A visszaélések miatt.

Szerződést bontott Magyarországgal a Pegasus kémszoftver gyártójaFotó: MTI/Kovács Attila

Tavaly világszerte robbantak ki a Pegasus-szoftvert érintő lehallgatási botrányok. Ezt minden országban különböző módokon kezelték és szankcionálták – Magyarországon, ahol az emberek ingerküszöbe már elég magasan van, nagyjából sehogy –, most pedig megérkezett az izraeli szoftver gyártójának reakciója is.

A Pegasus gyártója a világszerte kirobbant lehallgatási botrány nyomán felmondta a szerződést Magyarországgal és Lengyelországgal. A cég a visszaélések miatt a 102 megrendelőből csupán 37-et tartott meg. Az EU-ból csak ezt a két országot érintette a döntés

– írja a nepszava.hu a Neue Zürcher Zeitung információi alapján.

A Gazeta Wyborcza szerint a beszerzést még 2017-ben, a szakminiszter intézte Budapesten. Forrásként átszámítva 6 millió svájci frankot mozgósítottak. Ziobro most azt állítja, nem tudott a törvénytelenségről, de az állam tudja, mit kell tennie a bűnözőkkel szemben.

A lengyeleknél egyelőre még nincsenek bizonyítékok, hogy kik figyelték meg még 2019-ben az ellenzék egyik vezető politikusát, illetve Tusk ügyvédjét, valamint azt az ügyészt, aki hangosan kiállt az igazságszolgáltatás politikai befolyásolása ellen. 

Forrás: nepszava.hu
Fotó: MTI/Kovács Attila

63 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Mi pedig a hírhamisító gyűlöletkeltő közmédiával bontunk szerződést, és ki rakjuk őket minden intézményből, mint macskát szarni, viktorkájukkal együtt, akit az elmúlt évtized rombolásai miatti büntetés mellett még a közélettől is eltiltunk.
Haza küldjük oroszország anyácskájukba az idevezényelt dezinformációs hadsereget hírzászlóaljakat
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ESCOBAR
@Aki Én: Ja, és ha kérehetem, ne vegyél mással egy kalap alá! Tisztelj meg azzal, hogy csak engem méltatsz válaszra! Nem szeretem, ha beskatulyáznak! Mindenkinek tiszteletben tartom a véleményét! Függetlenül vallási, nemi, politikai beállítottságától!
Szóval, légy szíves csak az én NICK-emre kattints, ha nekem akarsz írni! Köszönöm szépen!
Aki Én
@ESCOBAR: Ez most, hogy jutott eszedbe 29 órával később?
De ok, neked majd külön címzek.
Aki Én
@ómió: Rólad meg sajnos lemaradtam, faszparaszt bolsi csicska. Most pótoltam.
Istenakinincsen
Kémszofter kinek kell?Nem lehetne úgy hogy ne kelljen?
Esetleg ha mindenki őszinte lenne,nem hazudozna nem titkolózna,nem csalna nem lopna...
Pillanatnyilag ez még Sci-Fi ,ma még elképzelhetetlen,de érdemes dolgozni rajta:)
ómió
@Aki Én: Faszparaszt bolsi csicskát láttál az elmeosztályon, bolsiék elmebetege!? Szólj az ápolóidnak, gurítsanak téged el a tükör elől! A tetves bolsiságod másrahazudása elleni piruládat meg ne hagyd mindig elgurulni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.