A magyar állam tulajdonában lévő Hiventures Zrt.-t Kelet-Európa egyik legaktívabb és legjelentősebb kockázatitőke-befektetőjeként tartják számon. 

Orbán Ráhel állhat a milliárdokat költő, Kelet-Európa legnagyobb befektetőjeként számon tartott tőkealap mögött

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A G7 írta meg, hogy a Dealroom adatai szerint a Hiventures Zrt. 175 befektetést hajtott végre 2020 novemberéig.

A lap szerint a Hiventures 2017-től indult el az alapjaival, és közvetítők nélkül kezdett jelentős befektetésekbe. A társaság uniós forrásokat is kezel, de ennél is érdekesebb, hogy

a zrt. a 143 milliárd forint kihelyezhető forrásból 2021 augusztusáig 50,5 milliárdot helyezett ki.

Az ügyben még érdekesebb, hogy ugyan adófizetői pénzből gazdálkodnak, de pontos elszámolást sehol sem találni a költésekről, még éves beszámolók szintjén sem.

A cikk szerint

"startup körökben Orbán Viktor miniszterelnök legidősebb lányához, Orbán Ráhelhez kötik az alap ötletét, és ezt a tippet erősíti az is, hogy hozzá kapcsolódik a kísértetiesen hasonló nevű Divat & Design Ügynökség is”.

Forrás: G7.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
"Orbán Ráhel barátnőjének cége, a Magyar Divat & Design Ügynökség 1 000 000 000 forint állami támogatást kap arra, hogy a magyar divat- és designipar átfogó megújításához és fejlesztéséhez szükséges feladatokat megvalósítsák. Hogy ez mégis mit jelent, azt nem igazán lehet tudni, de nagyon reméljük, sajátláb kisasszonytól fog majd tanácsokat kérni Bata-Jakab Zsófia, akkor ugyanis biztos lenne a siker. Orbán Ráhelnek ugyanis olyan érzéke van a divathoz – természetesen apjával egyetemben – mint szinte senkinek ebben az országban. Nem is kétséges tehát, hogy jó helyre ment az az 1 milliárd forint, hiszen hol máshol lett volna nagyobb szükség arra a pénzösszegre? Természetesen aki komolyan is gondolja, hogy Bata-Jakab Zsófia az, aki a valós döntéseket hozza ebben a történetben, az valószínűleg téved. Igaz ugyan, hogy nem Orbán Ráhel nevén van a cég, mégis elég sok információ utal arra, hogy a valós döntések rajta mennek keresztül. Egy tavaly júniusi exkluzív vacsorán kiderült, hogy Orbán Viktor drága kedves lánya apjától eltérően nem a foci, hanem a divat iránt érdeklődik. Noha sem érzéke, sem szaktudása nincs hozzá, ez mégsem gátolja őt meg abban, hogy a háttérből irányítsa a szálakat a magyar divatszakmában. Ez az 1 milliárd forint közpénz úgy került kiutalásra, mintha csak a család magánvagyona lenne. Kórházakak felújítására, a fóti gyermekváros kilakoltatott árváinak elhelyezésére, de még az otthon családtagjukat ápolók díjának megemelésére sincs pénz, van viszont Orbán Ráhel hobbijára. Ezeket a pénzeket az égvilágon senki nem ellenőrzi, nagy valószínűség szerint sajátláb kisasszony kérhetne 4-5 de akár 6 milliárd forintot is ha úgy tartaná kedve, ahhoz senkinek nem lehetne egy büdös szava sem. Az az ő magánügyük, még akkor is ha a közvagyont harácsolják nap-nap után." A dagadt 3,14csa pelenkadobó versenyen.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2019/03/663526_orban_rahel_pelenka.jpg
Eladott Ország
Orbán a plebejus: Ráhel 15 millióért járt Svájcba, a gazsigyerek Gáspár gyerek 38 millióért dekkolt Angliában, még van másik három kölköm. Azt hiszem lesz mit elszámolni az elkövetkező években, a tolvajbanda után!
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/140391670_1038169926662914_543981857380453594_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-5&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=d9LejYnaMecAX9MRq1t&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=00_AT8bqsHCIjt7B_4ndVLYKiwQtkY8e8EGwT96noORPCg-lQ&oe=61FE0B94
kissé felnőttem
@Eladott Ország: bemehet sopronköhida is nyitva van.
telegdilaci
@Manhattan: Volt kitől tanuljon Apuka a kereszt apa az Olasz Maffia jelenthetne nekik!
Lepényleső
...ahogy egy színesfém kereskedő is törekszik arra,hogy a pulya útja ki legyen aranyozva?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.