A sportoló azzal vádolta meg az apját, hogy az testileg, lelkileg és szexuálisan is bántalmazta őt és az édesanyját is.

Megszólalt Szilágyi Liliána apja: nyílt levelet írt a lányánakFotó: Szilágyi Liliána/Facebook

Szilágyi Liliána bejelentése, miszerint az apja kiskora óta bántalmazta, bombaként robbant szerdán a sajtóban. A lány közzétett egy bejegyzést a közösségi oldalaira, néhány sokkoló fotóval kiegészítve, illetve ezzel egyidőben megjelent vele egy interjú is: hosszan vallott a borzalmakról D. Tóth Krisztának az Elviszlek magammal című műsorában. Azóta számtalan oldal foglalkozott a témával, előszedve a sportoló korábbi nyilatkozatait, amelyek így teljesen új fénytörésbe kerültek.

Most pedig megérkezett a válasz is Szilágyi Zoltántól, egy levél formájában, amelyet a lányának címzett, és az origo.hu-hoz juttatott el. A lap ezt változtatások nélkül közölte:

„Kedves Liliána!

Hat éve teszed velem, amit teszel, eddig csendben tűrtem. Most, hogy már a húgodat is belekeverted, s mindezt a nagy nyilvánosság előtt, először és utoljára meg kell szólalnom-szintúgy a nyilvánosság előtt. Ezt követően nem kívánok a sajtóban védekezni vagy magyarázkodni, mert amit állítasz, az ellen nem lehet védekezni, hiszen hogyan bizonyítsam, hogy sosem vertelek vagy bántalmaztalak sem Téged, sem édesanyádat, sem húgodat…ugyanakkor az ügyben a kijelentéseid miatt általam indítandó büntetőeljárás során ez várhatóan tisztázódni fog.

Aki valóban ismer engem és Téged, az úgyis tudja az igazat. Bármit is állítasz, szilárdan kitartok a hat évvel ezelőtti elhatározásom mellett, azaz bármennyire is tönkre akarsz tenni ezért vagy azért, illetve bármennyire próbálod magadra irányítani a figyelmet: nem támogatlak tovább anyagilag sem Téged, sem édesanyádat, ennek valódi okát pedig mindketten pontosan tudjátok. Minden egyes hamis szavad egy-egy késszúrás a szívembe, de nagykorú vagy és felelős a saját döntéseidért, cselekedeteidért. Azt csak remélni merem, hogy egyszer, amikor majd szembenézel azzal, hogy mit tettél, Te meg tudsz majd bocsátani magadnak. Addig viszont arra kérnélek – amit már korábban is kértem Tőled-, hogy a Szilágyi név helyett viseld édesanyád családnevét, mert nem hiszem, hogy akár a Te, akár az én vonatkozásomban a továbbiakban bármilyen okból is indokolt lenne, hogy te Szilágyi Liliánának nevezd magad.”

Forrás: origo.hu
Fotó: Szilágyi Liliána/Facebook

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
Pfffffffffffff!! Most légy okos domokos!!! Hol az igazság??? Ezt csak ők tudják!!!
Borzasztó lehet így élni. de hogy nagy baj van mindkét félnél az biztos!!!:DDD
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Én egy percig sem hittem ennek a nőnek a szavát. Mint a rendőrnőnek sem.
ágimami
Pfffffffffffff!! Most légy okos domokos!!! Hol az igazság??? Ezt csak ők tudják!!!
Borzasztó lehet így élni. de hogy nagy baj van mindkét félnél az biztos!!!:DDD
Emmersson71
Nem tudjuk, mi van a háttérben, de az biztos, hogy a rágalmazás ténye valós, ugyanis a Liliána kijelentései ALKALMASAK rágalmazásra, így a bizonyítási kényszer az úszónőn lesz, ha az ügyvéd beperli! Ha tudja bizonyítani az állításait, akkor lesz az apja bajban. Viszont a levélben ez áll: "az ügyben a kijelentéseid miatt általam indítandó büntetőeljárás során" - ez pedig perindításra utal.
Meglátjuk...
Emmersson71
Alábbi egy 6 éves cikk. Szilágyi levele így kezdődik: "Hat éve teszed velem, amit teszel...".
Ha Liliána vádjai igazak, akkor itt már nem lenne őszinte a mosolya..szerintem. De majd meglátjuk, akár itt is kényszeríthette az apja mosolyra, lehet, hogy 20x fényképezték őket, mire a zsarnok fater rábólintott a kép leközölhetőségére! (fotós nyilván emlékszik, ha nagy hűhó volt)

www.vizipolo.hu/sajat-klubjaban-folytathatja-szilagyi-liliana/
Pálinkás Pál
no mi van horizont...vajon ki az áldozat?...
lampa laz
"nem támogatlak tovább anyagilag sem Téged, sem édesanyádat, ennek valódi okát pedig mindketten pontosan tudjátok." Na vajon miért?? Nagyon úgy néz ki, h ez család már nincs egyben. Aztán még az is érdekes, h pont a fideszes rigónak, az origónak küldte el a nyílt levelét közlésre.
Pálinkás Pál
@Horizont: bírom amikor mindent próbáltok megmagyarázni, ha megszólal a másik fél is..
" Péterfy Novák Éva írónő "...ő biztos képzett pszichológus, ha így ért az elemzéshez..ja...mégsem?...
Pálinkás Pál
@Horizont: kinevezte magát szakértőnek?...gyerekes vagy...
Nyírfa
Ha én édesapa lennék, és velem történne egy igaztalan vádaskodás a gyermekem felől, tehát, ha édes apa lennék, biztos, hogy nem írnék nyílt levelet a lányomnak, biztos, hogy nem perelném be, de állnék ártatlanságom tudatában a bíróság elé, ha már a gyerek oda citált. A kapcsolatunkat nyilván súlyosan érintené ez az ügy, de fogalmam sincs, a továbbiakban mit tennék vagy mit nem.
Pálinkás Pál
@Horizont: biztos azért nem tudtam hogy kicsoda, mert világhírű pszichológus, akinek a nevét rajtam kívül mindenki fujja, igaz??? nevetséges vagy!!!
Aki Én
@Pálinkás Pál: mi alapján lehet ebből eldönteni az igazságot?
Emmersson71
@Horizont: Te pedig prejudikálsz! Esélyt sem adva annak, hogy az apának van igaza.
Kicsit arra emlékeztet engem ez a sok előítélet, amikor 99%-ban az anyának ítélték a gyerek(ek)et válás után. Nulla vizsgálat, csapjunk a lecsóba...
Pont azért kell megvizsgálni a helyzetet, mert volt rá példa, hogy a gyerek hazudott, rágalmazott! És pont azért szükséges, mert nem szabad, hogy általánosan bevett szokás legyen helyből elhinni egy vádat, még akkor sem, ha az esetek 95%-ban valóban az apa az agresszív, zaklató és molesztáló!

Egy percig nem állítom, hogy nem történhetett úgy, ahogyan Liliána mondja. De hagyjunk egy szikrányi esélyt annak, hogy mégsem!
ESCOBAR
S mit kap a család ezért a színjátékért?
Emmersson71
@Horizont: De, a mentalitás a világban pont ilyen - azonnal a vádló gyengébbnek ad igazat a társadalom!
Emmersson71
@Horizont: Mondom a társadalom! A 3. fél, a közönség...a kibicek.
Még jó, hogy a megvádolt visszaszólhat! Ne bassza már meg a jó isten, hogy még ez is bűn!
Emmersson71
@Horizont: VISSZAvádló! NAGYON nem mindegy!
Emmersson71
@Horizont: Pont független a dolog a végeredménytől :)
Ha dr Szilágyi verte a lányát és még molesztálta is, a nagyközönség már tegnap beárazta őt, hiába nincsen bizonyíték!
Emmersson71
@Horizont: Nem az apát védem, hanem a prejudikálás ellen szólok!
Emmersson71
@Horizont: Igen. ÉN nyitva hagyom a lehetőséget minden lehetőségre. Nem hazugozom le Liliánát, de nem vádolom az apát sem. És fordítva sem...
ESCOBAR
@Horizont: Nem azt írtam, hogy mennyit! Mit?!
ESCOBAR
@Horizont: Türelem! Ki fog derülni! Hamarosan! Mint ahogy apa levelére se számítottunk! A édia nagy úr!
:-)
ESCOBAR
@Horizont: Kérdőszó!!! A publicisztikai stílusra azonos módon reagáltam... (Ráadásul nem állítottam, hanem kérdeztem...)
ESCOBAR
@Horizont: Embernek maradni egy embertelen világban?! Ha egyszer könyvet írok, ez lesz a címe!
Katalina62
@Aki Én: nem engem kérdeztél ugyan, de szerintem sehogy! Egy állítás egy tagadás! Ennyi! Mindkettő igazat mondhat, de hazudhat is! Bizonyítani egyikük sem tudja igazán, a maga állításait! Ez a baj az ilyen esetekkel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.