A Fővárosi Törvényszék azt az előre kitervelten és aljas indokból elkövetett emberöléssel gyanúsított három férfit, akik megölhették Katzenbach Imrét több, mint egy évtizeddel ezelőtt.

Ismét letartóztatták Curtis testvérét a Katzenbach-gyilkosság miatt

Az 51 éves H. László 2009 augusztusában megbízta az 50 éves H. Attilát a volt futballista megölésével. Az 50 éves férfi elfogadta a megbízást, majd 2009 szeptemberében a Baranyajenő térségébe vitte az MTK volt labdarúgóját, ahol az elkövetésbe bevont Sz. Lajos és L. István anyagi haszon ígéretéért cserébe kioltotta Katzenbach életét.

A rendelkezésre álló információk alapján a vállalkozás vezetői azért kérték, hogy öljék meg a volt futballistát, mert több mint félmilliárd forinttal tartozott nekik. A megbízók attól is tartottak, hogy a cégükkel szemben már megindult büntetőeljárás során Katzenbach terhelő vallomást tehet rájuk vonatkozóan.

Az emberölés végrehajtásával meggyanúsított két férfi és a felbujtással gyanúsított férfi tíztől húsz évig vagy életfogytig tartó szabadságvesztést kaphat bizonyítottság esetén.

Az elsőfokú bíróság december 21-én megszüntette a gyanúsítottak letartóztatását és nyomkövetős bűnügyi felügyeletet rendelt el velük szemben. A döntés miatt az ügyészég valamennyi gyanúsított vonatkozásában fellebbezett A Fővárosi Törvényszék a fellebbezést megalapozottnak találta és szökés, elrejtőzés veszélye miatt elrendelte a terheltek ujboli letartóztatását.

Forrás: 24.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.