Több nyílt üzenetváltás és nézeteltérés után a két politikus csütörtökön ült össze Hódmezővásárhelyen.

Márki-Zay és Jakab Péter találkozója: sok kérdésben még mindig nem értenek egyet Fotó: Jakab Péter/Facebook

Mind az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, mind a Jobbik elnöke az ellenzéki egység megerősítéséről írtak közösségi oldalukon, amikor megosztották a megbeszélésen készített fotót. 

Az elmúlt időszakban volt néhány nyilvános üzengetés. Márki-Zay Péter is többször megszólalt a médiában az ellenzéki egységről. Én szerettem volna, hogy ezt az üzengetést befejezzük, és négyszemközt beszéljünk az ellenzéki egység megőrzésének fontosságáról.

– nyilatkozta a telex.hu kérdésére Jakab Péter. Több részletet nem árult el arról, hogy miről beszélgettek zárt ajtók mögött. De annyit elárult, hogy egy „hasznos, jó beszélgetés volt”, illetve hogy „barátkoztak”.  Jakab szerint ez most különösen fontos, hiszen az ellenzéknek egységes erőt kell mutatnia, ehhez pedig az kell, hogy a vitás kérdéseket zárt ajtók mögött, civilizáltan tudják rendezni. Ezért is látogatott el Hódmezővásárhelyre, ahol szerinte minden vitás kérdésről nyíltan, őszintén tudtak beszélgetni.

Van egy csomó téma, amiben egyetértünk, és van néhány kérdés, amit másként látunk

– mondta. Kifejtette, hogy a miniszterelnök-jelölt szerint több kérdésben sikerült is közelíteniük az álláspontjaikat, de még bőven maradtak nézetkülönbségek. Az egyik biztosan az, hogy a Jobbik mennyi pénzzel száll be az ellenzéki kampányba, a másik pedig az, hogy a Jobbik nem támogatja a hetedik frakciót. 

Forrás: telex.hu
Fotó: Jakab Péter/Facebook

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
A választásokig, még annyi "kellemes percet" fognak ezek szerezni nekünk, hogy meg fogunk pukkadni a röhögéstől...!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Namely
Igen, az ilyen találkozók olyanok, mint az ENSZ, EU, NATO, klímacsúcs, G8, G20, stb, ahol mindenki mosolyog, a végén közlik a nagyon ütős "sok mindenben egyetértünk, és van néhány kérdés, amiben nem" zárónyilatkozatokat.

Utána hazautaznak, a mosolyország véget ért, és ismét minden tárgyalófél emlegeti a másik ***** anyját.
namihami
@Horizont: @human: Nem mondhatok mást, mint amit eddig mondtam---ÁMEN, úgy legyen! Végződjék a dolog a Ti nézetetek szerint.
De a félelmem és idegenkedésem, főleg az eddigi tapasztalatok alapján, számomra legalább is, nem irreálisak. Kicsit túlzottan sok a ""megtisztuló és a nemzet érdekeit (nem tudni miért-mennyiért), de időben felismerő és átálló politikus a hazai politikai palettán. A mi (MI) érdekünk a Ti nézetetek alapján lenne helyes úton, de amíg (ha sikerülne és eltelne kb egy év) nem bizonyítja a mostani álláspontját, addig bennem él a kétely. És ha sikerül, még a választás megnyerése utáni intézkedéseit is kiváncsian várom.
De: ""Let It Be!""
namihami
@Horizont: Orbánról is ezt hittük és így is indult! Oszt, hová jutottunk?!?!
namihami
@Horizont: Ezért fogom be az orrom (feltételezhetően nem csak én) és adom le a voksot tavasszal rá.
És aztán: ""A remény hal meg...""

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.