Akár 14 fok is lehet hétfőn napközben, bár helyenként akadhatnak kisebb esők, záporok. Az északi megyékben és a Kisalföldön erős széllökésekre figyelemeztet a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn a gyakran változó felhőzet mellett többórás napsütés elsősorban az északi megyékben lehet, de rövidebb időszakokra másutt is kisüthet a nap. Helyenként kialakulhat kisebb eső, zápor. A nyugatira forduló szél északon megerősödik, másutt mérsékelt vagy élénk lesz a légmozgás. A hőmérséklet kora délután 8, 14, késő este 2, 8 fok között valószínű.

Tavaszias idővel indul a hét, északon erős széllökésekre figyelmeztetnek

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A meteorológiai szolgálat a széllökések veszélye miatt négy megyére – Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád, Heves és Győr-Moson-Sopron – elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki. Mint írják, napközben az északi megyékben helyenként viharossá fokozódhat (~60-70 km/h) az északnyugati szél, a hegyekben 80 km/h-t meghaladó széllökések is előfordulhatnak. Délutántól fokozatosan mérséklődik a légmozgás.

Hétfő éjjel nyugat felől ismét erősen megnövekszik a felhőzet, csak kevés helyen maradhatnak kissé felhős tájak. Főleg az éjszaka második felében fordulhat elő néhol gyenge eső. A délnyugatira forduló szél néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +6 fok között alakul.

Kedden általában közepesen vagy erősen felhős idő valószínű. Az ország északi, északkeleti felén lehet vastagabb a felhőzet, főleg ott fordulhat elő helyenként eső. A déli, délnyugati szelet többfelé kísérhetik erős, néhol időnként viharos lökések – emiatt elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adtak ki Zala, Veszprém és Somogy megyékre. A maximum-hőmérséklet 6 és 14 fok között várható, északkeleten mérhetik az alacsonyabb, a délnyugati tájakon a magasabb értékeket.

Forrás: met.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rizikó
Tegnap pár tesót már motorozni láttam. Na én nem voltam ennyire bátor, igaz a vas is javíttatni van!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.