Interjút adott a Magyar Hírlapnak Varga Judit igazságügyi miniszter, amelyben több téma is felmerült, arról is beszélt egy interjúban az igazságügyi miniszter, hogy a kormány nem tervez semmilyen cenzúrát bevezetni a gyerekek védelme érdekében.

Varga Judit nekimenne a Netflixnek, agresszív nemzetközi kampányra készül

Fotó: Illusztráció/Facebook/Varga Judit

Varga az első kérdésre – miszerint hogyan néz ki a gyakorlatban az uniós intézményekkel folytatott "csata" – a következőket válaszolta:

Valóban komoly küzdelmeket folytatunk az uniós döntéshozókkal. Sajnos a viták nagy része zárt ülésen zajlik, pedig szívesen bemutatnám, milyen hihetetlen érvelések mentén ragaszkodik egy-egy tagállam képviselője a balliberális fősodorhoz. A legemlékezetesebb ilyen alkalomra talán az igazságügyi tanács tavaly októberi találkozóján került sor, amikor az Európai Bizottság gyermekjogi stratégiájának tanácsi következtetéséről tárgyaltunk.

Ott ültünk lengyel kollégámmal, és csak néztük, ahogyan egyes tagállamok a végsőkig ragaszkodtak ahhoz, hogy az LMBTQ-aktivistákat engedjük be az iskoláinkba. A gyermekek elleni erőszakkal vagy a gyermekprostitúcióval szembeni fellépés, de még a különleges nevelési igényű vagy a fogyatékkal élő gyermekek jogainak biztosítása, sőt a diszkrimináció bármely formájának elutasítása sem volt fontosabb számukra az LMBTQ-lobbi extra jogainak biztosításánál. Hihetetlen élmény volt.

Kitért arra is a miniszter, hogy miképpen kell a gyermekvédelmi törvényt értelmezni az HBO és a Netflix esetében.

A törvény biztosítja, hogy a gyermek nevelésébe a szülőn kívül senki ne szólhasson bele. A szülőnek tehát jogában áll eldönteni, hogy gyermeke milyen tartalmat nézzen például az ön által említett, fizetős tartalomszolgáltató felületeken. A balliberális politikusok hisztériakeltésével ellentétben tehát az új törvény semmiféle cenzúrát nem alkalmaz, nem tilt be filmeket vagy könyveket

Azt is hozzátette, hogy nem szeretnék, 

ha a kiskorúak olyan témákkal és tartalmakkal találkozzanak akaratlanul, akár a szülő engedélye nélkül is, amely az életkori szakaszukkal összefüggő értelmi és feldolgozási képességeikkel nincs azonos szinten.

Varga Judit elmondta, idén Magyarország mellett Franciaországban is választások lesznek, és az európai poltika "tektonikus lemezei" meg fognak mozdulni. 

Agresszív kampányra kell készülnünk, amiből az uniós intézmények már most kiveszik a részüket. Az olyan erényekre, mint a türelem vagy a józan gondolkodás, nagyobb szükségünk lesz, mint valaha, hiszen láthattuk, hogy ha Magyarország megbüntetéséről van szó, a balliberális oldal nem ismer határokat

- magyarázta az interjúban.

Forrás: magyarhirlap.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Libuska, agresszív kampányra készülsz? Igen abban és arrogáns, hazug hisztériában tényleg jó vagy! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
134.bátor
Semmilyen bizonyîtèka nincs,arra amit állît.
Zárt ülès. Mègis,hogyan kène? Igy hazudhat bizonyîtèk,ès következmènyek nèlkül.
Qqberci
@134.bátor: Csak a szokásos formáját hozza...
Ludmilla
hülye leszbikus ribanc... talán beszélhetne a Pegasusról,Völnerről...
Aki Én
Mindig ez a ,,liberális oldal"
Milyen liberálisokról beszélsz? Tele vagytok buzikkal, és látszólag igen elfogadók is vagytok velük, magatokkal. Mi ez, ha nem a liberalizmus alapja?
Kövér elvtárs is megmondta, a liberalizmus egy érték.
RonaGyuri
Libuska, agresszív kampányra készülsz? Igen abban és arrogáns, hazug hisztériában tényleg jó vagy! =))
RonaGyuri
@134.bátor: @Qqberci: ennyit lrtett meg -fogott fel az ott elhangzottakból!!
ómió
"Efftársnyelvre" ez nyilván lefordíthatatlan! Azért "nem értik" már a kezdetek óta!
qunta
@Ludmilla: veled + a hóhérnak kéne találkozni.
jesz
furcsállom, hogy csak lengyel, és magyar vétózó miniszter van a 27 tagországból...elképzelhetetlen, hogy Európa vágyik az lmbtq-ra...ha ez igaz, akkor ezeket kipöccintik a tanácsból, és buzulhat mindenki.
ómió
@Gazella: Értesz te magyarul? Vagy az a hajó már rég elment?
Macskaszem
Mikor a buzi úgy gondolja, hogy más buziknak ne legyen joga buzulni, csak neki, mert fideszeseknek az is jár, mint a CSOK. Mindenki más meg szégyellje magát.
Eladott Ország
Hazánkban nem az LMBTQ aktivistákkal van probléma, hanem azzal, hogy telibeszartátok a jogállamot , demokráciát és qrvára loptok, mintha nem lenne holnap!
Toller Béla
Ökörségeket beszélsz, a gyerek nem a szülő vagyontárgya, rabszolgája, zöldségeskertje ...Némi intelligencia, az kellene neked, aztán mehetnél tovább focizni (ha akkor még akarnál) ...
evacica
Jobb lenne, ha a Völner ügyben lévő szerepedet tisztáznád, persze egy normális országban le is mondana a miniszter! Szép, hogy ez megtörténhet az Igazságügyi Minisztériumban, mi lehet akkor a többiben?! Ez a z Orbáni Magyarország! Szégyen!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.