Minden nehézség ellenére Magyarországot nem törte meg a koronavírus-járvány – mondta a kormányszóvivő szombati videójában boldog új évet kívánva minden magyarnak határokon innen és túl.

Szentkirályi Alexandra a kormány hivatalos közösségi oldalán közzétett videóban kiemelte: a vírus nem csak az egészséget, hanem az eddig elért gazdasági sikereket, a munkahelyeket és a közösségi életet is megtámadta. Azonban minden beteget el tudtak látni, mindenkinek jut vakcina, és mára a lakosság nagy része felvette az oltást, a többség pedig már a megerősítő oltást is.

Hangsúlyozta:

a kormány intézkedéseinek köszönhetően a magyar gazdaságot növekedési pályán tudták tartani, a járvány ellenére is nő a gazdaság és a foglalkoztatottak száma.

Szentkirályi Alexandra rámutatott: a jó gazdasági teljesítmény teszi lehetővé, hogy a járvány miatti ezermilliárdos kiadások ellenére is folytatni lehessen a béremeléseket.

Január elseje béremelést hozott az ápolóknak, az orvosoknak, a rendőröknek, a katonáknak, a pedagógusoknak, a szociális- és kulturális dolgozóknak, valamint emelkedik a minimálbér és a szakmunkások minimálbére is

- ismertette.

A kormányszóvivő közölte: a gyermekes családok támogatásait nem csak megőrizte, hanem bővíti is a kormány. Februárban a gyermekes szülők családi adóvisszatérítést kapnak, és január elsejétől a 25 év alatti fiataloknak pedig nem kell személyi jövedelemadót fizetni. Az idősebbeket nyugdíjemelés, februárban pedig 13. havi nyugdíj segíti – jelezte.

Kijelentette:

a kormány a járvány ellenére is minden feltételt megad ahhoz, hogy megőrizze Magyarország biztonságát, már nyolcadik éve gondoskodik a határvédelemről.

Brüsszel újabban már nem csak a migránsok betelepítését akarja az országra kényszeríteni, hanem azt is, hogy engedjék be az LMBTQ propagandát az óvodákba és az iskolákba – mondta a kormányszóvivő. Hozzátette: a gyermekvédelmi népszavazáson erről mindenki elmondhatja a véleményét.

Magyarországnak idén aközött is választania kell, hogy megy tovább a megkezdett az úton előre, vagy visszatér a 2010 előtti kudarcos korszakhoz, amikor pénzügyi összeomlásról, munkanélküliségről, megszorításokról, rezsiemelésekről és adóemelésekről szóltak a hírek – mondta Szentkirályi Alexandra. Hozzátette: "Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra".

Forrás: MTI

Címlapkép: Facebook

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
@Málna: ma, 12:39
Nem tudod miből lesz kifizetve, de szerinted nincs is jelentősége?
Nincs a közeledben egy józan, értelmes ötödikes, aki lektorálná a hozzászólásodat elküldés előtt?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
teuton
@Málna: Hülyegyerek! Azt kell összehasonlitani, ami összehasonlithato! Ez a statisztika egyik alapja! Te kivel vagy összehasonlithato, aki napi 25 oraban kommentel? Volt egy ilyen itt, a hascsikari, neha hajnali 4töl este 22ig napi 50-100 kommentet adott le. Te vagy az, vagy ugyannak a cegnek dolgozol? Hogy miert a minimalbert hozom fel mindig összehasonlitasi alapnak? Mert abbol minden embernek meg kellene elni tudni! Legalabbis normalis orszagokban, demokraciakban, szolidaris tarsadalmakban! Ezek neked persze ismeretlen fogalmak, pedig magyarul vannak! Az allaskeresesi jarulek/munkanelküli segely sem annak jar a rothado nyugaton aki nem AKAR dolgozni (mert arra törvenyi rendelkezesek vannak!), hanem aki valami ok miatt nem tud! Az atlagbert azert nem lehet, mert MOon a dolgozok 2/3a az atlagber alatt keres! Nem CSAK EN hasonlitgatok össze, hanem pl. az energiaarakat a Nyugattal a kormany! Csak azt "felejtik el" összehasonlitani, hogy mennyi a fizetes, ill. abbol mennyit lehet ugyanabbol a termekböl vasarolni es mennyi megtakaritas marad meg a ho vegen belöle? Rendben, akkor hasonlitsuk a te fizetesed egy nemettel, ne a minimalbert! Mit "dolgozol" a berkommenteles mellett es mennyiert? A trollkodast nem lehet összehasonlitani, mert azert a nemeteknel nem fizet senki! Nehogy kifogasokkal titkolozz, en elarulom, kb. 12 euros oraberbert kapok es 90%ban en szabom meg, mikor dolgozom. Havi kb. 500 eurot tudok megtakaritani, neha meg többet is. Na most te jössz! Persze, hogy nem fogsz valaszolni... Ja, meg 1 megjegyzes: Nemetorszagban a letminimum alatt keresöknek (havi kb. 420ezer ft NETTO) nem kell sem jövedeladot fizetni, sem nem vegrehajthatok, függetlenül az eletkortol. Mi a helyzet a magyar 80ezres kisnyugdijassal? Az utolso fillerig mindene elvihetö...
Clavigo
@teuton: Ennek " román putris félkegyelműnek " ,(,Málna nevű hulladék ) ,,nem kellene magyarázkodni...
Málna
@teuton: Analfabéta! Az agyadra ment az állandó összehasonlítás és minimálbérezés.
Képzeld, nagyjából én is annyit keresek itthon, mint te ott, de én 100%-ban eldönthetem, hogy mikor dolgozom. Na, puff...:-)
teuton
@Málna: Analfabeta! Ha eldöntheted 100%ban mikor dolgozol, akkor miert vagy itt napi 25 oraban? Ja, a matek kifogott rajta... Azt meg nem arulod el mit es hol dolgozol. Talan Andersennek hivnak, vagy Münchhausennek...
Málna
@teuton: Hogy eldönthetem, mikor dolgozom és hogy itt vagyok egész nap - ebben hol az ellentmondás? Mit nem értesz, analfabéta?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.