Nem tudjuk, hogy a forgalomban lévő oltások mennyire tudják majd kicselezni az omikront, de bízhatunk abban, hogy nem okoz majd olyan súlyos megbetegedést, mint a delta variáns – erről beszélt Zacher Gábor toxikológus az RTL reggeli műsorában.

Zacher: hamarosan kiderül, mit okoztak az újévi összejövetelek

Fotó: pixabay.com

Mint a portfolio.hu írja, a szakember szerint vízkereszt után néhány nappal derül majd ki, mit okoztak az újévi összejöveteklek a járvány dinamikájában.

A szakember szerint egyelőre úgy tűnik, hogy az omikron nem okoz majd olyan súlyos megbetegedést, mint a delta variáns, mert ugyan a betegek száma jelentősen emelkedett az Egyesült Államokban, Izraelben, ahol az omikron terjed, de a súlyos betegek és a halottak száma nem emelkedett ugyanolyan arányban, mint a korábbi hullámok idején.

Bizakodásra ad okot, hogy a Pfizer új oltóanyaga egészen előrehaladott állapotban van, és a különböző antitest-terápiák is hatásosnak bizonyulnak az omikronnal szemben, illetve a Pfizer és a Moderna szájon át szedhető gyógyszereit már engedélyezték néhány országban, de ezek csak kezelésre szolgálnak, nem megelőzésre.

Forrás: portfolio.hu

Címlapkép: pixabay.com

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
megint pofázol ?...megíérted hogy többet nem ugatsz hanukás..temetted a magyart terasznyitáskor is...
Bözsi
Mi történne kedves dr, ha végre őszintén nyilatkoznál? Csak úgy egyszerűen! A való igazat... Lécci!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.