A kormány a magyarországi beruházások mellett továbbra is támogatni fogja a sportinfrastruktúra fejlesztését Erdélyben és Székelyföldön is – jelentette ki csütörtökön Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután Novák Károly Eduárdot, Románia sportminiszterét fogadta Budapesten.

Szijjártó Péter mindenkit megnyugtatott: a kormány továbbra is pénzeli az erdélyi sportfejlesztéseket

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) hivatalában fogadja Novák Károly Eduárdot, Románia sportminiszterét 2022. január 6-án. MTI/Kovács Attila

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint Szijjártó Péter a közös sajtótájékoztatón kiemelte, hogy Magyarországon a sport nemzeti ügynek számít, annak támogatása, a fejlesztések stratégiai kérdést jelentenek, ugyanis egy nemzet annál egészségesebb, minél többet sportol.

"A sport a nemzeti identitás és büszkeség megőrzésének és építésének egyik legfőbb eszköze"

- fogalmazott.

Rámutatott, hogy a jövőbeli sikerek előfeltétele a sportinfrastruktúra fejlesztése, hogy a szülőknek legyen hova vinni a gyerekeket, és méltó körülményeket teremtsenek a sportolásra.

A miniszter hangsúlyozta, hogy a magyarországi beruházások mellett a kormány mindig is figyelmet fordított a határon túli magyar közösségek sportfejlesztéseire is, és ez a jövőben is így marad.

Ennek keretében eddig mintegy 30 milliárd forint értékben segítették az infrastruktúra fejlesztését Erdélyben és Székelyföldön, tavaly például magyar támogatással épült meg a Sepsi OSK stadionja, illetve újabb jégkorongpályát adtak át Marosszentgyörgyön – közölte.

Tájékoztatása szerint idén is nagyszabású fejlesztési terveik vannak, így magyar költségvetési támogatással épül a Partium Labdarúgó Akadémia Szatmárnémetiben és a Székelyföldi Jégkorong Akadémia kollégiuma is Csíkkarcfalván.

Forrás: MTI

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
A magyar egészségügy és oktatás pedig továbbra is le van szarva...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Nagyon megnyugodtam! Igaz, egy percig sem volt kétséges a közpénzből történő jótékonykodás, a saját nevük alatt! Mi fizetjük, őket áldják! Jó munkamegosztás!
Qqberci
A magyar egészségügy és oktatás pedig továbbra is le van szarva...
Eladott Ország
A jó édes - rosszlánynak állt - nőnemű felmenőjüket! Már megint szavazatvásárlás a mi pénzünkből, ellenünk! A románok meg jót röhögnek rajtunk, egyébként is kitették az indexet az előzéshez, most már csak Bulgária következik!
Béla333
Nyugodjon meg minden hazai és erdélyi maffiatag! A lopás gőzerővel folyik:

"Kövér László jóbarátja. Szász 2008-ban Magyar Polgári Párt néven hozott létre egy erdélyi Fidesz-fiókszervezetet, de nem igazán járt sikerrel, polgármesteri székét is elvesztette. Valószínű, hogy Nemzetstratégiai Kutatóintézet létezésének legfőbb célja, hogy neki legyen kényelmes állása, erre utal egy nemrégiben lebonyolított közbeszerzés is: több más autó mellett egy felsőkategóriás, négykerék-meghajtású Audi A6 Sport típusú autót bérelnek, havonta 511 ezer forintért (+ÁFA)."
www.facebook.com/hadhazyakos/posts/458836638937969
tudode
A FUTsHALos összetéveszti a szezont a répájával, mivel rajta kivül nem sokaknak volt GYERMEKKORI, kaparjkurta, honfoglaló álma, elvégezheti az egyeduralkodó helyett a piszkos melót határon inna, és túl:
.
----- Előlép Orbán árnyékából a Fidesz mindenevő robotosa
www.origo.hu/itthon/20120520-szijjarto-peter-portreja.html
.
""""A kínosabb feladatokra sem mondott nemet soha Szijjártó Péter azért, hogy beteljesítse gyerekkori álmát, és Orbán Viktor mellett dolgozhasson. A Fideszben kemény munkabírásáért tisztelt szóvivő június 1-jétől kilép a kormányfő árnyékából, és államtitkárként dolgozik tovább. A focipályán annak örül a legjobban, ha gólpasszt adhat, de soha nem titkolta, hogy gólkirály akar lenni. Szijjártó Péter portréja."""(..)
.
Intő példa lebeghet őszentsÉGE, és minden szerecsenmosdató előtt Simicska BAJtárs narancsBUKtája!
Giovanni Alba
telex.hu/gazdasag/2021/12/23/755-milliard-kiadascsokkentes-sporolas-budapest-egeszseges-budapest-program
"ugyanis egy nemzet annál egészségesebb, minél többet sportol."
Ehhez vegyük még hozzá kesler sporttársat, minden stadionban legyen kitéve szabadpolcos biblia, és máris minden meg van oldva. A szünetben vagy a cserére várva az ifjak a könyvből megtanulják a ... mit is? Az egészség megőrzésének 10 parancsolatát?
namihami
Kib@szottul (bocs, de már nem tudok szebb és főleg találóbb kifejezést) megnyugodtunk.
A voks mindenek előtt!?!?!?!
human
- Figyu! Kűdünk ide pénzt, jó?
- Jó.
- De a felét ellopjuk. Így is jó?
- Ti bajotok. Nekünk így is jó.
solidedge
Cserében természetesen elvárja, hogy a Fideszre szavazzanak. A szomorú az, hogy Orbánék egy fityinget sem termelnek meg, a tölünk beszedett pénzekkel verik a mellüket.
ómió
Pedig a nemzetpolitika efftársilag értelmezhetetlen!
Giovanni Alba
@ómió: ma, 09:22
Neked az a nemzetpolitika, hogy a külhoniaknak sportberuházásokat finanszírozunk, az itt élőktől pedig megvonjuk a támogatást?
telex.hu/gazdasag/2021/12/23/755-milliard-kiadascsokkentes-sporolas-budapest-egeszseges-budapest-program
ómió
@Giovanni Alba: Milyen támogatást is vonunk meg az itt élőktől? A jelenlegi család- és egyéb támogatások több, mint háromszorosa a 2010. évinek! Az itteni sportberuházásoktól meg már a szitkozódásotok okoz nektek csömört!
Giovanni Alba
@ómió: ma, 12:30
Például az Egészséges Budapest Program teljes jövő évi keretét elvette a kormány.
A szlovákiai, ukrajnai, romániai, szlovéniai sportberuházások milyen hasznot is hoznak a magyarországi magyaroknak?
Mégse Magyarország az első a kormánynak?
ómió
@Giovanni Alba: "Elvette"? Csak nem a vírus jött? Pedig, ugye, mennyi "méhlegelőt" lehetett volna abból létesíteni!? Még te is "legelhetnél" rajta! Az "eltrianonizált" területek segítése meg az ottani magyaroknak "hoz hasznot", még, ha ti 2004. dec. 5-én ki is tagadtátok őket! Amikor meg a kormánynak nem Magyarország volt az első, az még a ti államcsődbe forduló, népzsebelő "kormányzásotok" időszaka volt!
Giovanni Alba
@ómió: ma, 09:45
Ijesztő, hogy mennyire hárítod magadtól a valóságot. Kevered a dolgokat, hogy szándékosan-e, vagy pedig tényleg annyira ostoba vagy mint amennyire mutatod magad, ez maradjon a te titkod, de az önmagadról festett kép meglehetősen riasztó.
A vírushelyzet miatt gazdaságvédelmi alapot nyitott a kormány, innen utaltak át kisebb, de inkább nagyobb összegeket templomépítésre, külföldi focicsapatok megsegítésére.
Amiről a linkben szó van az az, hogy az Egészséges Budapest program nem kapja meg az idei évre járó pénzt, és ez nem a vírushelyzet, hanem a választási osztogatás miatti "takarékosság" következménye.
Ez meg a ti államcsődbe forduló, népzsebelő "kormányzásotok" időszaka!
kereső
Ez a "nemzeti büszkeség"? Meg szuverenitás, meg nemzethy intenditás? Ez? Milyen butának, korlátoltnak és sötétnek kell lenni ehhez, hogy ezt igy bevegye- ezt az egész hazug maszlagot. Beleöntenek egy deci xart a 100 liter borba, és azt hitetik el az együgyúvel, hogy az attól még bor marad. Persze vannak "érdekemberek", nem kevesen akik azért tapsolnak mindehhez, mert nekik ez hoz anyagi hasznot. Ők nem egy bitesek, hanem "okosabbak", akiket csak is kizárólag a saját érdekeik motiválnak. Na, de igy leélni az életet gerinc nélkül, vallási hazug áhitatban- valódi hit nélkül, az nem a humánra-az emberre jellemző. Hanem inkább a csúszó-mászókra.
ómió
@Giovanni Alba: Nocsak! Már a bolsi államcsődötöket is idehazudnád? Ahhoz, azért, még jobban "bele kell húznod"! A hitelminősítőknek - akik sorjában minősítettek fel bennünket - is ne felejts, ám, el "szólni"! Ez az "elvette" meg "nem kapja meg" hisztériátok, viszont, már egy éve elkezdődött! És már akkor is "választási osztogatás" volt, vagy "csak" a vírus jött akkor? Hogy áll ez a bolsi "történetírásban"? Én hárítom magamtól a valóságot, vagy - ami itt igencsak sanszos - csak ti hazudnátok el? Talán, ha Mutyigeri efftársad nem mekkmesterkedik el 5 milliárdot a Lánchíddal, könnyebben elfogadhatná a nagyvárosokat érintő aféle "szolidaritási hozzájárulást". Még, ha az most nem efftársi is!
Giovanni Alba
@ómió: ma, 09:12
Igen, te hárítod a valóságot.
mfor.hu/cikkek/makro/tobb-mint-100-milliard-forintot-mozgatott-at-a-kormany-a-gazdasagvedelmi-alapbol.html
Aztán próbáld meg felérni ésszel a költségvetési hiányt, az államadósságot és a legutóbbi hitelfelvételeket.
Itt és most nem Gyurcsány Ferenc a porondmester.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.