nessy: nem hinném, hogy elvárni azt, hogy szolgáltassanak, az "vegzálás". Nálam magától értetődő, hogy ha az egyik ügyfelem nem ér el, akkor azt visszahívom. Ez miért teher egy orvosnak/asszisztensnek? A gond az, hogy ezt elő kell írni, mert az orvos nem veszi fel, nem hív vissza, nem válaszol levelekre és szerinte ez "szolgáltatás". Innen látszik, hogy nem volt rendszerváltás, sem a fejekben sem.
szegfue
@Namely: Valóban megvan ennek a technológiája... gondolom a fővárosban és a nagyobb városokban. A mi településünkön pl. "portaszolgálat" kapcsolja az illető orvos mellékét, ha egyáltalán felveszik, vagy nem állandóan foglalt. Feltételezem, hogy M.o. az összes települése (9.769 ezer) közül a 2.888 ezer 10 ezer alatti lakosu településen hasonló a helyzet, főleg pl. a 139 db 100 fő alatti helyeken.
Pont 1 hete, hogy a helyi fb csoportban irta a háziorvosunk, hogy nem tud a napi 100 db e-mail-ra válaszolni, inkább telefonáljunk.
Továbbra is az a véleményem, hogy "elmés találmánya" ez Káslernek. Az iróasztal mögül baromi könnyü utasitásokat adni, csak éppen az nem életszerü M.o. egész területét figyelembe véve.
Namely
@szegfue: ez a technológia a mobiltelefon. Látszik, hogy ki hívta? Igen. Ha ez a betege (el van mentve a száma), akkor visszahívja.
"Pont 1 hete, hogy a helyi fb csoportban irta a háziorvosunk, hogy nem tud a napi 100 db e-mail-ra válaszolni, inkább telefonáljunk."
És meg is van oldva. Ha az orvos meg akarja oldani, és szolgáltatóként tekint önmagára, akinek kötelessége a kommunikáció.
A magatartása régi elvtársi.
terlasz
Ezzel az rendelettel egyet lehet érteni, mert a h.orvoshoz bejelentkezés nélkül nem lehet bejutni, de telefonon sem jellemző.
K-2SO
@Namely: Nemely, hiába csinálsz úgy mintha embere lennél.
NEM VAGY AZ - TE SZÖRNYSZÜLÖTT KRETÉN FASZ !!!
K-2SO
Értsd: NIGGER

Vágod, Namely, úgy tokon rúglak, hogy nem érdekel hogy mi van veled!
Vágod, NIGGER !

Te fostos fideszes rinyáló nigger!
K-2SO
Van a pesti srácok, ha te onnan szabadultál el... Nos hát...

NIGGER vagy a mi világunkban, és az is maradsz !!!
Németh István
Az orvos általi visszahívás MAGAS FOKON A LEGTERMÉSZETESEBB! és az adott doki, hanem hívja vissza, minimuma nővér, asszisztens, stb. akkor keményen meg kell büntetni a rendelőt! Azért az orvosok is sok esetben - tisztelet a kivételnek - pofátlanság számba veszik a betegeiket, meg az illemet is!
Lepényleső
...na és ki zárta el a betegeket a személyes orvosi ellátástól?
szegfue
@Namely: tegnap 16:47 Én, mint "régi elvtárs" nem vitázok O.V. "jobbágyaival" (azaz a királyt szolgáló előkelőkkel) sem, csupán a véleményemet irtam le. Továbbá Neked fogalmad sincs egy kis településen lévő e.ü. intézmény technikai felszereltségével, pedig megirtam: telefonközpont van (ráadásul nem kijelzős!) és nem rádiótelefon. További szép napot és persze Neked is BUÉK!
Namely
@szegfue: 1. MOBILTELEFON! Tehát a doki besétál és köt egy szerződést és használja.
2. " Én, mint "régi elvtárs" nem vitázok O.V. "jobbágyaival" (azaz a királyt szolgáló előkelőkkel) sem, csupán a véleményemet irtam le. "
???
"A magatartása régi elvtársi. "
Az orvos magatartása. :)
Namely
@K-2SO: hú de kemény itt valaki. Budapesti vagy? Ha igen, akkor találkozzunk. Ott legyen ilyen nagy a szád, te hulladék.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.