Csütörtökön késő délután Tápiószecső és Sülysáp között történt az eset.

Szembement egymással két vonat – A MÁV elárulta, mi okozta a hibátFotó: MÁVINFORM/Facebook

Tápiószecső állomáson 17 óra után néhány perccel a Budapestre tartó Z60-as vonat (3333) annak ellenére indult el, hogy a vasúti jelzőberendezés részére tiltó jelzést mutatott, miközben Sülysáp felől a Szolnokra tartó Z60-as vonat (3356) éppen az állomáshoz közeledett

– írja a MÁVINFORM a Facebook-oldalán. Hozzátették:

A két vonat egymástól biztonságos távolságra megállt, balesetveszélyes helyzet nem alakult ki. A Sülysáp irányából érkező vonat utasait a katasztrófavédelem segítségével szállították le és kísérték be Tápiószecső állomásra.

Ezután megindult a helyszínelés, ami 20 óra után fejeződött be – így volt némi fennakadás.  Csütörtök késő délutántól Sülysáp és Tápiószecső között a vonatok csak egy vágányon közlekednek, a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon 10-30 perccel hosszabb menetidőre és vonatkimaradásokra kell számítani.

A Keleti pályaudvarról 18:10-kor Békéscsabára induló Békés IC (IC 748) Szolnokig a 18:15-kor induló Z60-as vonat (3318) menetrendje szerint közlekedik, Szolnoktól várhatóan 25-30 perces késéssel indul tovább Békéscsaba felé.

Fotó: MÁVINFORM/Facebook

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.