Veres István Attila jegybankos munkáját nem érinti, hogy felesége köztársasági elnök lesz. Ismerje meg Magyarország első first gentlemanjét, aki egyébként a magyar aranytartalékot kezeli. „Veres István az MNB Pénz- és devizapiaci igazgatóságát vezeti. Feladatai ellátására a házastársa jelenlegi vagy jövőbeni tisztsége nincs hatással” – közöltje megkeresésünkre a jegybank. Bár Novák Katalin férje nem tartozik a közéletben legjobban exponált politikus-házastársak közé, a sajtó korábban már foglalkozott vele. A Magyar Narancs 2019-es cikke szerint a közgazdász végzettségű Veres Istvánt Matolcsy György érkezése után, egy nagyobb tisztogatási hullámban elküldték a jegybanktól, azonban – állítólag – Balog Zoltán, az emberi erőforrások akkori minisztere kérésére visszavették, előléptették és fizetésemelést is kapott. A kormányközeli KESMA alá tartozó Origo 2018-ban úgy jellemezte Veres Istvánt, mint „az ember, aki a magyar aranytartalékot kezeli".

Forrás: rtl.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Matolcsy elküldte az elnökasszony férjét?...na, az elnökasszony megmutathatja, ki is az úr a házban..Matolcsi kötheti a gatyáját. Baja nem lesz ebből, de jó lesz résen lennie.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.