Az amerikai Foreign Policy összeállítást készített arról, milyen választásokra kell figyelni a világban 2022-ben. Az összeállításban nagy figyelmet kap Magyarország is, ezt a cikket szemlézte most a HVG360.

Orbán az ország hűbérura, lecsapott és kiterjesztette csápjait – nem lesz kétharmad a Foreign Policy szerint

2021-ben az amerikai szélsőjobb rákattant Magyarországra: Tucker Carlson a Fox Newstól fő műsoridőben áradozott Orbán Viktorról és azt hangoztatta, hogy az USA-nak követnie kellene az önjelölt autokrata drákói bevándorlás politikáját, illetve keresztény etnikai nacionalizmusát. 

Orbán Viktor az országot hűbérbirtokként kezeli, de a tavaszi választásokon eldől, hogy mi lesz vele a továbbiakban:

marad hűbérúr vagy leminősül hűbéressé.

Ő maga büszkélkedik az illiberális demokráciával, de az utóbbi 10 éve pontosan illusztrálja, miként tud egy demokratikusan megválasztott vezető látszólag törvényes eszközökkel tekintélyuralmat csinálni egy országból, mutatja be a cikk szerzője.

Már 10 éve új alkotmányt vezetett be, amely alávágott a fékeknek és ellensúlyoknak, a bíróságok függetlenségének, az emberi jogok védelmének. Azóta pedig lecsapott az újságírókra, a civil szervezetekre, miközben kiterjesztette a sajtóra a hatalom csápjait. 

- fejtette ki a cikk írója.

Az biztos, hogy a Fidesznek ezúttal nem lesz kétharmada. Viszont az egyelőre bizonytalan, hogy van-e elég lendülete az ellenzéki tábornak és így rá tudja-e kényszeríteni Orbánt, valamint annak politikai gépezetét, hogy lépjen le a hazai és a nemzetközi közélet színpadáról. De ha netán nem is sikerül távozásra kényszeríteni, a másik oldal még mindig vigasztalhatja magát azzal, hogy képes volt legalább valamennyire megnehezíteni a kormányfő dolgát

- hangsúlyozza a Foreign Policy elemzése.

Forrás: HVG360

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Eddig is csak csalásokkal, szemfényvesztéssel tudott egy kisebbségi támogatott hazaáruló kétharmaddal rombolni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gauntlet
Kevés. ha maradnak: Tragédia.
Máris megkattantak és Brüsszeleznek.
simmering73
@KisTehen: Meg lesztek töcskölve, Bimbó.
Nyírfa
Kétharmada, biztos, hogy nem lesz. De, hogy ki győz, ebben a pillanatban megjósolhatatlan.
A tét nyilvánvalóan az ország becsülete, méltósága, európai léte, egyáltalán: a léte.
csak úgy....
@KisTehen: neked az miért jó,ha továbbra is egy örült kormányozza az országot?
mondjam én is,hogy "HAHAHAHAHA " ?
Nessy
@KisTehen: Áruld már el, miért gyűlölöd a embereket, akik másképp gondolkodnak, más a véleményük, mint amit te gondolsz?
Pálinkás Pál
amíg a maki színen van, orbán nyugodtan aludhat...
Eladott Ország
A bűnöző román cigánynak, és politikai prostituált bandájának a börtönben van a helye! Vagy Európa vagy Ázsia és totális gazdasági csőd! Csak a fidesz volt képes ilyen rövid idő alatt padlóra vinni az országot, megszüntetni a demokráciát, elveszíteni Magyarország becsületét.
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/141730736_4119532858098247_4866802608217108082_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-5&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=1u9D9hRcj4MAX-TR8eM&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=00_AT8cpWCj-d-QxYYHRMfgVNk1DxfGB3VlY-C0adwp3B2J-A&oe=61F90FA8
Csak a fidesz volt képes Európa közepén egy aljas diktatúrát kiépíteni és egy ország hírnevét teljes mértékben tönkretenni
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/68982374_664532910693286_8360815064764121088_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-5&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=8mKJ5hNh12UAX8mWS14&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=00_AT9zXdTUVRkIYAX-BRZkqG4R5RNm2ugs8-xTCLtgTJhGRw&oe=61F6B1FD
Nessy
@KisTehen: Akkor viszont mondhatná szebben is kis lovag a véleményét az ellenzékről!
ómió
Szóval, akkor, ez a neobolsi kanászkürt már megint jól kihazudozta magát!
csak úgy....
@KisTehen: értem,te inkább a nyomort választod! :) passzol hozzád a neved...
csak úgy....
@KisTehen: és mindezek kölcsönökböl! :) dübörög az infláció,szararabb még sosem volt a forint, az államadósság csúcsot döntött..
te egy ritka optimista és nagyon buta boci!
Nyírfa
@KisTehen: Tegnap az egyik cikk alatt @Horizont: mondott egy nagyon fontosat: Gyurcsány tud a hibáiból tanulni. Orbán odáig sem jut el, hogy felismerje, már nem is hibákat vét, hanem bűnöket követ el. A legvisszarettentőbb vele kapcsolatban az, hogy mindezt tudatosan teszi. Talán te is látod, csak védeni kell a mundér becsületét.
Azt mondod, nem akarsz még egyszer 2006-ot: hidd el, én sem. Amit a Kubatov-gárdák műveltek a fővárossal, az nemcsak kritikán aluli, hanem minden határt átlépett. Orbán puccskísérlete, remélem, még bírósági per tárgya lesz, mert a tette nem maradhat következmények nélkül.
Egyébként, a DK is fegyelmezett párt, ha az elnökség úgy dönt, hogy Márkival az élen fut neki a választásoknak, akkor a szavazótábora követni fogja, ugyanis, demokraták, és számukra mindennél előbbre való a demokratikus rend helyre állítása.
Azt javaslom, ne örvendezzünk egymás kárára. A jogos ítéletek előbb-utóbb meg fognak születni, az ország fejlődésének az érdeke érvényesülni fog, és az kivétel nélkül, mindannyiunknak jó. A cél a jólléti társadalom, és azt együtt kell megteremtenünk.
Nyírfa
@Horizont: 10.53

Aki autópályán halad, autókkal fog találkozni, nem a meleg ételért sorban állókkal.
A krisnások szóvivője szerint már régen nem arról szól a fáma, hogy a hajléktalanok vagy a népes cigány családok jönnek az élelmiszercsomagokért. Olyan családok jelentek meg az utcai osztásoknál, amelyek külsőleg még őrzik a valamikori anyagi biztonságot. Ezt alá is támasztották az RTL híradó operatőrei és riporterei.
Le kell venni a szemellenzőt ahhoz, hogy minden irányban lássunk.
kissé felnőttem
@KisTehen: vén marha lehetsz ám mikor volt az alma 400-600 forint huzzál haza legelj ott, benzinárról ugye ne irjak 50 azaz ft ért teletettem a skoda MB 1000 -t és ma ha teli rakom akkor 38 ezer u hogy imádd orbáncot borulj a lábai elá imára 1, 30 volt litere és ma???a kenyér a hus a csillagos egekbe mennél gyógyszertárba homályos szemü Holstein frizke ne a képviselők pénzét gondold a kisemberek zsebébe annak max 1 /10 ét ha kapják . ki kábitott el tehén
verőce21
Itt csak az a kérdés, hogy lesz-e 2/3-a a Fidesz koalíciónak, vagy sem! A győzelem nem is kérdés!

Pedig sosem volt még ennyire szükség a Fidesz 2/3-ra, mint most, mert megérdemelné a moslékellenzék!
Rizikó
Csak a Fidesz kétharmad az elfogadható és akkor aztán lehetne elszámoltatni minden kijelentésével az ellenzéket! Nagyon várom!
csak úgy....
@verőce21: @Rizikó: látom,ti ketten álmodozva fos..ok,hogy bukik a gurutok! :)
@Rizikó: nálad shikim,hány éve is tart már ez az elszámoltatási örület!? :)
Nyírfa
@Horizont: De, biztosan járnak. Csak dolgozik bennük egy zsigeri dac, talán otthonról hozták, de érhették őket sérelmek bárhol. Most kiélhetik a dühüket, az agresszióikat, hiszen ettől a kormánytól felhatalmazást kapnak rá. Orbán rettenetesen komplexusos ember, ezt erővel akarja kompenzálni, amivel ki tudja vívni a hozzá hasonlók szimpátiáját. Igen, ennyi boldogtalan, önmagáról már régen lemondott ember szaladgál az országban. És ők nem a haladást fogják támogatni, mert ahhoz szembenézés kell, felismerések, álláspontok revideálása s a végén a változás.
Aki Én
Eddig is csak csalásokkal, szemfényvesztéssel tudott egy kisebbségi támogatott hazaáruló kétharmaddal rombolni.
Sziszifusz
@Rizikó: 12:28
Csak, hogy tudd, a Fidesz 2010 óta 2/3-os többséggel uralkodik. Ennyi idő nem volt elég az ellenzék elszámoltatására ?
Talán nincs miről elszámoltatni, nem gondolod ?
Jaaa ... most jut eszembe, számotokra az lenne a leginkább kívánatos, hogy Magyarországon nem létezne ellenzéki oldal. Csak a Fidesz lenne, esetleg egy kicsi KDNP.
laja70
@Rizikó: Merjünk nagyot álmodni...
Rizikó
@Sziszifusz: @laja70: Ez a pillanat az, amikor igazat kell adjak nektek!
A Fidesz az elszámoltatásért semmit nem tett! Valószínűleg nem is fog, így az álom megjegyzés is reális!
Nessy
@Sziszifusz: A kamu pártok elszámoltatása is elmaradt, pedig ott még lett is volna mit ! De a kétharmad megérte kormányunknak és pártunknak !
Macskaszem
Le kell csukni orbánt és bűnbandáját, oszt jónapot. Ha mostani ellenzékieket előzetesbe lehet rakni járdafestésért, meg plakátrongálásért, akkor ezeket a mocskos bűnözőket is. Van itt a tarsolyba hazaárulás, hatalommal való visszaélés, közpénz lopás, hűtlen kezelés, és még nagyon sok minden, reggelig lehetne sorolni.
verőce21
Majdnem belealudtam abba, hogy végigolvastam a beírásodat... (14:43) @Macskaszem:
Nyírfa
Magyarország miniszterelnökének a reakciója a Néppárt 2018-as figyelmeztetésére.

" „Ha megpróbálsz kirúgni, elpusztítalak” "

" 168.hu/itthon/orban-viktor-eu-europai-tanacs-fidesz-jogallam-brusszel-illiberalis-valasztas-2022-222857

Orbán, a pusztító.
verőce21
@Nyírfa: "Orbán, a pusztító." - lásd még "Conan, a barbár"! :)
Nyírfa
@verőce21: A címet ismerem, de a filmet még nem láttam, így nem tudom, Conan jó- vagy rosszfiú.
Ha az utóbbi, akkor stimm. :)
verőce21
@Nyírfa: Conan a jófiú...!
Akinek gyerekkori emlékeit meggyalázták a kommunisták...és amikor felnő, megbosszulja rajtuk...!
Nyírfa
@verőce21: Emléket nem lehet meggyalázni, az emlék az emlék, nem jogi alany.
A kommunista nem azt jelenti, amit a magukat kommunistának kinevező nem kommunisták számlájára lehet írni.
Sajnálatos, és nagyon rossz irány, hogy mindig általánosítunk, leegyszerűsítünk, megbélyegzünk. A demagógia tipikusan a kevésbé értelmes emberek sajátja. Márpedig haladni értelem nélkül...még nem volt rá példa a történelem során.
Nyírfa
@verőce21: Amúgy köszi az infót, hogy a tárgynál is maradjak. :)
verőce21
@Nyírfa: Haladni elvek mentén..., vagy alapján! Erről szól ez inkább...
"Kutyaharapást szőrével...!"
csak úgy....
@verőce21: azokkal az elvekkel,csak nem orbánra céloztál? :) vótak neki és még lesznek is, viktor egy tarka elvü személyiség!
kissé felnőttem
@verőce21: te nem moslék vagy hanem szarkupac mewrt a gazdád ezt tette az országgal nyalj csak neki bátran majd lehiggadsz a börtönajtóba
verőce21
@kissé felnőttem: Kedves vagy, mint egy börtönajtó...! :)
verőce21
@csak húgy...: (12:46) butavagy Kerti Törpe!
csak úgy....
@verőce21: az érveid olyan hézagosak mint te! :)
Nyírfa
@verőce21: 12.40

Nagyon nem mindegy, milyen elvek mentén képzeljük és irányítjuk az életünket.
verőce21
@Nyírfa: (22:24) Igen, ezért vannak világnézeti különbségek emberek és embercsoportok között...
csak úgy....
@verőce21: te egy szánalom! :) reggel korán kelj és mondjál még okosakat,- de üres hasra!
kissé felnőttem
verőce 21 ?: mi pénzért veszünk élelmet titeket meg orbán etet hogya hazudjatok és hergeljétek az embereket ki nem szar le ?
verőce21
@Nyírfa: (09:48)Tagadhatatlan!

Egyébként vissza a Conan-hoz..., írod: "Emléket nem lehet meggyalázni, az emlék az emlék, nem jogi alany." - Konkrétan megölték a szüleit a kommunisták!

Tudom, hogy Te szeretsz szófordulatokon lovagolni és megpróbálni abból kihozni valami számodra megnyerő és lehengerlő, lebénító magyarázatot...! - De azt hittem, utánanéztél..., mert így nagyon célt tévesztett a riposztod és elzúgott a semmibe...!

De ugyanakkor elgondolkodtató is ez az igyekezet, hogy miért...? Mi volt a célod vele? Mert engem nem lehet legyőzni, ezt tudhatnád... ezen a blogon legalábbis nem...
Százan is próbálkoztak már... Ugyanakkor, furcsák ezek az üres pufogtatásaid, mert "egy nő, sohasem akar legyőzni egy férfit...!"

Mi lehet a gond veled, körülötted, ami egy "harcias", (de fogatlan) nagymamává késztet...? :)
Nyírfa
@verőce21: tegnap, 19.34

Jó reggelt! Őszintén szólva nézek ki a fejemből: mi van? :)
Azt hittem, beszélgetünk, de úgy tűnik, másról van szó.

Conan: Miért ragaszkodsz ehhez a példához? Mert lehet vele kommunistázni?
Hogy a mi a kommunistaságról a véleményem, azt egyrészt elmondtam, másrészt a történelmünk tele van gyilkolással, erre mindig talál az emberiség ürügyet.
A Conan mint film nem érdekel, mint jeleztem, soha nem néztem meg, ezután sem fogom, te néhány szóban összegezted a lényegét, ennyi nekem elég, tudomásul veszem, hogy számodra ő a jófiú: Conan mint téma, lezárva.

Szófordulatok: lásd mint fent. A bejegyzésed folytatása mint az egész kommented, rólad szól, nem rólam.
verőce21
De még csak magamról sem szól...!

"Orbán a pusztító" - kijelentésedről szól.
Végre egy magyarok érdekeit szolgáló miniszterelnök elleni állásfoglalásodról szól.
Köszönjük de a ti demokráciátokból nem kérünk! Volt itt elég demokrácia Kun/Szamuely-től Kádáron át Gyurcsányig!

És ezt így látja a külföldi elemző is! Csupán annyit megjegyezve, hogy most "nem lesz meg a kétharmad". :)
csak úgy....
@verőce21:" Végre egy magyarok érdekeit szolgáló miniszterelnök..) :)
ma humorosan kelhettél..,örülök!
csak úgy....
@verőce21: nem is kérdeztem, -szerinted orbán tud majd kormányozni a kétharmad nélkül is?
Namely
@Horizont: :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
"Győzni KELL!!!
Magyarországnak annyi ha maradnak.
Gazdaságilag és erkölcsileg is. "
Horizont, 2022-01-07

"Ha a keleti bolsevizmus győzedelmeskedik, akkor a német nép teljes pusztulása fog bekövetkezni, amely szükségszerűen be fog következni. "
Adolf Hitler, 1945-01-30

"Harcra fel, győzni kell"
Ez abból a francia vígjátékból. :D

"2021-ben az amerikai szélsőjobb rákattant Magyarországra: Tucker Carlson a Fox Newstól "
Régen Hitler táborba záratta volna a Fox News minden munkatársát.
csak úgy....
@Namely: másolni tudsz de a logikád szart sem ér!
Namely
@csak úgy...: :DDDDDDDDD
Cáfolj meg. Persze tőled, aki még helyesen írni sem tudsz, és minden alkalommal felmosom veled a padlót, a logika emlegetése több, mint pikáns. :D
Sámannus
Orbántól csak olyan bukással szabadulhatunk meg ha egyenesen a börtönbe kerül. Köztes állapot káoszt teremt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.