Nem zárható ki az idegenkezűség.

Az olasz ügyészség helyi lapok beszámolója szerint nyomozást indít Homonnay Gergely halála ügyében – írja az Index.hu.

Az egykori íróra, közéleti aktivistára egy római privát klub törökfürdőjében talált rá a Bananon szórakozóhely egyik alkalmazottja, január 1-jén, szombaton. A helyi melegközösség körében népszerűnek számító klub tulajdonosai szombat délben kihívták a mentőket, amikor a magyar író még életben volt, igaz, nehezen lélegzett, és nem volt eszméleténél. Hiába próbálták újraéleszteni, Homonnay Gergely 13.17-kor meghalt.

Nyomozást indítottak Hommonay Gergely ügyében – nem zárható ki az idegenkezűség

Az olasz rendőrség nyomoz az ügyben, és úgy tudni, külsérelmi nyom nem volt a testén, ám találtak mellette egy csomagot, amelyben kokain és GHB, vagy közismertebb nevén partidrog („Gina”) lehetett. A rendőrség droghasználat és túladagolás miatt nyomoz, míg a férfi telefonhívásai és üzenetei alapján próbálja kideríteni, hol és kivel töltötte az utolsó óráit.

Luca Guerzoni ügyész azonban nem tartja kizártnak, hogy más vezetett a 46 éves író halálához, amelyet homály fed, ezért megnyitotta az ügyet „A halál, mint egy másik bűncselekmény hipotézise” címmel – írja a Fidelity House.

A lap hozzáteszi: Homonnay Gergelyről köztudott, hogy ellenzéki aktivista, valamint az LMBTQ-mozgalom támogatójaként Orbán Viktor nagy kritikusa. A barátai szerint Homonnayt követték, sőt megfenyegették, az író pedig féltette az életét. Homonnayt nem sokkal a halála előtt egy másik férfi társaságában látták, akinek azóta nyoma veszett.

A Fidelity House kiemeli, hogy az író Orbán Viktor egyik leghevesebb bírálója volt, és 2018 áprilisában főszereplője volt a tüntetéseknek, amely a magyar miniszterelnök másik nagy ellenségének, Karácsony Gergelynek a főpolgármesterré választásához vezetett.

Olyan polgár, aki jobb, igazságosabb, elfogadóbb országban akart élni, és ezért a célért dühvel és türelmetlenül küzdött Magyarországon és Olaszországban is

– emlékezett meg Karácsony Gergely.

A Fidelity House szerint Homonnay Gergely a magyar kormány célkeresztjébe került, és ezért menekült Rómába 2020 júliusában. Az író aljas nácinak nevezte Novák Katalint – akit Orbán Viktor köztársasági elnöknek jelölt –, amiért a bíróság 2021 decemberében, vagyis kevesebb mint egy hónappal a halála előtt, egy év próbaidőre ítélte.

A félelmeiről Perintfalvi Rita teológus is beszélt, aki jó viszonyban volt az íróval. Szerinte Homonnay csaknem minden nap beszélt arról, mennyire félt Magyarországra jönni, fenyegetik, megfigyelik, követik a mozgását, várják a reptéren, amikor hazautazik.

Gergő rettegésben élt odakint is. Egyik éjszaka egészen konkrétan arról beszélgettünk, hogy vajon eljutunk-e oda Magyarországon is, hogy politikai célzattal meg lehet gyilkolni embereket. A válaszát sejthetik

– írta Perintfalvi Rita Facebook-oldalán.

Forrás: Index.hu

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
" Gergő rettegésben élt odakint is. Egyik éjszaka egészen konkrétan arról beszélgettünk, hogy vajon eljutunk-e oda Magyarországon is, hogy politikai célzattal meg lehet gyilkolni embereket. A válaszát sejthetik.."

Már eljutottunk. A gergő atya-félék biztosan ezt is megáldották.

Olvastátok a Hírklikk cikkét? Fél órája még vezető hír volt, most nagyítóval kellett keresnem.
hirklikk.hu/kozelet/a-hatalom-megtartasaert-orban-elrendelheti-az-ellenzeki-partok-feloszlatasat-is/392016
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@Havanagi: ma, 8.56

A fidesz szinte megszállott viselkedése a német katonák '45-ös harcmodorát idézi meg.
Mindenhová befészkelték magukat, mindenre és mindenkire lőttek, úgy kellett a szovjet hadseregnek házról házra kiszorítani őket. De sikerült, és ez a lényeg, a felszabadításunkért pedig hálásnak kéne lennünk.
Hogy kinek leszünk hálásak, ha megszabadulunk Orbántól, az még nyitott kérdés. Én szeretném, ha magunknak köszönhetnénk meg, de isten az atyám, nem fogom megvetni, ha kapunk hozzá nemzetközi segítséget.
Béla333
Nyilván az osztrák nyugdíjas járt arrafelé is...:

"Hogyan halt meg Váradi András, az igazmondó juhász?"
"... az akkor 84 éves, Bécsben és Felcsúton élő idős férfinak látnia kellett Váradi autójának fényeit, illetve vészvillogóit is, de gyakorlatilag fékezés nélkül csapta el a juhászt."
magyarnarancs.hu/belpol/feloldasra-varo-ellentmondasok-105373
Dr. Proktor
Remélem nem kaptunk a Pegazus mellé még Novicsokot is...
Yoda69
@Havanagi: Hat igen, az is elég érdekes eset volt.
A fideSSes fijuk mar semmitől sem riadnak vissza.
gina
Tiszta mocskos OV stilus, ezktőll a maffia szemetektől mindn kitelik
teuton
Meg kell hallgatni a volt regi fideszeseket is, hogyan jart el velük Orban, ha nem hodoltak be neki. Verölegenyeket küldött rajuk, megfenyegettek es megzsaroltak öket, volt, aki Franciaorszagba menekült elöle. Nem lepne meg, ha kiderülne, valojaban miert lepett ki sok volt politikai vezetö.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.