Az atv.hu úgy értesült, az ellenzéki pártok vezetői napokon belül hivatalosan is közölni fogják Márki-Zay Péterrel, hogy ne számítson rá, hogy saját frakciója lesz az új Országgyűlésben. Ezen viszont Márki-Zay Péter nem nagyon lepődhet meg, főleg Jakab Péter ma reggeli interjúja után.

Pofont kapott az ellenzéktől Márki-Zay: nem lesz frakciója
Kép: YouTube

Jakab Péter ma reggeli, Alfahírnek adott interjúja óta világos, hogy a Jobbik nem támogatja a Márki-Zay Péter által igényelt „hetedik frakció” megalapítását. A Jobbik elnöke így fogalmazott:

Én a hetedik frakció kérdésében világossá tettem az álláspontomat. Nem támogatom. Bízom benne, hogy a hat ellenzéki párt egységet fog mutatni ebben a kérdésben is, a miniszterelnök-jelölt pedig nem mehet szembe az egységgel.

A Jobbik vétója önmagában elég lenne ahhoz, hogy ne legyen MZP-frakció

Jakab Péter nyilatkozata önmagában is elég lenne ahhoz, hogy ne jöjjön létre a Márki-Zay-frakció, hiszen annak megalapításáról csak konszenzussal dönthetne a hat párt.

Gyurcsány Ferenc egy nappal korábban nyugalomra intett a Facebookon Márki-Zay Péternek a szerinte nagyrészt Fideszre szavazó idős korosztály covid általi „megtizedeléséről” szóló eszmefuttasása nyomán támadt viharral kapcsolatban. 

A valószínűleg a Pálinkás József vezette Új Világ Néppárt bázisán megalakuló hetedik frakció ellen Jakab azt az érvet használta, hogy annak létrejötte a választói akarat megcsúfolása lenne.

Ha Márki-Zay Péter egy, a gyakorlatban nem létező pártból önálló frakciót akar grundolni, azzal semmibe veszi a választói akaratot. A választók nem kértek sem az Új Világ Néppártból, sem pedig annak miniszterelnök-jelöltjéből

– tette hozzá.

A Jobbik részéről személyesen Jakab Péter közölte is a hetedik frakcióval kapcsolatos elutasító álláspontját Márki-Zay Péterrel Hódmezővásárhelyen, de az atv.hu úgy tudja, hasonló az álláspontja a DK-nak és az LMP-nek is. Több ellenzéki pártból úgy értesültünk, hogy érdemi támogatást egyik ellenzéki párttól sem kapott Márki-Zay Péter kérése.

Forrás: atv.hu 
Címlapkép: YouTube

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Miért lenne ez pofon? Nagy könyörgésre végre a 2020-as decemberi kezdés után 2021 -ben megszületett a hatpárti koalició abból a célból, hogy ez a hat párt előválasztáson választja ki a 106 egyéni jelöltet akik 1-1 felállásban elindulnak a fideSS jelöltjei ellen. A hat párt közös kormányprogramot készit- és kormányalakitás esetén a koaliciós megállapodás alapján és a kormányprogram alapján kormányoznak. Az előválasztás második fordulója dönt a hat párt közös miniszterelnök jelöltjéről.Eddig tiszta?
Ő lett MZP- aki úgy indult neki az előválasztásnak, mint párt nélküli- civil.
A pofont tul. képpen Ő adta a választóknak- amikor arról kezdett el beszélni és szervezkedni, hogy kell neki egy párt, amelyből frakciója lehet. Ez a hatpárti megállapodás semmibe vétele(megjegyzem, amely találkozott a választók akaratával!!!).
MZP egyéni jelöltként élvezi a hat párt teljes támogatását, tehát győzelme esetén ott lehet a parlamentben- ahol is választ, és választható/jelölhető akár miniszterelnöknek is. DE!!- a hatpárti megállapodást nem rúghatja fel,, nem irhatja felül- és nem viseljedhet "vezérként"/kapitánykánt.
Tudomásom szerint menedzser. Na akkor menedzselje a hatpárti koaliciót, tartsa meg azt a lehető legjobb formában.
Az ellenzéki szavazó nem birka- ha mégsem azt teszi a jelölt, mint amit a szavazó elvár tőle- akkor a szavazó büntet, keményen. Legyen intő példa számára az mszp.

Szóval kedves "ujságiró'"- miért is pofon? Miért is keveritek "függetlenként" a xart?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
@Béla333: De miből gondolod ilyen biztosan, hogy pont a támogatás nélküli mak izé fogja megbuktatni a geciket? Ez a szörnyű, a te bizonyosságod. Az elempé 5%-os pártjával is meg akartad (?) buktatni őket, de a makizének még ennyi sincs.

A makizé minden jel szerint az ellenzéket buktatja meg, mivel semmilyen vonzalma/képessége nincs az összefogásra, csak ő maga a király. Egymaga.
Béla333
@Peller Anikó: 15.26
Isten ments, hogy téged meggyőzzelek bármiről is, de azért egy-két gondolat:
1./ Évek óta te írsz ide olyat, hogy orrot befogva is, de össze kell fogni, még az olyan marhákkal is, mint itt egyesek!
2./ Te miből gondolod, hogy felül kell írni az előválasztás eredményét és neked kell eldönteni, hogy az ott győztes miért nem jó választás.
3./ Minden basztatás azt mutatja a semleges választóknak, hogy ezek nemhogy kormányozni nem tudnak, de még a startvonalhoz felállni se.
4./ Az ellenzéket nem Márki-Zay buktatja meg, hanem az olyan fafejű, erőszakos, ostoba, magukat ellenzékinek gondoló valakik, mint amilyen te is vagy.
5./ Ha eléred/eléritek amit akartok és Márki-Zay feláll és elmegy, vagy megbukik, akkor elégedett leszel?
6./ Egyáltalán! Ti mi a pxxxt akatrok egyáltalán most 3 hónappal a választások előtt?

Eddig sem tartottalak valami lángésznek, de a jelek szerint ahogy öregszel, úgy egyre rosszabb lesz a helyzeted...
Peller Anikó
@Béla333: Igen, össze kell fogni és erre végre rájöttek már a "felsőházban" is, képesek voltak, bár fogcsikorgatva, de összefogni hat párt. A hetedik a makizé, egymaga, ám legyen.

Demokratikus Koalíció
Jobbik Magyarországért Mozgalom
Lehet Más a Politika
Magyar Szocialista Párt
Momentum Mozgalom
Párbeszéd Magyarországért Párt

Csakhát nem mindenkivel kell összefogni, hanem csak azzal aki erre hajlandó, ezt kifelejtetted.

Maki az első adandó pillanatban hátbaszúrta a szövetségeseit és valami kis semmi pártocskával akar összefogni, mostmár.

Te abból indulsz ki, hogy a maki hatalmas támogatást kapott az előválasztáson, na ez a te lángeszed. Igen, kapott, a fidesztől ! A fideszbirkák parancsra mentek szavazni a makizére.

Mert ö volt a leggyengébb láncszem és a fidesz arra használta, hogy kiüsse Jakabot aki a legveszélyesebbnek látszott, kidumálja Kalácsonyt és végül kiüsse Dobrevet. A tervezet simán bejött. Te meg azt képzeled. hogy a Maki mindenféle támogatás nélkül, egymaga is nyerhet, lángész.
Béla333
@Peller Anikó: 16.59
Semmit sem tudsz bizonyítani abból amit állítasz. Hogy hány Fideszes szavazott és kire, az is csak a te agyadban duruzsol...
De basztassátok csak tovább Márki-Zay-t, ez a Fidesznek is az érdeke!
Hülyék gyülekezete!
Béla333
Ezektől az agyalágyultaktól a következő ötlet az lesz (a 2018-as értelmi szintjüket látva!), hogy Márki-Zay azzal hogy él, létezik, gondolkodik és egyáltalán hogy el mert indulni egy előválasztáson, ezzel bizonyítja, hogy a Fidesz szekerét tolja. 2018-ban egyszer már nagyon kitalálták a tutit a rengeteg agyukkal, addig gyepálták az LMP-t, amíg a Fidesznek lett 2/3-a!
De mit is csinálnának ezek az okos megmondóemberek 2022 után, ha megbukna a Fidesz? Csak unatkoznának...
Peller Anikó
@karma1: tessék,

"Nem mzp-re szavaztok áprilisban, hanem a 106 képviselőre, - ahol mind a 106 körzetben van most 1- fideszes meg 1 erős ellenzéki összefogásos (na meg a sok apró geci, mint pl a szanyi tibi, a kétfarkúak, meg egypár ilyen szennyes kis fidesz-orbit, de ők nem lesznek mérvadók.)

Miniszterelnököt választani csak az újonnan megválasztott 106 képviselő fog, ott viszont az egységesen fellépő ellenzéki szövetség lesz a jelölő, mert szinte mindenhol az ő embereik a fő megválasztottak (a ME jelölő választás első fordulójában lehetett rájuk szavazni).

Úgyhogy mindenki menjen el szavazni

- listára, a helyi szavazókörzet ellenzéki összefogásos képviselőjelöltjére.

Nem finnyáskodni, szavazni - ott mzp a listán sem lesz - ezt kéne minden duzzogónak megértenie végre!"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.