Perdöntő jelentősége van a koronavírus elleni harmadik oltás felvételének, mert négy hónappal az első és a második oltás felvételét követően a védettségi állapot fokozatosan csökken.

Kásler Miklós szerint perdöntő jelentősége van a harmadik oltásnak

Fotó: MTI/Soós Lajos

Minderről az emberi erőforrások minisztere beszélt az Életközelben című videósorozat újabb részében.

Kásler Miklós felhívta a figyelmet arra, hogy

- a koronavírus omikron variánsa lényegesen gyorsabban terjed, mint a korábbi mutációk, de az omikron esetében is a leghatékonyabb védekezési eszköz az oltás.

- a vakcinák hatásosságával kapcsolatban kiemelte: a rendelkezésre álló oltóanyagok mind a fertőzés, mind a halálozás ellen komoly védelmet nyújtottak az eddigi járványhullámokban.

- az omikron variáns okozta megbetegedés súlyosságáról, a társbetegségek szerepéről viszonylag keveset tudni, de nap mint nap gyarapodnak az ismeretek.

Az Epidemiológiai és Klinikai Kutatási Munkacsoport célja, hogy az újabb vírusmutánsok tulajdonságát, fertőzőképességét és klinikai tüneteit hazai körülmények között tudják vizsgálni – tette hozzá.

Kásler Miklós hangsúlyozta: a magyar egészségügy mindegyik hullám esetében helyt állt és a legfontosabb beavatkozásokat ellátta.

Kitért arra is, hogy a koronavírus-járvány miatt például Németországban a daganatos betegek diagnosztikai és terápiás ellátását felfüggesztették, "ilyen Magyarországon egyetlen pillanatig sem fordult elő".

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Na idefigyelj te vén majom! Én aug.23.-án felvettem a harmadik oltást. A negyediket kellene kapni. Írtam ez ügyben, de nem megfelelő helyre. Azt mondták írjak a tisztifőorvosnak! Érted? Annak a tisztifőorvosnak, aki a képviselők kérdésére sem válaszol?
Gazella
Mennyit zsebel be a kurmany veled egyutt az elen.. bizonyos elitt emberektol... igen nagyon hazudni jo dolog...
Megyei fokorhazban fogyoban vannak a betegek... nincsenek betegek... milyen jarvany van te venember...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.