Jó hírt hozott Brüsszelből Ujhelyi István.

Mintegy 55 milliárd forintnyi uniós támogatást hív le a kormány az Európai Unió úgynevezett SURE-programjából, ebből az idei évben biztosított bértámogatások számláit kívánják majd fedezni

– jelentette be online sajtótájékoztatóján Ujhelyi István szocialista EP-képviselő, hozzátéve: az elmúlt hónapokban számtalanszor szorgalmazta ezt a lépést a kormánynál, amely azonban eddig csak „flegma elutasításokkal” válaszolt.

Ujhelyi a videóban emlékeztetett, hogy a SURE-programot még 2020-ban indította el az Európai Unió, hogy kis- és középvállalkozások, családi cégek, egyéni munkavállalók és önadózók számára bérkiegészítést biztosíthassanak belőle a kormányok a Covid-járvány miatti bevételkiesések kompenzálására. A mintegy 100 milliárd eurós keretösszegből számos tagállam hívott le tavaly év végén nagyobb összegeket:

Ujhelyi tájékoztatása szerint míg más országok akár 2–3 milliárd eurónyi támogatást is igényeltek, addig a magyar kormány 2020 őszén ebből mindössze 504 millió eurót kapott.

Ujhelyi István a sajtótájékoztatón elmondta: személyes lobbijának köszönhetően Nicolas Schmit foglalkoztatásért felelős biztos korábban megerősítette, hogy a 100 milliárdos keretből fennmaradó összegre a rászoruló tagállamok, így Magyarország is újra pályázhat. Az MSZP-s politikus hozzátette, hogy erre ugyanakkor hiába hívta fel a kormány figyelmét és javasolta idén tavasszal is legalább egy egymilliárd eurós összeg lehívását ebből a rendkívül kedvezményes hitelkeretből, a kormány mindvégig csak elutasító, kikerülő válaszokat adott.

December elsejével most mégis igényeltek 55 milliárd forintnyi támogatást, amelyből az idei bértámogatási költségeket fogják utólag fedezni. Orbán veri a mellét, de közben mindig elhallgatja, hogy az embereket segítő támogatások valójában az Európai Unióból érkeznek

– fogalmazott Ujhelyi, aki a sajtótájékoztatóján emlékeztetett: az Orbán-kormány állami szintű korrupciója és a jogállamisággal kapcsolatos bűnei miatt a helyreállítási alap forrásai ugyanakkor továbbra is be vannak fagyva.

Forrás: 24.hu

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
@KisTehen: Dehogyisnem ...Az3rt neked is jutni fog belőle...Lesz majd potya- lucerna,ha már a marhák nem komálják a krumplit...
K-2SO
Miről beszélsz...
Te alkoholista Ujjhelyi, nem az a kérdés hogy mennyit hív le a kormány, hanem mennyit lop el belőle.
Érted ezt, te faszszopó MSZP-s?
rokker33
Megy me'szarosnak a cégeihez mert ugye kell a támogatás rá van szorulva az aprópénzt majd megkapják a többiek, ha elég szorgalmasan nyalnak a Fidesz nek!Amúgy mi a fasznak örül ez a szerencsétlen ostoba jószág???
Eladott Ország
- A járvány miatt melyik volt önöknél a legveszélyesebb munkahely?
- Az enyém!
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/146941746_1723048594539730_5538718911443876482_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=lK07AXx3QTgAX8TAv0i&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=00_AT_dBtDGA1DRQmu2ckCJZqyd0I9d3ZrueV4CXQHfCZF1xA&oe=61F331F3
➡ A SURE-program egy olyan 100 milliárd eurós keret, amelyből a tagállamok a munkaerőpiaci válság hatásait tudják enyhíteni részmunkaidős vagy csökkentett munkaidős foglalkoztatással, illetve önfoglalkoztatóknak nyújtott bértámogatással.
➡ Tavaly tavasszal az Ujhelyi István által benyújtott módosításoknak köszönhetően ezt a keretösszeget a turisztikai, illetve a szolgáltatói-, szórakoztatóipari szektor érintettjei számára is megnyitották.
Van tehát uniós forrás, amiből visszamenőleg és előre is megoldható lenne a magyar szolgáltatói szektor öt-hatszázezer munkavállalójának immár tarthatatlanná vált helyzete. Van forrás, a kormány dolga, hogy megszerezze azt!
❗Az Orbán-kormánynak és a fideszes politikusoknak nemcsak hitegetnie kell, hanem kézzel fogható segítséget kell nyújtania az érintett ágazatok dolgozóinak, erre pedig ez a forrás egyértelműen lehetőséget biztosít.
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/148413530_1680190808812014_3647402907754903796_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=6Vszog5f2yUAX_3c18q&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=00_AT8y3ubssXB5yHhyE-jFdqX0JRmzpiqiTUjU2DX2l3rvcg&oe=61F4007A
Gazella
@KisTehen: baszki... agyatlan... a SURE Támogatás projektje...Újhelyi nrvéhez kötődik... Aki köztudottan nem fideszes...
Viszont a te elutasító kurmányod... narancsos..azzsl a pitiánrr lopos eszükkrl ezt nem tudták volna harsogva mondani, hogy Brüssel mégis utalt pénzt..m
simmering73
Maradjunk annyiban, az Orbán kormány még sosem lépett jót, ami jó lenne az országnak, a népnek.
K-2SO
Ujhelyi, az alkoholista meszpés (vörös fej, szemüvegen keresztül hunyorgó) be sem jutna a parlamentbe !!!
Ahogy a Párbeszéd sem, meg az LMP sem. Ők mások vállán kapaszkodnak fel !!!
Nem voltak képesek kiépíteni egy működő pártot, és ezek ugyanúgy osszák az észt..
Mire fel???!!!
Undorodom ettől!
K-2SO
Szét van ázva az alkoholtól az arcod, Ujhelyi !!!
K-2SO
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: Leszarom, hogy mi van a KDNP-vel.
A nulla támogatottságú bullshittel.
Rizikó
Nem kapok levegőt! Újhelyi egyetért a kormány valamelyik intézkedésével? Csak nem beszedett valamit?
surdilloFUJT
@K-2SO: te igenbarom hülye fidesscsicska!!!olvass okosan ,ha meg nemtudsz olvasni,húzz el a svábhegyi beteg szamárcsődör farkára és pörögj rajta!!!drÚjhelyi lobbizott a kisvállalkozók érdekében,te napihülye,mivel a vezired csak ellopni tud az UNIós pénzből!!!
division
@Gazella: Te mikor tanulsz már meg végre helyesen írni magyarul? Még sosem láttam tőled egy olyan gyűlölködő kommentet sem, amibe ne került volna valamilyen"idegen" nyelv..."pitiánrr lopos eszükkrl"
Lepényleső
...amiből a bán arányosan osztogat; 1% a többségnek,12% a hűbéreseknek,- a fennmaradó elenyésző összeg marad
a szűkebb családban élőknek?
Ludmilla
van valami,amit nem lop el a bűnöző banda?
Németh István
Az ujhelyi egy dolgot nem tud, vagy legalább is elfelejtett!! Az, hogy szuverén országként tagja vagyunk egy szervezetnek > EBBŐL menten több az emberi, és állampolgári aljasságára is mutató tény formálódik>>> tehát tagja vagyunk az Eu.-nak az egy dolog! A másik, hogy ö egy ellenzéki figura az a másik dolog! Az országot 2/3-os többséggel választott kormány képviseli az a harmadik dolog! Az ujhelyinek ha ellenzéki is az ország érdekeit kell képviselni > ÉS NEM A NEMZETÜNK ELLENES eu. MEGNYILVÁNULÁSOKAT > ez a negyedik és a mindenkori legfontosabb dolog!
MIVEL ezt az ujhelyi nem képes megérteni és felfogni >> így semmi helye nincs az Eu. Magyarországi képviselőjeként Brüsszelben MERT >> NEM MAGYARORSZÁGOT képviseli! Aztán MÉG EGY>> remélhetőleg az új államelnök vindikál a törvények pontosítása okán annyi jogot a hivatalának, hogy az Eu. parlamentbe kiküldöttek felügyelete és beszámoltatása, rendre fél, egy éves viszonylatban megtörténjék! A nem megfelelő és az adott párt hatalmi érdekeit szolgáló és nem a MAGYAR NÉP és NEMZET érdekében kifejtett tevékenysége esetén a képviselőt azonnal visszahívhatja! Az adott párt uj személyre vonatkozó javaslatot a parlament döntése után az államelnöknek kell elfogadnia! Azért adjuk már meg a módját egy Eu. parlamenti képviselővel szemben támasztható elvárásnak - a felelőssége tükrében! Ez tartozzon csak az ÁLLAMELNÖK felelősségi körébe! Az Eu. ebbe nem szólhat bele, semmi köze ahhoz, hogy egy ország szuverén egységének álláspontjával szemben egy nyilvánvaló zavaró egyveleget (személyeket, pártok érdek-képviselőit működtessen!)
ómió
Valami jót lépett? Nem vagy te fogalomzavarban, efftárs!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.