Minderre Dobson Szabocs gyógyszerész az általa vezetett Facebook-oldalon, a Koronavírus vakcináción hívta fel a figyelmet.

Szinte titokban, az ünnepek előtt jelent meg egy új szabályozás, ami teljesen betesz a védettségi igazolványoknak

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

A Nemzeti Népegészségügyi Központ karácsony előtt, nyilvános tájékoztatás nélkül megjelent oltási ajánlása többek között azt is tartalmazza, hogy

a fertőzésen való átesettség nem felel meg immunizációnak. Minden esetben teljes oltási sor beadása szükséges.

A szakember azonban észre vette, hogy a „60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet a koronavírus elleni védettség igazolásáról” azt rögzíti, hogy a koronavírus elleni védettség igazolása így történik:

a COVID-19 betegségből (a továbbiakban: fertőzés) e rendeletben meghatározott időn belül történő felgyógyulás vagy az Európai Unióban, illetve a Magyarországon engedélyezett és a lakosság oltására felhasznált COVID-19 oltóanyaggal történt oltás tényének az igazolásával történik.

Mivel jogilag a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlása nem írhat felül egy kormányrendeletet, a gyógyszerész szerint a helyzet elég furcsa.

Még akkor is, ha

"a védettségi igazolvány amúgy olyan a vírusnak, mint a horgolt pulóver a Kalasnyikovnak."

Forrás: privatbankar.hu

Címlapkép: MTVA/Bizományosi: Róka László

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@Pálinkás Pál: Én merek, oltva vagyok, eddig sem kaptam el, te írogatsz reggeltől reggelig a 4 fal között. Nekem alig van erre már időm, valakinek dolgoznia is kell, hogy eltartson benneteket. Talán az átoltottság miatt szerencsétek lesz mint potyázók vírus terén is, mert minél magasabb az átoltottság, annál nagyobb az esély a vírus megállítására. 2024 - re meg engedélyezve lesz az az oltás, amit csak egyszer kell beadni, és végleg elfelejthetjük ezt az egészet. Addig viszont még van egy év.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@Pálinkás Pál: Örülj neki, nyilván más is van még ami miatt nem kapod el, a vércsoport lehet hogy csak az egyik tényező. Ezt csak azért írtam le neked, hogy tisztán láss a témában egy olyan embertől, akinek többek között ez a szakterülete. Nem volt benne semmi bántó szándék, kizárólag szakmaiság.
Pálinkás Pál
@division: nem is úgy reagáltam...és továbbra is hiányolom annak vizsgálatát..hogy mi miért nem kapjuk meg..
division
@Pálinkás Pál: Még amit összeszedtem ez ügyben:
"A vörösvérsejtek felszínén az úgynevezett A vércsoport antigénekhez kissé módosult formában a tüdő hámsejtjein, a légzőfelületen hozzá tud kapcsolódni a vírus, így nagyobb támadási felületet okoz. Legvédettebbek ebből a szempontból a 0-ás vércsoportúak, nekik nincs ilyen A vércsoport antigénjük"
Pálinkás Pál
@division: emlékezz, talán rusvai mondta tavaly..a nullás is megfertőződhet,de nem jut le a vírus a tüdőbe..így nem okoz gyulladást...én is mondtam neked..elkaphatom, legfeljebb taknyolok...esetleg kapar a torkom...
division
@Pálinkás Pál: Mondjuk neked Rusvai nem éppen a kedvenced:-)))
Pálinkás Pál
@division: persze hogy nem, mert ő tudja a valóságot, csak kamuzik...keress rá..van a neten amikor beszélgetnek gödénnyel...ott nem olyan mint amikor meg akar felelni az elvárt rettegő tudósnak..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.