Az elmúlt hat évben kétszer is átvilágította Völner Pált az Alkotmányvédelmi Hivatal.

Kiderült: az elmúlt 6 évben kétszer is átvilágították Völnert – Kassai Dániel szerint "ha kiderül, hogy Pintér hallgatott, akkor neki is vállalni kell a politikai következményeket"

Varga Judit és Völner Pál az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. február 20-án. MTI/Bruzák Noémi

Kassai Dániel ellenzéki önkormányzati képviselő kapott választ a titkosszolgálattól, amiből az átvizsgálás tényén kívül más nem derül ki. Mindez azért érdekes, mert az ügyészség szerint az elmúlt években 83 millió forint vesztegetési pénzt fogadott el a politikus.

A Völner Pál- ügyben válaszolt az Alkotmányvédelmi Hivatal. Válaszukból kiderül, hogy 2015 és 2021 között kétszer is átvilágították a korrupciógyanúba keveredett Völner Pált, az Igazságügyi Minisztérium lemondott miniszter-helyettesét és parlamenti államtitkárát, de úgy tűnik mégsem találtak semmit, ami miatt büntető eljárás megindítását kezdeményezték volna

- kezdte posztját Kassai Dániel.

Hozzátette:

A törvény szerint, ha egy nemzetbiztonsági ellenőrzés során kockázati tényező merül fel az átvilágított személlyel kapcsolatban, akkor az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatója tájékoztatja a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős minisztert, vagyis Pintér Sándor belügyminisztert. Ha volt ilyen tájékoztatás, akkor azt Pintér Sándornak meg kellett kapnia. Ennek bebizonyítása lehetséges, ugyanis a Nemzetbiztonsági Bizottság, ha valamely nemzetbiztonsági szolgálat jogszabályellenes működését észleli, ténymegállapító vizsgálatot folytathat le, amely során betekinthet a nemzetbiztonsági szolgálatok nyilvántartásában lévő, egy adott ügyre vonatkozó irataiba is.

"Ha kiderül, hogy Pintér hallgatott, akkor neki is vállalni kell a politikai következményeket, mint ahogy Varga Juditnak is, de felelős lehet az Alkotmányvédelmi Hivatal a Völner vizsgálat alatt regnáló főigazgatója is, hiszen hogy lehet az, hogy az ő munkatársai nem, de Nemzeti Védelmi Szolgálat kiszúrta, kinyomozta és feljelentésük során az ügyészség tovább vitte az ügyet" húzta alá Kassai.

Hozzátette:

Völner Pált most 83 millió forint kenőpénz elfogadásával gyanúsítják, rajta kívül azonban többeknek kell vállalni a politikai és szakmai felelősséget is. Az Alkotmányvédelmi Hivatal hibázott, hiszen az tudható, hogy ők nem tettek feljelentést kétszeri nemzetbiztonsági ellenőrzés után sem, noha a törvény kimondja, hogy nemzetbiztonsági kockázat áll fenn, ha az ellenőrzött személy nem alkalmas jogviszonyának illetéktelen befolyástól mentes ellátására.

A hvg.hu emlékeztet, Völner Pált, Varga Judit igazságügyi miniszter helyettesét december 7-én gyanúsította meg vesztegetéssel a Legfőbb Ügyészség. A gyanú szerint a politikus rendszeresen fogadott el kenőpénzt Schadl Györgytől, a Magyar Bírósági Végrehajtó Kar elnökétől 2018-tól 2021-ig, összesen 83 millió forintot. Völner a róla szóló hírekre úgy reagált: nem követett el bűncselekményt, de lemondott az államtitkári pozíciójáról. A fideszes politikus mentelmi jogát az Országgyűlés felfüggesztette.

Forrás: hvg.hu

Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ennyit az átvilágítás megbízhatóságáról !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Néro
Mi a gond a Nemzethy Nagy Magyar Csutiland AVH-val ? Teszi amit a csuti görény meg bandája elvár tőle.
Agykárosult savazói meg tapsikolnak hozzá.
Velejéig rohadt egy ország ez tolvajokkal meg hazug díííísz-nyókkal teletömve.
De hát a rohadt halfej pont ugyan olyan mint a savazói által fentartott Rá-kus teste.
Egyszer eltűnik ez a tróger tolvaj alja mocsok NER és a történelem könyvekben is csak egy sort fognak jelenteni. Egy Nemzet Szemetei.
Nessy
Ennyit az átvilágítás megbízhatóságáról !
K-2SO
Pintér egy vén geci maffiózó.
Persze Pintér ezt élvezi, mert enélkül egy senki lenne - AHOGY AZ IS !!!

Magyarország miniszterelnökei tehetségtelenek, vagy bűnözők - nincs kivétel !!!
jesz
hahaha...méghogy Pintér is felelös? nyihaha...
Ember nincs az országban, aki meg merné pendíteni a felelősségét...
...még Orbán sem...

Ez van kéremszépen...

Nem árt tudni, az országot két hatalmasság irányítja: Matolcsy és Pintér... Aztán egy hosszú gep, majd Orbán...ő a szóvivőjük.
Emmersson71
Bezzeg egy nyomorult takarítónőnek már lassan B típusú átvilágításon kell átesnie, hogy felmoshasson egy plázában!
Lepényleső
...ő ha érintett,a politikai felelőséget biztosan fogja,(eddigi élete nem ezt bizonyítja?)
- a felelőséget két kezével,minden egyébbel,- sokak szerint akár emberek életével
biztos kézben tartja?
ómió
Csak nem a "városházi átvilágítással" volt kompatibilis?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.